LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 08-02-2007, 01:17 AM   #1
der_11
Member
 
Registered: Jun 2007
Location: Canada
Distribution: Slackware 12.0, Fedora 7
Posts: 40

Rep: Reputation: 15
Bad Wireless Connection Using D-Link DWL-G510


So, I've just got a new desktop pc and I've installed Slack 12.0 on it. I have a D-Link DWL-G510 wireless card. It uses the Madwifi chipset/drivers, which I downloaded and installed successfully. My wireless connection shows up as ath0.

Then since I'm using WPA, I put all my information in the wpa_supplicant.conf. After connecting, the iwconfig shows that I have a very weak signal. It's bad enough that I cannot even get online.

Is there a way to improve my connection? Like extra drivers, firmware, etc?

Also, what file do I have to edit to allow my wireless to connect on startup. I'm used to doing it in /etc/network/interfaces. But, Slackware doesn't seem to have that.
 
Old 08-02-2007, 07:06 AM   #2
Road_map
Member
 
Registered: Jan 2007
Distribution: Slackware
Posts: 341

Rep: Reputation: 31
Did you read this wiki?
 
Old 08-02-2007, 02:20 PM   #3
n0sp1n3
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2006
Distribution: Slackare
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Have you tried adjusting the angle of the antenna?
 
Old 08-02-2007, 05:28 PM   #4
der_11
Member
 
Registered: Jun 2007
Location: Canada
Distribution: Slackware 12.0, Fedora 7
Posts: 40

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Would the angle of the antenna really make that much of a difference? Is there some hardware available to help boost my signal or something? I use my laptop from the same connection and it performs wonderfully.

Also, when I do an iwconfig, there is a part about a security mode, which says I'm restricted. Could this be contributing to the problem?
 
Old 08-07-2007, 03:12 AM   #5
n0sp1n3
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2006
Distribution: Slackare
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
It has been a few years since I have had a wireless connection, maybe things have changed. When I setup mine up however, I had very low signal (this was on slack10.2) and I was told to adjust the angle of the antenna's on my router and computer as the signal broadcasts out of the sides of the antenna. That worked wonderfully for me. It may not be the same problem but I thought I'd toss that out there.
 
  


Reply

Tags
connection, dlink, wireless


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DWL-G510 d-link wireless adapter is not supporting my rhel 4.0 ws machine (to much u) rushi_desai952 Linux - Wireless Networking 1 03-31-2007 08:05 AM
Help Configuring D-Link DWL-G510 Pci Wireless Card catbert-ehrd Linux - Hardware 3 02-19-2007 06:10 PM
D-Link DWL-G510 sephren Linux - Wireless Networking 4 10-23-2005 01:16 PM
D-Link DWL-G510 (wireless lan) jazzben Linux - Hardware 0 11-28-2004 04:16 PM
D-Link DWL-G510 FIRS Linux - Hardware 0 08-13-2004 01:29 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:32 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration