LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Slackware (http://www.linuxquestions.org/questions/slackware-14/)
-   -   armedslack-13.37 - can't run any KDE apps? (http://www.linuxquestions.org/questions/slackware-14/armedslack-13-37-cant-run-any-kde-apps-886135/)

ahmadj 06-13-2011 06:08 PM

armedslack-13.37 - can't run any KDE apps?
 
1 Attachment(s)
My ARM system (Seagate GoFlex Net) is running great, with one exception - I can't run any KDE applications. I'm using VNC and this happens whichever window manager I run. When I try to run KDE itself, I get all but 1 icon on the splash screen to appear, before the screen goes completely black. Please see attached screenshot for the specific error.

Seems like to be this error: http://www.mail-archive.com/armedsla.../msg00381.html - But I can't find a solution anywhere.

Ivshti 06-14-2011 11:20 AM

I could be pretty wrong here, but it looks as if a package is missing or different versions of packages are incompatible, something KDE related or dbus is not functioning properly. Can you paste the output of:

Code:

ls /usr/share/dbus-1/services/
I think the smartest solution will be to rebuild KDE from the slackware-current source tree (only adapted for ARM).

Check the armedslack changelog, it should help. In this error it's said that older versions work, check what has exactly changed.

ahmadj 06-14-2011 05:34 PM

Thanks for the reply. Here you go - anything abnormal?

Code:

root@goflex:~# ls /usr/share/dbus-1/services/
blueman-applet.service                  org.freedesktop.xesam.searcher.service  org.kde.krunner.service    org.xfce.FileManager.service  org.xfce.calendar.service
obex-data-server.service                org.kde.fontinst.service                org.kde.kuiserver.service  org.xfce.RunDialog.service    org.xfce.orage.service
org.freedesktop.Akonadi.Control.service  org.kde.kget.service                    org.kde.lancelot.service  org.xfce.Thunar.service      vandenoever.strigi.service
org.freedesktop.Notifications.service    org.kde.knotify.service                org.xchat.service.service  org.xfce.Xfconf.service

Rebuilding KDE could take weeks on that system :(. Anyway, armedslack-current is pretty up-to-date with slackware-current. Going by the changelog, there doesn't seem to have been much change KDE-wise, since the 13.37 release. So I doubt upgrading to current will help.

If it does turn out to be the same error I linked originally, how come KDE was not just reverted to an earlier version by the ARM maintainers? Is there something more to it.. surely there must be?

tmfizzle 06-14-2011 10:20 PM

Just a thought, but could it be where the libraries are pointing to or looking for. I do not have my sheevaplug with me but you may just need to symlink what it is looking for to where it actually is.

drmozes 08-26-2011 08:09 AM

Quote:

Originally Posted by ahmadj (Post 4384627)
My ARM system (Seagate GoFlex Net) is running great, with one exception - I can't run any KDE applications. I'm using VNC and this happens whichever window manager I run. When I try to run KDE itself, I get all but 1 icon on the splash screen to appear, before the screen goes completely black. Please see attached screenshot for the specific error.

Seems like to be this error: http://www.mail-archive.com/armedsla.../msg00381.html - But I can't find a solution anywhere.

Slackware ARM 13.37 was released with KDE marked as known broken (as it says in the changelog).
Hopefully when the new version of KDE appears for -current, KDE will work again -- but I won't build it for 13.37 as there's no real demand for it.


All times are GMT -5. The time now is 10:46 PM.