LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Slackware (http://www.linuxquestions.org/questions/slackware-14/)
-   -   "--build" option to configure causes error in wxwidgets detection (http://www.linuxquestions.org/questions/slackware-14/build-option-to-configure-causes-error-in-wxwidgets-detection-4175441361/)

Ilgar 12-13-2012 05:02 PM

"--build" option to configure causes error in wxwidgets detection
 
Hi all,

I'm using Slackware 64 14.0 on my office computer. This is a system upgraded from 13.37. I need to use the wxwidgets-based "wxt" terminal in gnuplot. The official gnuplot Slackware package does not support it, as wxwidgets is not included in the distribution. I built and installed wxGTK from slackbuild.org, then tried to recompile gnuplot using the official Slackbuild.

As far as I remember I didn't have trouble doing this in 13.37, but this time the configure script failed to detect wxGTK. The reason turned out to be the configure option

Code:

--build=${ARCH}-slackware-linux
(which, in my case, reads "x86_64-slackware-linux", of course). I can't get configure to detect wxGTK unless I remove this option.

Could those who know the internals of these things enlighten me about what's going on in here? As I said, something appears to have changed in 14.0, as I remember doing the very same thing without such an issue. Could this be a problem with the wxwidgets scipts?

gnashley 12-14-2012 01:12 AM

The '--build' option is superfluous, so simply leave it out.

Ilgar 12-14-2012 03:13 AM

That was my impression, too, but I just wanted to understand why using it creates an error (and why this didn't happen before).


All times are GMT -5. The time now is 12:50 AM.