LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 12-13-2006, 11:01 AM   #1
tzbishop
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2006
Location: São Paulo - Brazil
Distribution: SuSE 10.1, Slackware 11
Posts: 28

Rep: Reputation: 15
camera on d igikam


Guys. I have a Sony DSC-P150 digital camera which I can mount on /mnt/camera and access its files. I would like to make it work with digiKam but digiKam doesn't have the model of my camera on its list. How could I access my camera via digiKam? (Hal + dbus don't mount the camera too )

Mount command I use:
# mount /dev/sda1 /mnt/camera
 
Old 12-13-2006, 02:33 PM   #2
kilgoretrout
Senior Member
 
Registered: Oct 2003
Posts: 2,333

Rep: Reputation: 144Reputation: 144
When attempting to set up your camera in digikam, did you try hitting autodetect and see of your camera is picked up? If it's not being picked up, you can try setting up in USB mode as that should work since you can mount the camera as a usb mass storage device.
 
Old 12-14-2006, 10:39 AM   #3
tzbishop
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2006
Location: São Paulo - Brazil
Distribution: SuSE 10.1, Slackware 11
Posts: 28

Original Poster
Rep: Reputation: 15
My camera is not recognized by HAL + DBUS, consequently, KDE doesn't mount it on media:/ since I compiled KDE to interact with HAL + DBUS. So, digiKam can't mount my camera too.

If I put it as mass storage device USB and mount it, it says it was impossible to find camera (check if bla bla)...

 
  


Reply

Tags
camera, digikam


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
USB Logitech STX Camera | sytem startup camera active problem delta function Slackware 0 08-06-2006 05:23 PM
Why can't I use my camera? phanbao Linux - Newbie 7 12-09-2004 04:40 PM
Can anyone help me with my Camera? BajaNick Linux - Hardware 2 07-24-2004 10:49 AM
Camera SnowSurfAir Linux - Hardware 1 08-09-2003 07:43 AM
new camera triplied Linux - Software 4 06-13-2002 05:15 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:58 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration