LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 06-11-2012, 10:05 AM   #1
agent_509
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2010
Posts: 14

Rep: Reputation: 0
can't quit x server and terminal on boot-up low res after installing NVIDIA driver


I'm working on setting up slackware, and installed dwm as my window manager. I noticed my x server was running kind of slow, so I installed the NVIDIA driver for my computer.

It fixed the problem but created two new ones. First one I believe was caused by the disabling of the previous driver that the NVIDIA install program did. When I booted up before, the terminal I booted into was high resolution, now it's a much lower resolution. I'd like to know how to fix that.

Secondly, whenever I use shift alt q or cntrl alt backspace to close dwm x server, it takes me to a black screen with no way to get out of it. I have no idea what might be causing this, only that it happened after installing the NVIDIA driver.
 
Old 06-11-2012, 10:16 AM   #2
TommyC7
Member
 
Registered: Mar 2012
Distribution: Slackware, CentOS, OpenBSD, FreeBSD
Posts: 438

Rep: Reputation: Disabled
Well the first problem is that your computer was originally using nouveaufb (nouveau framebuffer). The second time it attempted to use nouveaufb, but the nvidia binary blacklists (or at least attempts to blacklist) nouveau for you so that the proprietary drivers will work because otherwise they conflict. You'll need to use a different framebuffer (likely vesa). I think vesa's max. is like 1024x768x64k though, and only uvesa provides a higher resolution but currently requires v86d and possibly grub(2).

The second problem I don't quite know for sure. Have you tried waiting a bit to see if X restarts? What runlevel are you booting into when you start Slackware?
 
Old 06-11-2012, 10:28 AM   #3
agent_509
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2010
Posts: 14

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I think the most I waited was 30 seconds. I'm in Full multi-user mode.

(also, how would I go about changing the framebuffer? I'm still pretty new to slackware)
 
Old 06-11-2012, 10:46 AM   #4
allend
Senior Member
 
Registered: Oct 2003
Location: Melbourne
Distribution: Slackware-current
Posts: 3,459

Rep: Reputation: 852Reputation: 852Reputation: 852Reputation: 852Reputation: 852Reputation: 852Reputation: 852
Quote:
how would I go about changing the framebuffer?
When booting, hit the TAB key at the LILO screen and enter ' vga=ask' as a boot option. This should allow you to experiment with available resolutions. You can make the change permanent by editing /etc/lilo.conf with an appropriate 'vga=xxx' line and rerunning lilo. (I find 'vga = 795' works for me with VESA framebuffer console @ 1280x1024x64k).
Quote:
Secondly, whenever I use shift alt q or cntrl alt backspace to close dwm x server, it takes me to a black screen with no way to get out of it. I have no idea what might be causing this, only that it happened after installing the NVIDIA driver.
If you are using the kdm display manager, try uncommenting the 'TerminateServer=true' line in /etc/kde/kdm/kdmrc. This forces the X server to restart after logout. I once had a laptop with an nVidia GPU that required this.

[edit]Note that the initial boot screen will show the video modes in hexadecimal, so you will need to convert that to decimal for entry in /etc/lilo.conf or else prefix the hexadecimal mode with 0x[/edit]

Last edited by allend; 06-11-2012 at 10:57 AM.
 
Old 06-11-2012, 11:16 AM   #5
agent_509
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2010
Posts: 14

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I'm not using kdm. I just use startx, DWM is my window manager.

Thanks for the help with the framebuffer though!
 
Old 06-11-2012, 12:06 PM   #6
fogpipe
Member
 
Registered: Mar 2011
Distribution: Slackware 64 Current
Posts: 330

Rep: Reputation: 80
Here are some video modes for lilo, that you can put in your lilo.conf.
# Normal VGA console
#vga = normal
#VESA framebuffer console @ 1024 x768x64k
#vga = 791
#VESA framebuffer console @ 1024 x768x32k
#vga = 790
#VESA framebuffer console @ 1024 x768x256
#vga = 773
#VESA framebuffer console @ 800 x600x64k
#vga = 788
#VESA framebuffer console @ 800 x600x32k
#vga = 787
#VESA framebuffer console @ 800 x600x256
#vga = 771
#VESA framebuffer console @ 640 x480x64k
#vga = 785
#VESA framebuffer console @ 640 x480x32k
#vga = 784
#VESA framebuffer console @ 640 x480x256
#vga = 769

You can also add "video=640x480" to the append line for the particular kernel image you are booting. This will just give you a plain old fashioned looking text console and is usually proof against overscan underscan and all kinds of framebuffer gremlins.

Re the nouveau module, you might want to add:
Code:
blacklist nouveau
to /etc/modprobe.d/blacklist.conf The Nvidia included nouveau disabler didnt seem to do the trick for me.

Last edited by fogpipe; 06-11-2012 at 12:28 PM.
 
Old 06-11-2012, 06:28 PM   #7
agent_509
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2010
Posts: 14

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Alright thanks for the help with the framebuffer. What about the fact that I can't exit x?
 
Old 06-11-2012, 08:55 PM   #8
allend
Senior Member
 
Registered: Oct 2003
Location: Melbourne
Distribution: Slackware-current
Posts: 3,459

Rep: Reputation: 852Reputation: 852Reputation: 852Reputation: 852Reputation: 852Reputation: 852Reputation: 852
Quote:
I'm not using kdm. I just use startx, DWM is my window manager.
When you type startx, you start a display manager and kdm is the default for Slackware. You configure the display manager to start the desktop environment/window manager of your choice.
 
Old 06-11-2012, 11:37 PM   #9
agent_509
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2010
Posts: 14

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I don't even have kdm on my computer. I'm not sure which display manager I'm using, but it's definitely not kdm.
 
Old 06-12-2012, 04:14 AM   #10
GazL
Senior Member
 
Registered: May 2008
Posts: 3,425

Rep: Reputation: 936Reputation: 936Reputation: 936Reputation: 936Reputation: 936Reputation: 936Reputation: 936Reputation: 936
If you're using startx then you're not using any display manager. allend's statement is wrong. 'startx' has nothing to do with kdm or any other display manager, it is a front end to xinit which runs an xinitrc file.

Either your xinitrc file isn't exiting cleanly or there is some sort of graphics driver issue when switching back to the virtual console. What happens when you hit ctrl-alt-f1 --> ctrl-alt-f6 once you get to the black screen?
 
Old 06-12-2012, 08:16 AM   #11
allend
Senior Member
 
Registered: Oct 2003
Location: Melbourne
Distribution: Slackware-current
Posts: 3,459

Rep: Reputation: 852Reputation: 852Reputation: 852Reputation: 852Reputation: 852Reputation: 852Reputation: 852
Of course GazL is correct. i got it wrong. My apologies for the poor advice.

I do agree that this sounds like a driver issue which has been known to occur with nVidia hardware and drivers in the past.
 
Old 06-12-2012, 08:59 AM   #12
agent_509
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2010
Posts: 14

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Well hitting ctrl alt f6 doesn't do anything after getting to the black screen.
 
Old 06-12-2012, 09:20 AM   #13
GazL
Senior Member
 
Registered: May 2008
Posts: 3,425

Rep: Reputation: 936Reputation: 936Reputation: 936Reputation: 936Reputation: 936Reputation: 936Reputation: 936Reputation: 936
Sounds very much like driver issues then. What nvidia driver are you using and how did you install it?
Might help to post your /var/log/Xorg.0.log too.
 
Old 06-12-2012, 01:41 PM   #14
agent_509
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2010
Posts: 14

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I installed the latest proprietary driver from NVIDA website for GeForce 7150M / nForce 630M

I installed it using sh /*directory to binary file*

Here's my Xorg.0.log:

Code:
[   346.110] 
X.Org X Server 1.9.5
Release Date: 2011-03-17
[   346.111] X Protocol Version 11, Revision 0
[   346.111] Build Operating System: Slackware 13.37 Slackware Linux Project
[   346.112] Current Operating System: Linux HPlaptop589 2.6.37.6-smp #2 SMP Sat Apr 9 23:39:07 CDT 2011 i686
[   346.112] Kernel command line: auto BOOT_IMAGE=Slackware ro root=801 vt.default_utf8=0
[   346.113] Build Date: 18 March 2011  12:08:03AM
[   346.113]  
[   346.127] Current version of pixman: 0.20.2
[   346.127] 	Before reporting problems, check http://wiki.x.org
	to make sure that you have the latest version.
[   346.128] Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
	(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
	(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
[   346.130] (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Tue Jun 12 18:32:00 2012
[   346.196] (==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
[   346.196] (==) Using system config directory "/usr/share/X11/xorg.conf.d"
[   346.243] (==) ServerLayout "X.org Configured"
[   346.243] (**) |-->Screen "Screen0" (0)
[   346.243] (**) |   |-->Monitor "Monitor0"
[   346.244] (**) |   |-->Device "Card0"
[   346.244] (**) |-->Input Device "Mouse0"
[   346.244] (**) |-->Input Device "Keyboard0"
[   346.244] (==) Automatically adding devices
[   346.244] (==) Automatically enabling devices
[   346.246] (WW) The directory "/usr/share/fonts/local" does not exist.
[   346.246] 	Entry deleted from font path.
[   346.246] (WW) The directory "/usr/share/fonts/CID" does not exist.
[   346.246] 	Entry deleted from font path.
[   346.293] (WW) The directory "/usr/share/fonts/local" does not exist.
[   346.293] 	Entry deleted from font path.
[   346.293] (WW) The directory "/usr/share/fonts/CID" does not exist.
[   346.293] 	Entry deleted from font path.
[   346.293] (**) FontPath set to:
	/usr/share/fonts/TTF,
	/usr/share/fonts/OTF,
	/usr/share/fonts/Type1,
	/usr/share/fonts/misc,
	/usr/share/fonts/75dpi/:unscaled,
	/usr/share/fonts/100dpi/:unscaled,
	/usr/share/fonts/75dpi,
	/usr/share/fonts/100dpi,
	/usr/share/fonts/cyrillic,
	/usr/share/fonts/TTF,
	/usr/share/fonts/OTF,
	/usr/share/fonts/Type1,
	/usr/share/fonts/misc,
	/usr/share/fonts/75dpi/:unscaled,
	/usr/share/fonts/100dpi/:unscaled,
	/usr/share/fonts/75dpi,
	/usr/share/fonts/100dpi,
	/usr/share/fonts/cyrillic
[   346.293] (**) ModulePath set to "/usr/lib/xorg/modules"
[   346.293] (WW) AllowEmptyInput is on, devices using drivers 'kbd', 'mouse' or 'vmmouse' will be disabled.
[   346.293] (WW) Disabling Mouse0
[   346.293] (WW) Disabling Keyboard0
[   346.293] (II) Loader magic: 0x81f0f80
[   346.293] (II) Module ABI versions:
[   346.293] 	X.Org ANSI C Emulation: 0.4
[   346.293] 	X.Org Video Driver: 8.0
[   346.293] 	X.Org XInput driver : 11.0
[   346.293] 	X.Org Server Extension : 4.0
[   346.296] (--) PCI:*(0:0:18:0) 10de:0531:103c:30cf rev 162, Mem @ 0xf5000000/16777216, 0xd0000000/268435456, 0xf4000000/16777216, BIOS @ 0x????????/131072
[   346.296] (II) Open ACPI successful (/var/run/acpid.socket)
[   346.296] (II) "extmod" will be loaded. This was enabled by default and also specified in the config file.
[   346.296] (II) "dbe" will be loaded. This was enabled by default and also specified in the config file.
[   346.296] (II) "glx" will be loaded. This was enabled by default and also specified in the config file.
[   346.296] (II) "record" will be loaded. This was enabled by default and also specified in the config file.
[   346.296] (II) "dri" will be loaded by default.
[   346.296] (II) "dri2" will be loaded. This was enabled by default and also specified in the config file.
[   346.296] (II) LoadModule: "extmod"
[   346.344] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libextmod.so
[   346.354] (II) Module extmod: vendor="X.Org Foundation"
[   346.354] 	compiled for 1.9.5, module version = 1.0.0
[   346.354] 	Module class: X.Org Server Extension
[   346.354] 	ABI class: X.Org Server Extension, version 4.0
[   346.355] (II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER
[   346.355] (II) Loading extension XFree86-VidModeExtension
[   346.355] (II) Loading extension XFree86-DGA
[   346.355] (II) Loading extension DPMS
[   346.355] (II) Loading extension XVideo
[   346.355] (II) Loading extension XVideo-MotionCompensation
[   346.355] (II) Loading extension X-Resource
[   346.355] (II) LoadModule: "record"
[   346.357] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/librecord.so
[   346.358] (II) Module record: vendor="X.Org Foundation"
[   346.358] 	compiled for 1.9.5, module version = 1.13.0
[   346.358] 	Module class: X.Org Server Extension
[   346.358] 	ABI class: X.Org Server Extension, version 4.0
[   346.358] (II) Loading extension RECORD
[   346.358] (II) LoadModule: "dbe"
[   346.361] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libdbe.so
[   346.361] (II) Module dbe: vendor="X.Org Foundation"
[   346.361] 	compiled for 1.9.5, module version = 1.0.0
[   346.361] 	Module class: X.Org Server Extension
[   346.361] 	ABI class: X.Org Server Extension, version 4.0
[   346.361] (II) Loading extension DOUBLE-BUFFER
[   346.361] (II) LoadModule: "glx"
[   346.364] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libglx.so
[   347.276] (II) Module glx: vendor="NVIDIA Corporation"
[   347.276] 	compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
[   347.276] 	Module class: X.Org Server Extension
[   347.276] (II) NVIDIA GLX Module  295.53  Fri May 11 23:34:50 PDT 2012
[   347.276] (II) Loading extension GLX
[   347.276] (II) LoadModule: "dri2"
[   347.279] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libdri2.so
[   347.299] (II) Module dri2: vendor="X.Org Foundation"
[   347.299] 	compiled for 1.9.5, module version = 1.2.0
[   347.299] 	ABI class: X.Org Server Extension, version 4.0
[   347.299] (II) Loading extension DRI2
[   347.299] (II) LoadModule: "dri"
[   347.301] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libdri.so
[   347.303] (II) Module dri: vendor="X.Org Foundation"
[   347.303] 	compiled for 1.9.5, module version = 1.0.0
[   347.303] 	ABI class: X.Org Server Extension, version 4.0
[   347.303] (II) Loading extension XFree86-DRI
[   347.303] (II) LoadModule: "nvidia"
[   347.304] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
[   347.350] (II) Module nvidia: vendor="NVIDIA Corporation"
[   347.350] 	compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
[   347.350] 	Module class: X.Org Video Driver
[   347.380] (II) NVIDIA dlloader X Driver  295.53  Fri May 11 23:14:53 PDT 2012
[   347.381] (II) NVIDIA Unified Driver for all Supported NVIDIA GPUs
[   347.382] (--) using VT number 7

[   347.392] (II) Loading sub module "fb"
[   347.392] (II) LoadModule: "fb"
[   347.394] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libfb.so
[   347.400] (II) Module fb: vendor="X.Org Foundation"
[   347.400] 	compiled for 1.9.5, module version = 1.0.0
[   347.400] 	ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
[   347.400] (II) Loading sub module "wfb"
[   347.400] (II) LoadModule: "wfb"
[   347.400] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libwfb.so
[   347.408] (II) Module wfb: vendor="X.Org Foundation"
[   347.408] 	compiled for 1.9.5, module version = 1.0.0
[   347.409] 	ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
[   347.409] (II) Loading sub module "ramdac"
[   347.409] (II) LoadModule: "ramdac"
[   347.409] (II) Module "ramdac" already built-in
[   347.445] (**) NVIDIA(0): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32
[   347.445] (==) NVIDIA(0): RGB weight 888
[   347.445] (==) NVIDIA(0): Default visual is TrueColor
[   347.445] (==) NVIDIA(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
[   347.445] (**) NVIDIA(0): Enabling 2D acceleration
[   348.268] (II) NVIDIA(GPU-0): Display (AUO (DFP-0)) does not support NVIDIA 3D Vision
[   348.268] (II) NVIDIA(GPU-0):     stereo.
[   348.270] (II) NVIDIA(0): NVIDIA GPU GeForce 7150M / nForce 630M (C67) at PCI:0:18:0
[   348.270] (II) NVIDIA(0):     (GPU-0)
[   348.270] (--) NVIDIA(0): Memory: 524288 kBytes
[   348.270] (--) NVIDIA(0): VideoBIOS: 05.67.32.16.17
[   348.270] (--) NVIDIA(0): Interlaced video modes are supported on this GPU
[   348.270] (--) NVIDIA(0): Connected display device(s) on GeForce 7150M / nForce 630M at
[   348.270] (--) NVIDIA(0):     PCI:0:18:0
[   348.270] (--) NVIDIA(0):     AUO (DFP-0)
[   348.270] (--) NVIDIA(0): AUO (DFP-0): 310.0 MHz maximum pixel clock
[   348.270] (--) NVIDIA(0): AUO (DFP-0): Internal Dual Link LVDS
[   348.270] (**) NVIDIA(0): Using HorizSync/VertRefresh ranges from the EDID for display
[   348.270] (**) NVIDIA(0):     device AUO (DFP-0) (Using EDID frequencies has been
[   348.270] (**) NVIDIA(0):     enabled on all display devices.)
[   348.270] (II) NVIDIA(0): Assigned Display Device: DFP-0
[   348.270] (==) NVIDIA(0): 
[   348.270] (==) NVIDIA(0): No modes were requested; the default mode "nvidia-auto-select"
[   348.270] (==) NVIDIA(0):     will be used as the requested mode.
[   348.270] (==) NVIDIA(0): 
[   348.270] (II) NVIDIA(0): Validated modes:
[   348.270] (II) NVIDIA(0):     "nvidia-auto-select"
[   348.270] (II) NVIDIA(0): Virtual screen size determined to be 1440 x 900
[   348.271] (--) NVIDIA(0): DPI set to (98, 99); computed from "UseEdidDpi" X config
[   348.271] (--) NVIDIA(0):     option
[   348.271] (--) Depth 24 pixmap format is 32 bpp
[   348.278] (II) NVIDIA(0): Setting mode "nvidia-auto-select"
[   349.813] (II) Loading extension NV-GLX
[   349.859] (==) NVIDIA(0): Disabling shared memory pixmaps
[   349.859] (==) NVIDIA(0): Backing store disabled
[   349.859] (==) NVIDIA(0): Silken mouse enabled
[   349.861] (==) NVIDIA(0): DPMS enabled
[   349.861] (II) Loading extension NV-CONTROL
[   349.861] (II) Loading extension XINERAMA
[   349.861] (II) Loading sub module "dri2"
[   349.861] (II) LoadModule: "dri2"
[   349.862] (II) Reloading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libdri2.so
[   349.863] (II) NVIDIA(0): [DRI2] Setup complete
[   349.863] (II) NVIDIA(0): [DRI2]   VDPAU driver: nvidia
[   349.863] (==) RandR enabled
[   349.863] (II) Initializing built-in extension Generic Event Extension
[   349.863] (II) Initializing built-in extension SHAPE
[   349.863] (II) Initializing built-in extension MIT-SHM
[   349.863] (II) Initializing built-in extension XInputExtension
[   349.863] (II) Initializing built-in extension XTEST
[   349.863] (II) Initializing built-in extension BIG-REQUESTS
[   349.863] (II) Initializing built-in extension SYNC
[   349.863] (II) Initializing built-in extension XKEYBOARD
[   349.863] (II) Initializing built-in extension XC-MISC
[   349.863] (II) Initializing built-in extension XINERAMA
[   349.863] (II) Initializing built-in extension XFIXES
[   349.863] (II) Initializing built-in extension RENDER
[   349.863] (II) Initializing built-in extension RANDR
[   349.863] (II) Initializing built-in extension COMPOSITE
[   349.863] (II) Initializing built-in extension DAMAGE
[   349.867] (II) Initializing extension GLX
[   350.686] (II) config/udev: Adding input device Power Button (/dev/input/event5)
[   350.686] (**) Power Button: Applying InputClass "evdev keyboard catchall"
[   350.686] (**) Power Button: Applying InputClass "keyboard-all"
[   350.686] (II) LoadModule: "evdev"
[   350.688] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/input/evdev_drv.so
[   350.699] (II) Module evdev: vendor="X.Org Foundation"
[   350.699] 	compiled for 1.9.3, module version = 2.6.0
[   350.699] 	Module class: X.Org XInput Driver
[   350.699] 	ABI class: X.Org XInput driver, version 11.0
[   350.699] (**) Power Button: always reports core events
[   350.699] (**) Power Button: Device: "/dev/input/event5"
[   350.704] (--) Power Button: Found keys
[   350.704] (II) Power Button: Configuring as keyboard
[   350.704] (II) XINPUT: Adding extended input device "Power Button" (type: KEYBOARD)
[   350.704] (**) Option "xkb_rules" "evdev"
[   350.704] (**) Option "xkb_model" "evdev"
[   350.704] (**) Option "xkb_layout" "us"
[   350.704] (**) Option "xkb_options" "terminate:ctrl_alt_bksp"
[   350.837] (II) config/udev: Adding input device Video Bus (/dev/input/event7)
[   350.837] (**) Video Bus: Applying InputClass "evdev keyboard catchall"
[   350.837] (**) Video Bus: Applying InputClass "keyboard-all"
[   350.837] (**) Video Bus: always reports core events
[   350.837] (**) Video Bus: Device: "/dev/input/event7"
[   350.842] (--) Video Bus: Found keys
[   350.842] (II) Video Bus: Configuring as keyboard
[   350.842] (II) XINPUT: Adding extended input device "Video Bus" (type: KEYBOARD)
[   350.842] (**) Option "xkb_rules" "evdev"
[   350.842] (**) Option "xkb_model" "evdev"
[   350.842] (**) Option "xkb_layout" "us"
[   350.842] (**) Option "xkb_options" "terminate:ctrl_alt_bksp"
[   351.106] (II) config/udev: Adding input device Power Button (/dev/input/event4)
[   351.106] (**) Power Button: Applying InputClass "evdev keyboard catchall"
[   351.106] (**) Power Button: Applying InputClass "keyboard-all"
[   351.106] (**) Power Button: always reports core events
[   351.106] (**) Power Button: Device: "/dev/input/event4"
[   351.113] (--) Power Button: Found keys
[   351.113] (II) Power Button: Configuring as keyboard
[   351.113] (II) XINPUT: Adding extended input device "Power Button" (type: KEYBOARD)
[   351.113] (**) Option "xkb_rules" "evdev"
[   351.113] (**) Option "xkb_model" "evdev"
[   351.113] (**) Option "xkb_layout" "us"
[   351.113] (**) Option "xkb_options" "terminate:ctrl_alt_bksp"
[   351.114] (II) config/udev: Adding input device Lid Switch (/dev/input/event3)
[   351.115] (II) No input driver/identifier specified (ignoring)
[   351.115] (II) config/udev: Adding input device Sleep Button (/dev/input/event2)
[   351.115] (**) Sleep Button: Applying InputClass "evdev keyboard catchall"
[   351.115] (**) Sleep Button: Applying InputClass "keyboard-all"
[   351.116] (**) Sleep Button: always reports core events
[   351.116] (**) Sleep Button: Device: "/dev/input/event2"
[   351.121] (--) Sleep Button: Found keys
[   351.121] (II) Sleep Button: Configuring as keyboard
[   351.121] (II) XINPUT: Adding extended input device "Sleep Button" (type: KEYBOARD)
[   351.121] (**) Option "xkb_rules" "evdev"
[   351.121] (**) Option "xkb_model" "evdev"
[   351.121] (**) Option "xkb_layout" "us"
[   351.121] (**) Option "xkb_options" "terminate:ctrl_alt_bksp"
[   351.130] (II) config/udev: Adding input device HP Webcam (/dev/input/event8)
[   351.130] (**) HP Webcam: Applying InputClass "evdev keyboard catchall"
[   351.130] (**) HP Webcam: Applying InputClass "keyboard-all"
[   351.130] (**) HP Webcam: always reports core events
[   351.130] (**) HP Webcam: Device: "/dev/input/event8"
[   351.137] (--) HP Webcam: Found keys
[   351.137] (II) HP Webcam: Configuring as keyboard
[   351.137] (II) XINPUT: Adding extended input device "HP Webcam" (type: KEYBOARD)
[   351.137] (**) Option "xkb_rules" "evdev"
[   351.137] (**) Option "xkb_model" "evdev"
[   351.137] (**) Option "xkb_layout" "us"
[   351.137] (**) Option "xkb_options" "terminate:ctrl_alt_bksp"
[   351.143] (II) config/udev: Adding input device HDA NVidia Headphone (/dev/input/event10)
[   351.143] (II) No input driver/identifier specified (ignoring)
[   351.158] (II) config/udev: Adding input device AT Translated Set 2 keyboard (/dev/input/event1)
[   351.158] (**) AT Translated Set 2 keyboard: Applying InputClass "evdev keyboard catchall"
[   351.158] (**) AT Translated Set 2 keyboard: Applying InputClass "keyboard-all"
[   351.158] (**) AT Translated Set 2 keyboard: always reports core events
[   351.158] (**) AT Translated Set 2 keyboard: Device: "/dev/input/event1"
[   351.165] (--) AT Translated Set 2 keyboard: Found keys
[   351.165] (II) AT Translated Set 2 keyboard: Configuring as keyboard
[   351.165] (II) XINPUT: Adding extended input device "AT Translated Set 2 keyboard" (type: KEYBOARD)
[   351.165] (**) Option "xkb_rules" "evdev"
[   351.165] (**) Option "xkb_model" "evdev"
[   351.165] (**) Option "xkb_layout" "us"
[   351.165] (**) Option "xkb_options" "terminate:ctrl_alt_bksp"
[   351.167] (II) config/udev: Adding input device SynPS/2 Synaptics TouchPad (/dev/input/event9)
[   351.167] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: Applying InputClass "evdev touchpad catchall"
[   351.167] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: Applying InputClass "touchpad"
[   351.167] (II) LoadModule: "synaptics"
[   351.169] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/input/synaptics_drv.so
[   351.170] (II) Module synaptics: vendor="X.Org Foundation"
[   351.170] 	compiled for 1.9.4, module version = 1.4.0
[   351.170] 	Module class: X.Org XInput Driver
[   351.170] 	ABI class: X.Org XInput driver, version 11.0
[   351.170] (**) Option "Device" "/dev/input/event9"
[   351.209] (--) SynPS/2 Synaptics TouchPad: x-axis range 1472 - 5472
[   351.209] (--) SynPS/2 Synaptics TouchPad: y-axis range 1408 - 4448
[   351.209] (--) SynPS/2 Synaptics TouchPad: pressure range 0 - 255
[   351.209] (--) SynPS/2 Synaptics TouchPad: finger width range 0 - 15
[   351.209] (--) SynPS/2 Synaptics TouchPad: buttons: left right double triple
[   351.209] (**) Option "TapButton1" "1"
[   351.209] (**) Option "TapButton2" "2"
[   351.209] (**) Option "TapButton3" "3"
[   351.241] (--) SynPS/2 Synaptics TouchPad: touchpad found
[   351.241] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: always reports core events
[   351.257] (II) XINPUT: Adding extended input device "SynPS/2 Synaptics TouchPad" (type: TOUCHPAD)
[   351.257] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: (accel) MinSpeed is now constant deceleration 2.5
[   351.257] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: MaxSpeed is now 1.75
[   351.257] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: AccelFactor is now 0.040
[   351.257] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: (accel) keeping acceleration scheme 1
[   351.257] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: (accel) acceleration profile 1
[   351.257] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: (accel) acceleration factor: 2.000
[   351.257] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: (accel) acceleration threshold: 4
[   351.281] (--) SynPS/2 Synaptics TouchPad: touchpad found
[   351.281] (II) config/udev: Adding input device SynPS/2 Synaptics TouchPad (/dev/input/mouse0)
[   351.281] (II) No input driver/identifier specified (ignoring)
[   351.292] (II) config/udev: Adding input device Speakup (/dev/input/event0)
[   351.293] (**) Speakup: Applying InputClass "evdev keyboard catchall"
[   351.293] (**) Speakup: Applying InputClass "keyboard-all"
[   351.293] (**) Speakup: always reports core events
[   351.293] (**) Speakup: Device: "/dev/input/event0"
[   351.301] (--) Speakup: Found keys
[   351.301] (II) Speakup: Configuring as keyboard
[   351.301] (II) XINPUT: Adding extended input device "Speakup" (type: KEYBOARD)
[   351.301] (**) Option "xkb_rules" "evdev"
[   351.301] (**) Option "xkb_model" "evdev"
[   351.301] (**) Option "xkb_layout" "us"
[   351.301] (**) Option "xkb_options" "terminate:ctrl_alt_bksp"
[   351.302] (II) config/udev: Adding input device HP WMI hotkeys (/dev/input/event6)
[   351.302] (**) HP WMI hotkeys: Applying InputClass "evdev keyboard catchall"
[   351.302] (**) HP WMI hotkeys: Applying InputClass "keyboard-all"
[   351.303] (**) HP WMI hotkeys: always reports core events
[   351.303] (**) HP WMI hotkeys: Device: "/dev/input/event6"
[   351.309] (--) HP WMI hotkeys: Found keys
[   351.309] (II) HP WMI hotkeys: Configuring as keyboard
[   351.309] (II) XINPUT: Adding extended input device "HP WMI hotkeys" (type: KEYBOARD)
[   351.309] (**) Option "xkb_rules" "evdev"
[   351.309] (**) Option "xkb_model" "evdev"
[   351.309] (**) Option "xkb_layout" "us"
[   351.309] (**) Option "xkb_options" "terminate:ctrl_alt_bksp"
 
Old 06-12-2012, 03:56 PM   #15
agent_509
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2010
Posts: 14

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Well this is something that has absolutely never happened to me before in trying to fix a problem...

I installed urxvt, while I was attempting to customize dwm, and played around with the settings, and in the process unintentionally fixed BOTH of the original problems I was having. I now have a great shell resolution, and can quit x just fine. I have no idea why, but hey, it worked lol. Thanks for the help everyone.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Low resolution after Nvidia driver installation. Laxman_prodigy Slackware 14 05-12-2011 08:55 PM
Installing Nvidia 6800 driver for ubuntu server bowbalitic Linux - Newbie 6 08-22-2009 11:06 AM
Low resolutions after installing the Nvidia binary driver Superganja23 Ubuntu 4 09-30-2008 04:43 AM
Low nvidia driver performance on 2.6.25 (mplayer) ivanatora Slackware 9 06-27-2008 02:31 PM
nvidia driver runs at low resolution dbkluck Linux - Laptop and Netbook 4 10-26-2003 11:40 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:13 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration