LinuxQuestions.org
Visit the LQ Articles and Editorials section
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 01-27-2011, 07:41 AM   #1
spudgunner
Member
 
Registered: Dec 2009
Distribution: Slackware
Posts: 227

Rep: Reputation: 18
Asus EeePC 1005PE Brightness not working properly


I've been through a few versions of Slackware on my Asus EeePC and I must, despite that fact that every has been having lots of trouble (or so I've heard) configuring Linux on it, it hasn't been all that bad for me. One problem that continues to persist is that the brightness setting is weird. It doesn't like to display on full brightness most the time, and when I try to change the brightness (function keys or OS function), it goes through 3 'mini-cycles'. I've tried the Alien eeepc-acpi-scripts slackbuild a while back and it didn't work for me before. While searching for another solution, I found this thread on the Ubuntu forums:

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1412922

But the major fix that seems to be working for them involves editing GRUB (which I don't have). Another post suggests simply updating the BIOS, but the BIOS updater is a Windows executable, and I'm not quite sure how he pulled it off in Linux.

Any suggestions?
 
Old 01-28-2011, 07:27 AM   #2
spudgunner
Member
 
Registered: Dec 2009
Distribution: Slackware
Posts: 227

Original Poster
Rep: Reputation: 18
Looks like I posted too soon. A solution that worked for me was to update the BIOS by downloading the .ROM file from the ASUS website and renaming to the model of my computer (ie. 1005P.ROM). Then take a spare flash drive, format it as fat16, copy the .ROM file to it and restart the computer. As the computer is starting, hold Alt+F2 and it'll look for the file and update the BIOS. Then things work!
 
  


Reply

Tags
asus, brightness, eeepc, slackware


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Asus Eee 1005PE Function Key Issue in XFCE jv2112 Linux - Newbie 0 09-07-2010 06:49 PM
asus eeepc webcam not working on vm'ed XP Nickjoerger Linux - Laptop and Netbook 2 07-17-2010 11:41 PM
eeePC 1005PE and Gentoo-GOOD or BAD idea? Oliviakrk Gentoo 7 07-01-2010 03:59 AM
asus 1005pe netbook + slackware 13 on sdhc card wapembe Slackware 2 04-14-2010 06:32 AM
xorgsetup not working properly on ASUS M3N78-EM with Geforce 8300 chipset manleon Slackware 6 10-07-2009 03:49 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:50 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration