LinuxQuestions.org
LinuxAnswers - the LQ Linux tutorial section.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 12-07-2003, 11:07 AM   #1
pele_smk
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: the ugly southeast
Distribution: Slackware 9.1
Posts: 53

Rep: Reputation: 15
Can't install lilo to MBR or floppy


I've been trying to install lilo to the MBR for some time now and it never works. I was able to install lilo to a floppy, but I reinstalled my system and now I can't install Lilo anywhere. I run liloconfig and use the expert option. When I finally get to the option to install Lilo to "/boot" "MBR" or "Floppy" I choose floppy and it the light to the floppy drive comes on then within 3 seconds it goes off and liloconfig just stops. No error message or anything, it just spits back out to a #prompt. My goal is to install lilo to the MBR, but now I'm gonna have to be satisfied with just getting it installed on floppy. Any hlep would be appreciated. I'm running Slack 9.1 and have my winXp Pro Fat32 partion on the first partition of the harddrive and my slack on the remaining partitions. The drive is a 20gig drive. Hope someone can help.
 
Old 12-07-2003, 11:26 AM   #2
2damncommon
Senior Member
 
Registered: Feb 2003
Location: Calif, USA
Distribution: Debian Wheezy
Posts: 2,838

Rep: Reputation: 48
Are you running lilo as root?
Maybe use the full path, "/sbin/lilo".
If the configuration is not correct Lilo will fail. Have you made any changes? Are there error messages?
 
Old 12-07-2003, 06:52 PM   #3
pele_smk
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: the ugly southeast
Distribution: Slackware 9.1
Posts: 53

Original Poster
Rep: Reputation: 15
No errors at all. I am also running lilo as root. When I run /sbin/lilo it hits my floppy and finds the currenty configuration. I need to install it to MBR though, and when I try to make another copy of the liloconfiguration onto a floppy it no longer lets me.
 
Old 12-07-2003, 08:15 PM   #4
2damncommon
Senior Member
 
Registered: Feb 2003
Location: Calif, USA
Distribution: Debian Wheezy
Posts: 2,838

Rep: Reputation: 48
You may want to post your lilo.conf and your hard drive partitions.
 
Old 12-09-2003, 03:45 PM   #5
/bin/bash
Senior Member
 
Registered: Jul 2003
Location: Indiana
Distribution: Mandrake Slackware-current QNX4.25
Posts: 1,802

Rep: Reputation: 46
Quote:
I need to install it to MBR though
What happens when you choose MBR?
 
Old 12-10-2003, 01:25 PM   #6
pele_smk
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: the ugly southeast
Distribution: Slackware 9.1
Posts: 53

Original Poster
Rep: Reputation: 15
my lilo.conf

Here is my lilo.conf



# LILO configuration file
# generated by 'liloconfig'
#
# Start LILO global section
boot = /dev/fd0
message = /boot/boot_message.txt
prompt
timeout = 1200
# Override dangerous defaults that rewrite the partition table:
change-rules
reset
# VESA framebuffer console @ 1024x768x256
vga = 773
# Normal VGA console
# vga = normal
# VESA framebuffer console @ 1024x768x64k
# vga=791
# VESA framebuffer console @ 1024x768x32k
# vga=790
# VESA framebuffer console @ 1024x768x256
# vga=773
# VESA framebuffer console @ 800x600x64k
# vga=788
# VESA framebuffer console @ 800x600x32k
# vga=787
# VESA framebuffer console @ 800x600x256
# vga=771
# VESA framebuffer console @ 640x480x64k
# vga=785
# VESA framebuffer console @ 640x480x32k
# vga=784
# VESA framebuffer console @ 640x480x256
# vga=769
# End LILO global section
# DOS bootable partition config begins
other = /dev/hdc1
label = DOS
table = /dev/hdc
# DOS bootable partition config ends
# Linux bootable partition config begins
image = /boot/vmlinuz
root = /dev/hdc6
label = Linux
read-only
# Linux bootable partition config ends
 
Old 12-10-2003, 02:08 PM   #7
pele_smk
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: the ugly southeast
Distribution: Slackware 9.1
Posts: 53

Original Poster
Rep: Reputation: 15
YIPPPPPPPYYYYY IT works. I didn't do anything different. I ran liloconfig and said to recycle existing lilo.conf. I only changed the names from DOS to WINXP and so on and it worked. I'm not sure why it decided to work today after all this work. Thanks for your help. Even though you didn't solve the problem you kept me persistent. Thanks!
 
Old 12-10-2003, 04:46 PM   #8
apathas
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2003
Posts: 20

Rep: Reputation: 0
yeah for some reason lilo is flaky sometimes.
i had one install where only way I could get it to update was to type lilo -v.
Never did figure out why.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
how to install lilo to MBR and no floppy booting msalimane Slackware 7 01-28-2013 11:54 PM
Floppy Booting without Lilo or Grub MBR crazihouse Linux - Newbie 4 02-24-2005 01:12 AM
Install So Bootloader is On Floppy/CDROM No Change to MBR fortezza Fedora - Installation 7 02-08-2005 06:56 PM
SuSE 7.3 LILO on floppy instead of MBR Xswitch Linux - General 2 12-19-2003 12:33 PM
can't install lilo, mbr not compatible bulb Linux - Hardware 3 11-10-2003 10:13 PM


All times are GMT -5. The time now is 11:18 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration