LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 12-15-2011, 05:44 PM   #16
astrogeek
Senior Member
 
Registered: Oct 2008
Distribution: Slackware [64]X{.0|.1|.2|-current} ::X>=12<=14, FreeBSD_10{.0|.1}
Posts: 2,191

Original Poster
Rep: Reputation: 862Reputation: 862Reputation: 862Reputation: 862Reputation: 862Reputation: 862Reputation: 862

Quote:
Originally Posted by colorpurple21859 View Post
What directory are you mounting the partition that the packages are stored on? You can't use /mnt, that is what the installer uses. Need to create a new directory and mount the partition where the files are stored to the newly created directory before running setup. Also why are you using the huge kernel instead of the hugesmp kernel? That might be a problem too.
Answers to all are in my original post: /sda and tried huge and smp, thanks.
 
Old 12-15-2011, 05:47 PM   #17
astrogeek
Senior Member
 
Registered: Oct 2008
Distribution: Slackware [64]X{.0|.1|.2|-current} ::X>=12<=14, FreeBSD_10{.0|.1}
Posts: 2,191

Original Poster
Rep: Reputation: 862Reputation: 862Reputation: 862Reputation: 862Reputation: 862Reputation: 862Reputation: 862
Quote:
Originally Posted by lleroy View Post
I do this all the time:

mount whatever /mnt/dvdimage
cd /mnt/dvdimage/slackware/a

export ROOT=/mnt/hda1
./install-packages
Bingo! You win the prize! Thanks!

This of course leaves you to set up fstab, network params, lilo, etc... but is the shortest path around the problem!

Now why didn't I think of that...?
 
Old 12-15-2011, 06:23 PM   #18
astrogeek
Senior Member
 
Registered: Oct 2008
Distribution: Slackware [64]X{.0|.1|.2|-current} ::X>=12<=14, FreeBSD_10{.0|.1}
Posts: 2,191

Original Poster
Rep: Reputation: 862Reputation: 862Reputation: 862Reputation: 862Reputation: 862Reputation: 862Reputation: 862
Working now!

Thanks to all who replied!

I never got the setup installer to complete, but thanks to lleroy I now have the system working!

The method was simple in the end:

First mount the target and source partitions (while booted to installer as before):

Code:
mkdir /hda5
mount /dev/hda5 /hda5

mkdir /sda
mount /dev/sda5 /sda

export ROOT=/hda5

cd sda/slackware/.../a/
install-packages
Repeat install-packages for desired package series...

This gives you the installed base, but lacks fstab, host and network params, etc...

You cannot simply chroot into the resulting tree and configure lilo because there are no /proc, /dev entries yet, so I added a stanza to the lilo.conf that I am using to boot the installer kernel - voila! I can configure native lilo later, install to boot partition and chain from the MBR. Easy.

I had to create an fstab from scratch, but since there are no CD/DVD drives and I initially installed everything to one partition this was easy:
Code:
/dev/hda5 / ext3 defaults 1 1
I then chrooted into the target and used passwd to set the root password and used netconfig to set up a few things. Grabbed a copy of my master hosts file from my network... rebooted to new install!

To make the story complete - I am using the box as a headless server so did not install KDE, X, and quite a few other things. I will clean up the other partitions that I used for the installer, remove the DVD tree, and add them to fstab for usable space. I will leave the gparted and Slackware installer boot options intact for future use, but they reside on a small partition that is otherwise unused.

Another box saved from the landfill, and a very valuable addition to my currently limited resources! Thanks to all, and a special thanks to Pat who has made it possible for me to turn lumps of lead to gold when needed!

Now I need to clear my stuff out of the kitchen before my wife strangles me with a piece of cat-5 cable... she has been very patient...
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] Installing Slack 13 on Oracle Virtual Box - fails to boot default kernel in DVD stevet2048 Linux - Virtualization and Cloud 3 01-29-2011 08:05 PM
Installing RHEL off non-boot DVD using external DVD ROM yunus.raza Red Hat 2 12-30-2009 11:00 PM
Installing FC10 from DVD... But Without Booting from DVD Drive? Diomedes Linux - Laptop and Netbook 8 12-10-2008 12:28 AM
LXer: Digital archaeology of the microcomputer, 1974-1994 LXer Syndicated Linux News 0 01-05-2007 08:54 PM
LXer: The Wikipedia and the Death of Archaeology LXer Syndicated Linux News 0 10-31-2006 10:54 AM


All times are GMT -5. The time now is 06:52 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration