Did you know LQ has a Linux Hardware Compatibility List?
Go Back > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.


  Search this Thread
Old 10-03-2003, 12:19 PM   #1
LQ Newbie
Registered: Jul 2003
Posts: 8

Rep: Reputation: 0
Armada V300- Laptop Mouse Problems w/ X

Compaq Armada V300 Laptop Prob's
I can use the mouse in the console but not in X.
Using KDE
Slack 9
Do I need to get the synaptics linux driver or do
i get the mouse drivers from hp? Which for some reason don't have linux drivers for it, only drivers for windows systems..
aargh.. oh well
it worked well for the Dell Latitude C640 I set slack up on.
reply if you can help or if you want to make fun of my old laptop..heh
Old 10-03-2003, 02:02 PM   #2
Registered: Jul 2003
Distribution: slack...nothing but slack
Posts: 52

Rep: Reputation: 15
already ran xf86config ?
if yes, try editing your /etc/X11/XF86Config manually
there should be a section looking something like this ->
Section "InputDevice"
    Identifier  "Mouse1"
    Driver      "mouse"
    Option "Protocol"    "IMPS/2"
    Option "Device"      "/dev/mouse"
    Option "ZAxisMapping" "4 5"
if you have a wheelmouse than
Option "Protocol"    "IMPS/2"
is very likely to work...otherwise you could try
Option "Protocol"    "PS/2"
btw, this is how I got my touchpad working:
 Section "InputDevice"
    Identifier  "Mouse2"
    Driver      "mouse"
    Option      "Protocol"      "PS/2"
    Option      "Device"        "/dev/psaux"
and at the bottom of the file:
    InputDevice "Mouse2" "SendCoreEvents"
    InputDevice "Mouse1" "CorePointer"

Last edited by linen0ise; 10-03-2003 at 02:05 PM.
Old 10-03-2003, 09:22 PM   #3
LQ Newbie
Registered: Jul 2003
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Yeah that worked thnx


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Armada v300 nothing installs (noob help) Jota Ce Linux - Laptop and Netbook 0 09-27-2005 12:28 PM
SuSE 9.2 +ACs- Compaq Armada laptop rnturn SUSE / openSUSE 2 03-03-2005 09:36 PM
Compaq Armada V300 'missing operating system' on startup ejner Linux - Laptop and Netbook 2 10-30-2004 06:46 AM
Cant boot KDE on Compaq Armada V300 alimharji Linux - Laptop and Netbook 6 01-28-2004 07:38 PM
NEEDED! COMPAQ ARMADA V300 Mains Cable valve Linux - Hardware 0 11-23-2003 04:42 AM

All times are GMT -5. The time now is 09:10 AM.

Main Menu
Write for LQ is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration