LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 05-13-2012, 12:44 AM   #1
flyer103
Member
 
Registered: Mar 2010
Location: Beijing, China
Distribution: Slackware
Posts: 41

Rep: Reputation: 1
amarok doesn't work in slackware-current


Hello everyone. I'm now using Slackware-current. I install amarok2.5.0 through slackpkg. But I can't play songs from amarok, the following is the output of amarok when I launch amarok and try to play one song:
Quote:
QDBusConnection: session D-Bus connection created before QCoreApplication. Application may misbehave.
Amarok is already running!
QDBusConnection: session D-Bus connection created before QCoreApplication. Application may misbehave.
Setting new source
New source: QUrl( "" )
Setting new source
New source: QUrl( "file:///home/flyer/Music/一生何求.mp3" )
Transitioning to state "playing"
bt_audio_service_open: connect() failed: Connection refused (111)
1
Transitioning to state "null"
Transitioning to state "ready"
State change
Moving from "null" 0 to "ready" 1
Transitioning to state "ready"
Setting new source
New source: QUrl( "" )
Setting new source
New source: QUrl( "file:///home/flyer/Music/wake_me_up_when_september_ends.MP3" )
Transitioning to state "playing"
bt_audio_service_open: connect() failed: Connection refused (111)
1
Transitioning to state "null"
QString::arg: Argument missing: /PendingTrack, /org/mpris/MediaPlayer2
amarok(3489)/kdecore (KConfigSkeleton) KCoreConfigSkeleton::writeConfig:
amarok(3489)/kdecore (KConfigSkeleton) KCoreConfigSkeleton::writeConfig:
amarok(3489)/kdecore (KConfigSkeleton) KCoreConfigSkeleton::writeConfig:
Transitioning to state "ready"
State change
Moving from "null" 0 to "ready" 1
Transitioning to state "ready"
Transitioning to state "ready"
However, when I play songs using mplayer, it's ok.
Please give me some tips to sovle the problem. Thanks anyway.

Last edited by flyer103; 05-13-2012 at 12:45 AM.
 
Click here to see the post LQ members have rated as the most helpful post in this thread.
Old 05-13-2012, 04:46 AM   #2
Alien Bob
Slackware Contributor
 
Registered: Sep 2005
Location: Eindhoven, The Netherlands
Distribution: Slackware
Posts: 5,259

Rep: Reputation: Disabled
What happens if you start Amarok again?
Here (on Slackware-current but with my own KDE 4.8.3) Amarok would crash the first time but works the second time I started it.

Eric
 
Old 05-13-2012, 08:32 AM   #3
bosth
Member
 
Registered: Apr 2011
Posts: 227

Rep: Reputation: 68
Try changing the Phonon backend. I had to install the GStreamer backend to get Amarok working properly. There is a thread or two on the Slackware LQ about this issue.
 
Old 05-13-2012, 09:38 PM   #4
flyer103
Member
 
Registered: Mar 2010
Location: Beijing, China
Distribution: Slackware
Posts: 41

Original Poster
Rep: Reputation: 1
Quote:
Originally Posted by Alien Bob View Post
What happens if you start Amarok again?
Here (on Slackware-current but with my own KDE 4.8.3) Amarok would crash the first time but works the second time I started it.

Eric
When I start Amarok again, the problem is still existing. The following is the output:

Quote:
QDBusConnection: session D-Bus connection created before QCoreApplication. Application may misbehave.
KGlobal::locale::Warning your global KLocale is being recreated with a valid main component instead of a fake component, this usually means you tried to call i18n related functions before your main component was created. You should not do that since it most likely will not work
QDBusConnection: session D-Bus connection created before QCoreApplication. Application may misbehave.
Fading to 1
Transitioning to state "ready"
QUrl( "http://ws.audioscrobbler.com/2.0/?api_key=&lang=c&method=user.getNeighbours&user=" )
QUrl( "http://ws.audioscrobbler.com/2.0/?api_key=&lang=c&method=user.getFriends&user=" )
QUrl( "http://ws.audioscrobbler.com/2.0/?api_key=&lang=c&method=user.getTopTags&user=" )
QUrl( "http://ws.audioscrobbler.com/2.0/?api_key=&lang=c&method=user.getTopArtists&user=" )
**********************************************************************************************
** AMAROK WAS STARTED IN NORMAL MODE. IF YOU WANT TO SEE DEBUGGING INFORMATION, PLEASE USE: **
** amarok --debug **
**********************************************************************************************
Expected node absent: friends
Expected node absent: neighbours
QMetaObject::invokeMethod: No such method App:nWsError(lastfm::ws::Error)
lastfm::ws::Error
Expected node absent: topartists
kmimetype filetype guessing failed for /home/flyer/Music/李宗盛[理性与感性作品音乐会].演唱会.(DVDRip)/李宗盛.-.[理性与感性作品音乐会.CD1].演唱会.(DVDRip).mkv
kmimetype filetype guessing failed for /home/flyer/Music/李宗盛[理性与感性作品音乐会].演唱会.(DVDRip)/李宗盛.-.[理性与感性作品音乐会.CD2].演唱会.(DVDRip).mkv
amarok(3426)/kdecore (KConfigSkeleton) KCoreConfigSkeleton::writeConfig:
amarok(3426)/kdecore (KConfigSkeleton) KCoreConfigSkeleton::writeConfig:
amarok(3426)/kdecore (KConfigSkeleton) KCoreConfigSkeleton::writeConfig:
QWidget::insertAction: Attempt to insert null action
amarok(3426)/kdecore (KConfigSkeleton) KCoreConfigSkeleton::writeConfig:
QSystemTrayIcon::setVisible: No Icon set
icon with depth: 32
Setting new source
New source: QUrl( "" )
Setting new source
New source: QUrl( "file:///home/flyer/Music/勇敢的心.mp3" )
Transitioning to state "playing"
bt_audio_service_open: connect() failed: Connection refused (111)
1
Transitioning to state "null"

I'm now using openbox3.4.11。I tried to use KDE4.8.2 some days ago,but it crashed some times. I feel that KDE4.8.2 is not stable.
 
Old 05-13-2012, 09:58 PM   #5
flyer103
Member
 
Registered: Mar 2010
Location: Beijing, China
Distribution: Slackware
Posts: 41

Original Poster
Rep: Reputation: 1
Quote:
Originally Posted by bosth View Post
Try changing the Phonon backend. I had to install the GStreamer backend to get Amarok working properly. There is a thread or two on the Slackware LQ about this issue.
I just reinstalled phonon-gstreamer-4.6.0-i486-1 and gstreamer-0.10.32-i486-1,but it doesn't solve the problem of amarok.
I will search the related threads. Thank you for tips
 
Old 05-13-2012, 11:55 PM   #6
bosth
Member
 
Registered: Apr 2011
Posts: 227

Rep: Reputation: 68
Quote:
Originally Posted by flyer103 View Post
I just reinstalled phonon-gstreamer-4.6.0-i486-1 and gstreamer-0.10.32-i486-1,but it doesn't solve the problem of amarok.
I will search the related threads. Thank you for tips
You might also want to try the mplayer or vlc backends if you haven't already. Also, I have the following gstreamer packages installed:
Code:
gst-plugins-bad-0.10.21-x86_64-1alien
gst-plugins-base-0.10.32-x86_64-1
gst-plugins-good-0.10.28-x86_64-2
gst-plugins-ugly-0.10.18-x86_64-1_SBo
 
3 members found this post helpful.
Old 05-14-2012, 12:19 AM   #7
flyer103
Member
 
Registered: Mar 2010
Location: Beijing, China
Distribution: Slackware
Posts: 41

Original Poster
Rep: Reputation: 1
Quote:
Originally Posted by bosth View Post
You might also want to try the mplayer or vlc backends if you haven't already. Also, I have the following gstreamer packages installed:
Code:
gst-plugins-bad-0.10.21-x86_64-1alien
gst-plugins-base-0.10.32-x86_64-1
gst-plugins-good-0.10.28-x86_64-2
gst-plugins-ugly-0.10.18-x86_64-1_SBo
Wow! After I installed gst-plugins-bad-0.10.21-x86_64-1alien and gst-plugins-ugly-0.10.18-x86_64-1_SBo from slackbuilds.org,amarok can play songs!
Thank you very much
 
1 members found this post helpful.
Old 10-06-2012, 09:53 AM   #8
bebabi34
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2010
Posts: 10

Rep: Reputation: 0
Hi everyone, thanks for tips.
I'm using Slackware64 14.0 and I can confirm that amarok doesn't works out of the box.
I use sbopkg for installing additional packages.
Until the installation of only gst-plugins-ugly from there, amarok works.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Slackware-current and amarok compilation perfect_circle Slackware 5 03-18-2010 12:05 PM
Amarok doesn't work. [Kubuntu Breezy 5.10] pxumsgdxpcvjm Linux - Desktop 1 10-09-2006 07:56 AM
Juk doesn't work but Amarok does jdmml Linux - Software 0 03-06-2006 04:40 PM
Wheel mouse doesn't work with slackware current borgware Slackware 9 08-04-2005 10:45 PM
amarok doesn't work irfanhab Slackware 3 03-13-2005 09:34 AM


All times are GMT -5. The time now is 01:05 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration