LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 03-14-2010, 04:05 PM   #46
GrapefruiTgirl
Guru
 
Registered: Dec 2006
Location: underground
Distribution: Slackware64
Posts: 7,594

Original Poster
Rep: Reputation: 550Reputation: 550Reputation: 550Reputation: 550Reputation: 550Reputation: 550

For the record -- even WITHOUT Xinerama enabled, Xorg-1.7.5 still does not work for me. I cannot get 1.7.5 to work properly AT ALL.

I do think it's an Xorg problem, since I have tried eliminating *most* other possible contributing factors, AND since other folks around the net (as seen in some external links linked in this thread) are experiencing similar issues.

One thing I have NOT tried (and in all honesty, I believe this should NOT be relevant) is a stock Slackware kernel. I've been building my own kernel for close to 3 years, so as far as I'm concerned, if my kernel suddenly doesn't work with Xorg version YYY but it works with version XXX, that's an Xorg problem. Besides, there are Arch and Gentoo users having similar troubles.

@ Drakeo -- I really don't understand all of what you wrote in your last post there, about the "compiling" and about the blacklist file. Could you perhaps re-write that post, to clarify it a bit?

Sasha
 
Old 03-14-2010, 04:06 PM   #47
GrapefruiTgirl
Guru
 
Registered: Dec 2006
Location: underground
Distribution: Slackware64
Posts: 7,594

Original Poster
Rep: Reputation: 550Reputation: 550Reputation: 550Reputation: 550Reputation: 550Reputation: 550
lol @ disturbed1 -- and did Xinerama work for you?
 
Old 03-14-2010, 04:40 PM   #48
disturbed1
Senior Member
 
Registered: Mar 2005
Location: USA
Distribution: Slackware
Posts: 1,133
Blog Entries: 6

Rep: Reputation: 223Reputation: 223Reputation: 223
Quote:
Originally Posted by GrapefruiTgirl View Post
lol @ disturbed1 -- and did Xinerama work for you?
Umm, sort of X did not crash, it was stable - but the mouse/touchpad does not properly relate all events to all programs all the time. Quite annoying. I used Xinerama for ~20 minutes in each desktop (Fluxbox, Xfce, KDE) clicking this or that, moving stuff around - no crashes, no glitches - just the random mouse thing. Twinview and single monitor work as expected.

Quote:
For the record -- even WITHOUT Xinerama enabled, Xorg-1.7.5 still does not work for me. I cannot get 1.7.5 to work properly AT ALL
To be honest, at this point I'd have to say it is your configuration that is causing the problem, since even without Xinerama you still can't get things to work. Something had to change between Xorg versions to make your old working configuration not work anymore.

Here, 3 systems with Nvida drivers and Xorg 7.5 everything is working fine. 1 system with 2.6.33, others still using 2.6.32.8. Nvidia GT220, 9400GT, and NVS140m. I've only tried multiple monitors with the laptop (NVS140M). Every system uses HAL. More or less, the following is my entire xorg.conf

Code:
Section "Device"
        Identifier  "Card0"
        Driver      "nvidia"
        VendorName  "Unknown Vendor"
        BoardName   "Unknown Board"
        BusID       "PCI:1:0:0"
EndSection
 
Old 03-14-2010, 04:50 PM   #49
GrapefruiTgirl
Guru
 
Registered: Dec 2006
Location: underground
Distribution: Slackware64
Posts: 7,594

Original Poster
Rep: Reputation: 550Reputation: 550Reputation: 550Reputation: 550Reputation: 550Reputation: 550
And, disturbed1-- forgive me, I'm not quite sure from your above post: in your multiple-monitor configurations, are the different monitors connected to DIFFERENT cards, or THE SAME card? (PS - (EDIT) if the multi-monitor stuff was on your laptop, I assume a single card then, yes?)

As for my configuration, I tried a LOAD of different configurations, down to and including NO config file at all, and also tried a very minimal one very much like the one you show above. Still no go.

Last edited by GrapefruiTgirl; 03-14-2010 at 04:51 PM.
 
Old 03-14-2010, 04:53 PM   #50
disturbed1
Senior Member
 
Registered: Mar 2005
Location: USA
Distribution: Slackware
Posts: 1,133
Blog Entries: 6

Rep: Reputation: 223Reputation: 223Reputation: 223
Quote:
Originally Posted by GrapefruiTgirl View Post
And, disturbed1-- forgive me, I'm not quite sure from your above post: in your multiple-monitor configurations, are the different monitors connected to DIFFERENT cards, or THE SAME card?

As for my configuration, I tried a LOAD of different configurations, down to and including NO config file at all, and also tried a very minimal one very much like the one you show above. Still no go.
Same card, I only included that since you were having problems even with a single card/single monitor.


Quote:
As for my configuration,
Not knocking your config - just stating a fact that Xorg changed something. Considering everything is peachy-keen with the last release

--------
Have you tried other WM's? Forgive me if you already posted this, can't remember.
And did you rebuild your WM against all of the updated libs?

Last edited by disturbed1; 03-14-2010 at 04:54 PM.
 
Old 03-14-2010, 04:57 PM   #51
Drakeo
Senior Member
 
Registered: Jan 2008
Location: Urbana IL
Distribution: Slackware, Slacko,
Posts: 2,658
Blog Entries: 3

Rep: Reputation: 222Reputation: 222Reputation: 222
Quote:
Drakeo -- I really don't understand all of what you wrote in your last post there, about the "compiling" and about the blacklist file. Could you perhaps re-write that post, to clarify it a bit?
what's new my wife says the same thing thank God I do. (init) look to see what is not loading. that xorg.confg only does so much.
let's look at the logs.
Any way the the (a) base part of slackware-current has changes for that -- nouvea just black listing only helps but not fixed.
trust me I had other problems with the xorg with the latest scripts.

Last edited by Drakeo; 03-14-2010 at 05:07 PM.
 
Old 03-14-2010, 04:59 PM   #52
GrapefruiTgirl
Guru
 
Registered: Dec 2006
Location: underground
Distribution: Slackware64
Posts: 7,594

Original Poster
Rep: Reputation: 550Reputation: 550Reputation: 550Reputation: 550Reputation: 550Reputation: 550
Hmm, ok. Yes, I tried defining only a single card + screen in the config file, and that didn't help either. I have not tried physically removing the second card from the machine though.

And yep, no config-knocking was perceived

Sasha

Oh, missed a point-- Yes, I have rebuilt my WM many times against all the new libs etc.. and new kernel, new compiler, still no difference.
I haven't tried another WM yet .. (or did I.. I can't remember ) but might eventually.

Last edited by GrapefruiTgirl; 03-14-2010 at 05:00 PM.
 
Old 03-14-2010, 05:02 PM   #53
GrapefruiTgirl
Guru
 
Registered: Dec 2006
Location: underground
Distribution: Slackware64
Posts: 7,594

Original Poster
Rep: Reputation: 550Reputation: 550Reputation: 550Reputation: 550Reputation: 550Reputation: 550
Quote:
Originally Posted by Drakeo View Post
what new my wife says the same thing thank God I do. init
WhAt!?! LOL, Drakeo, is it you, or is it me -- I don't understand what you're saying today at all!
 
Old 03-14-2010, 05:15 PM   #54
Drakeo
Senior Member
 
Registered: Jan 2008
Location: Urbana IL
Distribution: Slackware, Slacko,
Posts: 2,658
Blog Entries: 3

Rep: Reputation: 222Reputation: 222Reputation: 222
Quote:
WhAt!?! LOL, Drakeo, is it you, or is it me -- I don't understand what you're saying today at all!
Let's see the xorg log
I looked at the first one

Last edited by Drakeo; 03-14-2010 at 05:20 PM.
 
Old 03-14-2010, 05:24 PM   #55
GrapefruiTgirl
Guru
 
Registered: Dec 2006
Location: underground
Distribution: Slackware64
Posts: 7,594

Original Poster
Rep: Reputation: 550Reputation: 550Reputation: 550Reputation: 550Reputation: 550Reputation: 550
I'm at this moment on IRC with my WM developers, and hafta go update Xorg to 1.7.5 and crash the system, and send them a WM log. They have an idea.
After I've repaired the system and am logged back in again, I'll paste the new Xorg.log from that session.
 
Old 03-14-2010, 05:40 PM   #56
Drakeo
Senior Member
 
Registered: Jan 2008
Location: Urbana IL
Distribution: Slackware, Slacko,
Posts: 2,658
Blog Entries: 3

Rep: Reputation: 222Reputation: 222Reputation: 222
Quote:
After I've repaired the system and am logged back in again, I'll paste the new Xorg.log from that session.
past the xorg.conf also
 
Old 03-14-2010, 06:04 PM   #57
GrapefruiTgirl
Guru
 
Registered: Dec 2006
Location: underground
Distribution: Slackware64
Posts: 7,594

Original Poster
Rep: Reputation: 550Reputation: 550Reputation: 550Reputation: 550Reputation: 550Reputation: 550
Xorg.0.log from frozen 1.7.5 session (recovered by sysrq reboot)
Code:
_XSERVTransSocketOpenCOTSServer: Unable to open socket for inet6
_XSERVTransOpen: transport open failed for inet6/reactor:0
_XSERVTransMakeAllCOTSServerListeners: failed to open listener for inet6

X.Org X Server 1.7.5
Release Date: 2010-02-16
X Protocol Version 11, Revision 0
Build Operating System: Slackware 13.1 Slackware Linux Project
Current Operating System: Linux reactor 2.6.33-32.8-00to33-05 #5 SMP PREEMPT Thu Mar 11 20:35:41 UTC 2010 x86_64
Kernel command line: BOOT_IMAGE=2.6.33-05 ro root=30b
Build Date: 23 February 2010  12:09:32PM

Current version of pixman: 0.16.6
	Before reporting problems, check http://wiki.x.org
	to make sure that you have the latest version.
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
	(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
	(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Sun Mar 14 21:48:53 2010
(==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
(==) ServerLayout "default"
(**) |-->Screen "Screen0" (0)
(**) |   |-->Monitor "Samsung0"
(**) |   |-->Device "VideocardA(upperDVI)"
(**) |-->Screen "Screen1" (1)
(**) |   |-->Monitor "Samsung1"
(**) |   |-->Device "VideocardB(lowerDVI)"
(**) |-->Input Device "Keyboard0"
(**) |-->Input Device "Mouse0"
(**) Option "Xinerama" "True"
(**) Option "AllowEmptyInput" "False"
(**) Option "AutoAddDevices" "False"
(**) Option "AutoEnableDevices" "False"
(**) Not automatically adding devices
(**) Not automatically enabling devices
(**) Xinerama: enabled
(**) FontPath set to:
	/usr/share/fonts/CID/,
	/usr/share/fonts/75dpi/:unscaled,
	/usr/share/fonts/100dpi/:unscaled,
	/usr/share/fonts/OTF/,
	/usr/share/fonts/Speedo/,
	/usr/share/fonts/TTF/,
	/usr/share/fonts/Type1/,
	/usr/share/fonts/cyrillic/,
	/usr/share/fonts/misc/:unscaled,
	/usr/local/share/fonts/,
	/usr/share/fonts/local,
	/usr/share/fonts/TTF,
	/usr/share/fonts/OTF,
	/usr/share/fonts/Type1,
	/usr/share/fonts/misc,
	/usr/share/fonts/CID,
	/usr/share/fonts/75dpi/:unscaled,
	/usr/share/fonts/100dpi/:unscaled,
	/usr/share/fonts/75dpi,
	/usr/share/fonts/100dpi,
	/usr/share/fonts/cyrillic
(==) ModulePath set to "/usr/lib64/xorg/modules"
(II) Loader magic: 0x7bf980
(II) Module ABI versions:
	X.Org ANSI C Emulation: 0.4
	X.Org Video Driver: 6.0
	X.Org XInput driver : 7.0
	X.Org Server Extension : 2.0
(--) using VT number 7

(--) PCI:*(0:1:0:0) 10de:01d3:3842:c429 rev 161, Mem @ 0xfb000000/16777216, 0xc0000000/268435456, 0xfa000000/16777216, BIOS @ 0x????????/131072
(--) PCI: (0:2:0:0) 10de:016a:3842:c411 rev 161, Mem @ 0xfd000000/16777216, 0xd0000000/268435456, 0xfc000000/16777216, BIOS @ 0x????????/131072
(II) Open ACPI successful (/var/run/acpid.socket)
(II) "extmod" will be loaded. This was enabled by default and also specified in the config file.
(II) "dbe" will be loaded by default.
(II) "glx" will be loaded by default.
(II) "dri" will be loaded by default.
(II) "dri2" will be loaded by default.
(II) LoadModule: "fbdevhw"
(II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/linux/libfbdevhw.so
(II) Module fbdevhw: vendor="X.Org Foundation"
	compiled for 1.7.5, module version = 0.0.2
	ABI class: X.Org Video Driver, version 6.0
(II) LoadModule: "extmod"
(II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libextmod.so
(II) Module extmod: vendor="X.Org Foundation"
	compiled for 1.7.5, module version = 1.0.0
	Module class: X.Org Server Extension
	ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
(II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER
(II) Loading extension XFree86-VidModeExtension
(II) Loading extension DPMS
(II) Loading extension XVideo
(II) Loading extension XVideo-MotionCompensation
(II) Loading extension X-Resource
(II) LoadModule: "dbe"
(II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libdbe.so
(II) Module dbe: vendor="X.Org Foundation"
	compiled for 1.7.5, module version = 1.0.0
	Module class: X.Org Server Extension
	ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
(II) Loading extension DOUBLE-BUFFER
(II) LoadModule: "glx"
(II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libglx.so
(II) Module glx: vendor="NVIDIA Corporation"
	compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
	Module class: X.Org Server Extension
(II) NVIDIA GLX Module  190.53  Wed Dec  9 16:27:33 PST 2009
(II) Loading extension GLX
(II) LoadModule: "dri"
(II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libdri.so
(II) Module dri: vendor="X.Org Foundation"
	compiled for 1.7.5, module version = 1.0.0
	ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
(II) Loading extension XFree86-DRI
(II) LoadModule: "dri2"
(II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libdri2.so
(II) Module dri2: vendor="X.Org Foundation"
	compiled for 1.7.5, module version = 1.1.0
	ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
(II) Loading extension DRI2
(II) LoadModule: "nvidia"
(II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
(II) Module nvidia: vendor="NVIDIA Corporation"
	compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
	Module class: X.Org Video Driver
(II) LoadModule: "kbd"
(II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/input/kbd_drv.so
(II) Module kbd: vendor="X.Org Foundation"
	compiled for 1.7.5, module version = 1.4.0
	Module class: X.Org XInput Driver
	ABI class: X.Org XInput driver, version 7.0
(II) LoadModule: "mouse"
(II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/input/mouse_drv.so
(II) Module mouse: vendor="X.Org Foundation"
	compiled for 1.7.5, module version = 1.5.0
	Module class: X.Org XInput Driver
	ABI class: X.Org XInput driver, version 7.0
(II) NVIDIA dlloader X Driver  190.53  Wed Dec  9 15:39:50 PST 2009
(II) NVIDIA Unified Driver for all Supported NVIDIA GPUs
(II) Primary Device is: PCI 01@00:00:0
(II) Loading sub module "fb"
(II) LoadModule: "fb"
(II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/libfb.so
(II) Module fb: vendor="X.Org Foundation"
	compiled for 1.7.5, module version = 1.0.0
	ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
(II) Loading sub module "wfb"
(II) LoadModule: "wfb"
(II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/libwfb.so
(II) Module wfb: vendor="X.Org Foundation"
	compiled for 1.7.5, module version = 1.0.0
	ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
(II) Loading sub module "ramdac"
(II) LoadModule: "ramdac"
(II) Module "ramdac" already built-in
(**) NVIDIA(0): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32
(==) NVIDIA(0): RGB weight 888
(==) NVIDIA(0): Default visual is TrueColor
(==) NVIDIA(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
(**) NVIDIA(0): Option "HWcursor" "On"
(**) NVIDIA(0): Option "ConnectedMonitor" "DFP"
(**) NVIDIA(0): Option "RenderAccel" "True"
(**) NVIDIA(0): Option "TwinView" "False"
(**) NVIDIA(0): Option "MetaModes" "DFP-0: 1680x1050 +0+0"
(**) NVIDIA(0): Option "UseEdidDpi" "False"
(**) NVIDIA(0): Option "AddARGBGLXVisuals" "True"
(**) NVIDIA(0): Option "DamageEvents" "True"
(**) Mar 14 21:48:53 NVIDIA(0): Enabling RENDER acceleration
(**) Mar 14 21:48:53 NVIDIA(0): ConnectedMonitor string: "DFP"
(II) Mar 14 21:48:53 NVIDIA(0): Support for GLX with the Damage and Composite X extensions is
(II) Mar 14 21:48:53 NVIDIA(0):     enabled.
(II) Mar 14 21:48:54 NVIDIA(0): NVIDIA GPU GeForce 7300 SE/7200 GS (G72) at PCI:1:0:0 (GPU-0)
(--) Mar 14 21:48:54 NVIDIA(0): Memory: 524288 kBytes
(--) Mar 14 21:48:54 NVIDIA(0): VideoBIOS: 05.72.22.80.09
(II) Mar 14 21:48:54 NVIDIA(0): Detected PCI Express Link width: 8X
(--) Mar 14 21:48:54 NVIDIA(0): Interlaced video modes are supported on this GPU
(--) Mar 14 21:48:54 NVIDIA(0): Connected display device(s) on GeForce 7300 SE/7200 GS at
(--) Mar 14 21:48:54 NVIDIA(0):     PCI:1:0:0:
(--) Mar 14 21:48:54 NVIDIA(0):     Samsung SyncMaster (DFP-0)
(--) Mar 14 21:48:54 NVIDIA(0): Samsung SyncMaster (DFP-0): 165.0 MHz maximum pixel clock
(--) Mar 14 21:48:54 NVIDIA(0): Samsung SyncMaster (DFP-0): Internal Single Link TMDS
(II) Mar 14 21:48:54 NVIDIA(0): Display Device found referenced in MetaMode: DFP-0
(II) Mar 14 21:48:54 NVIDIA(0): Assigned Display Device: DFP-0
(II) Mar 14 21:48:54 NVIDIA(0): Validated modes:
(II) Mar 14 21:48:54 NVIDIA(0):     "DFP-0:1680x1050+0+0"
(II) Mar 14 21:48:54 NVIDIA(0): Virtual screen size determined to be 1680 x 1050
(==) Mar 14 21:48:54 NVIDIA(0): DPI set to (75, 75); computed from built-in default
(**) Mar 14 21:48:54 NVIDIA(0): Enabling 32-bit ARGB GLX visuals.
(**) NVIDIA(1): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32
(==) NVIDIA(1): RGB weight 888
(==) NVIDIA(1): Default visual is TrueColor
(==) NVIDIA(1): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
(**) NVIDIA(1): Option "HWcursor" "On"
(**) NVIDIA(1): Option "ConnectedMonitor" "DFP"
(**) NVIDIA(1): Option "RenderAccel" "True"
(**) NVIDIA(1): Option "TwinView" "False"
(**) NVIDIA(1): Option "MetaModes" "DFP-0: 1680x1050 +0+0"
(**) NVIDIA(1): Option "UseEdidDpi" "False"
(**) NVIDIA(1): Option "AddARGBGLXVisuals" "True"
(**) NVIDIA(1): Option "DamageEvents" "True"
(**) Mar 14 21:48:54 NVIDIA(1): Enabling RENDER acceleration
(**) Mar 14 21:48:54 NVIDIA(1): ConnectedMonitor string: "DFP"
(II) Mar 14 21:48:54 NVIDIA(1): NVIDIA GPU GeForce 7100 GS (NV44) at PCI:2:0:0 (GPU-1)
(--) Mar 14 21:48:54 NVIDIA(1): Memory: 524288 kBytes
(--) Mar 14 21:48:54 NVIDIA(1): VideoBIOS: 05.44.02.67.01
(II) Mar 14 21:48:54 NVIDIA(1): Detected PCI Express Link width: 8X
(--) Mar 14 21:48:54 NVIDIA(1): Interlaced video modes are supported on this GPU
(--) Mar 14 21:48:54 NVIDIA(1): Connected display device(s) on GeForce 7100 GS at PCI:2:0:0:
(--) Mar 14 21:48:54 NVIDIA(1):     Samsung SyncMaster (DFP-0)
(--) Mar 14 21:48:54 NVIDIA(1): Samsung SyncMaster (DFP-0): 155.0 MHz maximum pixel clock
(--) Mar 14 21:48:54 NVIDIA(1): Samsung SyncMaster (DFP-0): Internal Single Link TMDS
(II) Mar 14 21:48:54 NVIDIA(1): Display Device found referenced in MetaMode: DFP-0
(II) Mar 14 21:48:54 NVIDIA(1): Assigned Display Device: DFP-0
(II) Mar 14 21:48:54 NVIDIA(1): Validated modes:
(II) Mar 14 21:48:54 NVIDIA(1):     "DFP-0:1680x1050+0+0"
(II) Mar 14 21:48:54 NVIDIA(1): Virtual screen size determined to be 1680 x 1050
(==) Mar 14 21:48:54 NVIDIA(1): DPI set to (75, 75); computed from built-in default
(**) Mar 14 21:48:54 NVIDIA(1): Enabling 32-bit ARGB GLX visuals.
(--) Depth 24 pixmap format is 32 bpp
(II) Mar 14 21:48:54 NVIDIA(0): Initialized GPU GART.
(II) Mar 14 21:48:54 NVIDIA(0): Setting mode "DFP-0:1680x1050+0+0"
(II) Loading extension NV-GLX
(II) Mar 14 21:48:55 NVIDIA(0): Initialized OpenGL Acceleration
(==) NVIDIA(0): Disabling shared memory pixmaps
(II) Mar 14 21:48:55 NVIDIA(0): Initialized X Rendering Acceleration
(==) NVIDIA(0): Backing store disabled
(==) NVIDIA(0): Silken mouse enabled
(**) NVIDIA(0): DPMS enabled
(II) Loading extension NV-CONTROL
(==) RandR enabled
(II) Mar 14 21:48:55 NVIDIA(1): Initialized GPU GART.
(II) Mar 14 21:48:55 NVIDIA(1): Setting mode "DFP-0:1680x1050+0+0"
(II) Mar 14 21:48:55 NVIDIA(1): Initialized OpenGL Acceleration
(==) NVIDIA(1): Disabling shared memory pixmaps
(II) Mar 14 21:48:55 NVIDIA(1): Initialized X Rendering Acceleration
(==) NVIDIA(1): Backing store disabled
(==) NVIDIA(1): Silken mouse enabled
(**) NVIDIA(1): DPMS enabled
(==) RandR enabled
(II) Found 2 VGA devices: arbiter wrapping enabled
(II) Initializing built-in extension Generic Event Extension
(II) Initializing built-in extension SHAPE
(II) Initializing built-in extension MIT-SHM
(II) Initializing built-in extension XInputExtension
(II) Initializing built-in extension XTEST
(II) Initializing built-in extension BIG-REQUESTS
(II) Initializing built-in extension SYNC
(II) Initializing built-in extension XKEYBOARD
(II) Initializing built-in extension XC-MISC
(II) Initializing built-in extension XINERAMA
(II) Initializing built-in extension XFIXES
(II) Initializing built-in extension RENDER
(II) Initializing built-in extension RANDR
(II) Initializing built-in extension COMPOSITE
(II) Initializing built-in extension DAMAGE
(II) Initializing extension GLX
(**) Option "CoreKeyboard"
(**) Keyboard0: always reports core events
(**) Option "Protocol" "standard"
(**) Keyboard0: Protocol: standard
(**) Option "XkbRules" "xorg"
(**) Keyboard0: XkbRules: "xorg"
(**) Option "XkbModel" "pc104"
(**) Keyboard0: XkbModel: "pc104"
(**) Option "XkbLayout" "us"
(**) Keyboard0: XkbLayout: "us"
(**) Option "CustomKeycodes" "off"
(**) Keyboard0: CustomKeycodes disabled
(II) XINPUT: Adding extended input device "Keyboard0" (type: KEYBOARD)
(**) Option "Protocol" "ExplorerPS/2"
(**) Mouse0: Device: "/dev/psaux"
(**) Mouse0: Protocol: "ExplorerPS/2"
(**) Option "CorePointer"
(**) Mouse0: always reports core events
(**) Option "Device" "/dev/psaux"
(**) Option "Buttons" "5"
(==) Mouse0: Emulate3Buttons, Emulate3Timeout: 50
(**) Option "ZAxisMapping" "4 5"
(**) Mouse0: ZAxisMapping: buttons 4 and 5
(**) Mouse0: Buttons: 9
(**) Mouse0: Sensitivity: 1
(II) XINPUT: Adding extended input device "Mouse0" (type: MOUSE)
(**) Mouse0: (accel) keeping acceleration scheme 1
(**) Mouse0: (accel) acceleration profile 0
(II) Mouse0: ps2EnableDataReporting: succeeded
(WW) Mar 14 21:48:59 NVIDIA(1): WAIT (2, 6, 0x8000, 0x00009ca0, 0x00009cb0)
(WW) Mar 14 21:48:59 NVIDIA(1): WAIT (0, 6, 0x0000, 0x00009cb0, 0x00009cb0)
(WW) Mar 14 21:49:02 NVIDIA(0): WAIT (2, 6, 0x8000, 0x00009ed4, 0x00009ee4)
(WW) Mar 14 21:49:02 NVIDIA(0): WAIT (0, 6, 0x0000, 0x00009ee4, 0x00009ee4)
(WW) Mar 14 21:49:30 NVIDIA(1): WAIT (2, 6, 0x8000, 0x0000df20, 0x0000df30)
(WW) Mar 14 21:49:30 NVIDIA(1): WAIT (0, 6, 0x0000, 0x0000df30, 0x0000df30)
(WW) Mar 14 21:49:33 NVIDIA(1): WAIT (2, 6, 0x8000, 0x00004188, 0x00004198)
(WW) Mar 14 21:49:33 NVIDIA(1): WAIT (0, 6, 0x8000, 0x00004198, 0x00004198)
(WW) Mar 14 21:49:36 NVIDIA(1): WAIT (2, 6, 0x8000, 0x0000451c, 0x0000452c)
(WW) Mar 14 21:49:36 NVIDIA(1): WAIT (0, 6, 0x0000, 0x0000452c, 0x0000452c)
(WW) Mar 14 21:49:39 NVIDIA(0): WAIT (2, 6, 0x8000, 0x000084d8, 0x000084e8)
(WW) Mar 14 21:49:39 NVIDIA(0): WAIT (0, 6, 0x8000, 0x000084e8, 0x000084e8)
(WW) Mar 14 21:49:43 NVIDIA(1): WAIT (2, 6, 0x8000, 0x0000aa98, 0x0000aaa8)
(WW) Mar 14 21:49:43 NVIDIA(1): WAIT (0, 6, 0x8000, 0x0000aaa8, 0x0000aaa8)
(WW) Mar 14 21:49:46 NVIDIA(1): WAIT (2, 6, 0x8000, 0x0000f7a4, 0x0000f7b4)
(WW) Mar 14 21:49:46 NVIDIA(1): WAIT (0, 6, 0x8000, 0x0000f7b4, 0x0000f7b4)
xorg.conf from same session:
Code:
Section "ServerLayout"
    Identifier     "default"
    Screen      0  "Screen0" 0 0
    Screen      1  "Screen1" RightOf "Screen0"
    InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
    InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
EndSection

Section "Files"
# The CID directory is missing -- where did it go?
# I made a new one. WTF.
    Fontpath        "/usr/share/fonts/CID/"
    FontPath        "/usr/share/fonts/75dpi/:unscaled"
    FontPath        "/usr/share/fonts/100dpi/:unscaled"
    FontPath        "/usr/share/fonts/OTF/"
    FontPath        "/usr/share/fonts/Speedo/"
    FontPath        "/usr/share/fonts/TTF/"
    FontPath        "/usr/share/fonts/Type1/"
    FontPath        "/usr/share/fonts/cyrillic/"
    FontPath        "/usr/share/fonts/misc/:unscaled"
    FontPath        "/usr/local/share/fonts/"
EndSection

Section "Module"
# most (all?!) of these get loaded automatically with the newer Xorgs.
#    Load           "dri"
#    Load           "dri2"
#    Load           "int10"
#    Load           "dbe"
#    Load           "glx"
#    Load           "freetype"
     Load           "fbdevhw"
#    Load           "type1"
#    Load           "extmod"
  SubSection     "extmod"
  # don't initialise the DGA extension
     Option         "omit XFree86-DGA"
  EndSubSection
EndSection

Section "ServerFlags"
    Option         "Xinerama" "True"
#   Option         "RandR"    "False"
    Option         "AutoAddDevices" "False"
    Option         "AutoEnableDevices" "False"
    Option         "AllowEmptyInput" "False"
EndSection

Section "InputDevice"
    Identifier     "Mouse0"
    Driver         "mouse"
    Option         "device" "/dev/psaux"
    Option         "protocol" "ExplorerPS/2"
    Option         "buttons" "5"
    Option         "zaxismapping" "4 5"
EndSection

Section "InputDevice"
    Identifier     "Keyboard0"
    Driver         "kbd"
    Option         "Autorepeat" "500 50"
    Option         "XkbRules" "xorg"
    Option         "XkbModel" "pc104"
    Option         "XkbLayout" "us"
EndSection

Section "Monitor"
# Samsung TFT Monitor (scr-1.0)
    Identifier     "Samsung0"
    VendorName     "Samsung"
    ModelName      "SyncMaster 2243WM"
#    DisplaySize     442    275
# next line from Xorg log w/ 'nv' driver used
#    DisplaySize     440 300
    HorizSync       30.0 - 81.0
    VertRefresh     56.0 - 75.0
    Option         "DPMS"
EndSection

Section "Monitor"
# Samsung TFT Monitor (scr-1.0)
    Identifier     "Samsung1"
    VendorName     "Samsung"
    ModelName      "SyncMaster 2243WM"
#    DisplaySize     442    275
# next line from Xorg log w/ 'nv' driver used
#    DisplaySize     440 300
    HorizSync       30.0 - 81.0
    VertRefresh     56.0 - 75.0
    Option         "DPMS"
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "VideocardA(upperDVI)"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
    BoardName      "GeForce 7100 GS"
    BusID          "PCI:1:0:0"
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "VideocardB(lowerDVI)"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
    BoardName      "GeForce 7300 SE/7200 GS"
    BusID          "PCI:2:0:0"
EndSection

Section "Device"
# secondary card
    Identifier     "VideocardB(lowerVGA)"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
    BoardName      "GeForce 7300 SE/7200 GS"
    BusID          "PCI:2:0:0"
EndSection

Section "Device"
# primary card
    Identifier     "VideocardA(upperVGA)"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
    BoardName      "GeForce 7100 GS"
    BusID          "PCI:1:0:0"
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Screen0"
    Device         "VideocardA(upperDVI)"
    Monitor        "Samsung0"
    DefaultDepth    24
    Option         "AddARGBGLXVisuals" "True"
    Option         "RenderAccel" "True"
    Option         "HWcursor" "On"
    Option         "TwinView" "False"
    Option         "ConnectedMonitor" "DFP"
    Option         "metamodes" "DFP-0: 1680x1050 +0+0"
    Option         "DamageEvents" "True"
    Option         "UseEdidDpi" "False"
#   Option         "NoTwinViewXineramaInfo" "True"
#   Option         "DynamicTwinView" "False"
#   Option         "AllowGLXWithComposite" "true"
  SubSection       "Display"
    Depth           24
  EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Screen1"
    Device         "VideocardB(lowerDVI)"
    Monitor        "Samsung1"
    DefaultDepth    24
    Option         "AddARGBGLXVisuals" "True"
    Option         "RenderAccel" "True"
    Option         "HWcursor" "On"
    Option         "TwinView" "False"
    Option         "ConnectedMonitor" "DFP"
    Option         "metamodes" "DFP-0: 1680x1050 +0+0"
    Option         "DamageEvents" "True"
    Option         "UseEdidDpi" "False"
#   Option         "NoTwinViewXineramaInfo" "True"
#   Option         "DynamicTwinView" "False"
#   Option         "AllowGLXWithComposite" "true"
  SubSection       "Display"
    Depth           24
  EndSubSection
EndSection

#Section "Extensions"
# these two enabled by default?
#  Option    "RENDER"  "False"
#  Option    "DAMAGE"  "False"
# And this doesn't work with Xinerama anyhow:
#  Option "Composite"  "False"
#EndSection
 
Old 03-14-2010, 06:14 PM   #58
Drakeo
Senior Member
 
Registered: Jan 2008
Location: Urbana IL
Distribution: Slackware, Slacko,
Posts: 2,658
Blog Entries: 3

Rep: Reputation: 222Reputation: 222Reputation: 222
it looks good but this is the official way. I wonder about the card 0 and card1
Quote:
# nvidia-settings: X configuration file generated by nvidia-settings
# nvidia-settings: version 1.0 (root@SirPoppinFresh) Fri Aug 14 14:18:29 CLT 2009

# nvidia-xconfig: X configuration file generated by nvidia-xconfig
# nvidia-xconfig: version 1.0 (buildmeister@builder58) Sun Feb 22 20:57:33 PST 2009
#Section "ServerFlags"
# Option "AllowDeactivateGrabs" "true"
#EndSection
#Section "InputDevice"
# Identifier "Touchpad"
# Driver "synaptics"
# Option "CorePointer"
# Option "Protocol" "auto-dev"
# Option "SHMConfig" "true"
# Option "Device" "/dev/input/mouse1"
# Option "ZAxisMapping" "4 5 6 7"
# Option "MaxTapTime" "180"
# Option "TapButton0" "1"
# Option "TapButton1" "1"
# Option "Emulate3Buttons" "yes"
# Option "HorizEdgeScroll" "1"
# Option "VertEdgeScroll" "1"
#EndSection
#Section "InputDevice"
# Identifier "VXNano"
# Driver "evdev"
# Option "SendCoreEvents"
# Option "Name" "Logitech USB Receiver"
# Option "Dev Phys" "usb-0000:00:1a.1-1/input0"
# Option "Buttons" "9"
# Option "ButtonMapping" "3 2 1 8 9"
# Option "WHEELRelativeAxisButtons" "4 5"
# Option "HWHEELRelativeAxisButtons" "7 6"
#EndSection

Section "ServerLayout"

# InputDevice "Touchpad" "CorePointer"
# InputDevice "VXNano" "SendCoreEvents"
Identifier "X.org Configured"
Screen 0 "Screen0" 0 0
InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
EndSection

Section "Files"
FontPath "/usr/share/fonts/misc/"
FontPath "/usr/share/fonts/TTF/"
FontPath "/usr/share/fonts/OTF"
FontPath "/usr/share/fonts/Type1/"
FontPath "/usr/share/fonts/100dpi/"
FontPath "/usr/share/fonts/75dpi/"
EndSection

Section "Module"

#Load "xtrap"
Disable "dri"
Disable "dri2"
#Load "freetype"
#Load "synaptics"
Load "dbe"
#Load "dri"
Load "glx"
Load "record"
Load "extmod"
Load "wfb"
# Load "type1"
EndSection

Section "ServerFlags"

# Removed Option "Xinerama" "0"
# Removed Option "Xinerama" "1"
Option "Xinerama" "0"
Option "DontZap" "false"
EndSection

Section "InputDevice"

# generated from data in "/etc/conf.d/gpm"
Identifier "Mouse0"
Driver "mouse"
Option "Protocol"
Option "Device" "/dev/input/mice"
Option "Emulate3Buttons" "no"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Keyboard0"
Driver "kbd"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Monitor0"
VendorName "Unknown"
ModelName "CRT-0"
HorizSync 28.0 - 55.0
VertRefresh 43.0 - 72.0
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Monitor1"
VendorName "Unknown"
ModelName "CRT-0"
HorizSync 28.0 - 55.0
VertRefresh 43.0 - 72.0
EndSection

Section "Device"
Identifier "Card0"
Driver "nvidia"
VendorName "nVidia Corporation"
BoardName "Unknown Board"
Option "AddARGBGLXVisuals" "true"
Option "RenderAccel" "true"
Option "UseEvents" "false"
Option "TripleBuffer" "1"
Option "PixmapCacheSize" "70000"
Option "OnDemandVBlankInterrupts" "true"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Device0"
Driver "nvidia"
VendorName "NVIDIA Corporation"
BoardName "GeForce 9500M GS"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Device1"
Driver "nvidia"
VendorName "NVIDIA Corporation"
BoardName "GeForce 9500M GS"
BusID "PCI:1:0:0"
Screen 1
EndSection

Section "Screen"
# Removed Option "TwinView" "0"
# Removed Option "metamodes" "DFP: 1440x900 +0+0; DFP: 1024x768 +0+0; DFP: 800x600 +0+0"
Identifier "Screen0"
Device "Device0"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 24
Option "RenderAccel" "true"
Option "RegistryDwords" "PowerMizerLevel=0x2"
Option "TwinView" "1"
Option "metamodes" "CRT: nvidia-auto-select +1440+0, DFP: 1440x900 +0+0; DFP: 1024x768 +0+0; DFP: 800x600 +0+0"
SubSection "Display"
Depth 24
EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen1"
Device "Device1"
Monitor "Monitor1"
DefaultDepth 24
Option "TwinView" "0"
Option "metamodes" "CRT: nvidia-auto-select +0+0"
SubSection "Display"
Depth 24
EndSubSection
EndSection

Section "Extensions"
Option "Composite" "Enable"
EndSection

Last edited by Drakeo; 03-14-2010 at 06:16 PM.
 
Old 03-14-2010, 06:21 PM   #59
GrapefruiTgirl
Guru
 
Registered: Dec 2006
Location: underground
Distribution: Slackware64
Posts: 7,594

Original Poster
Rep: Reputation: 550Reputation: 550Reputation: 550Reputation: 550Reputation: 550Reputation: 550
@ Drakeo -- are you suggesting that my naming scheme of the devices/monitors might be contributing to the problem?

Anybody know of any mailing list items suggesting this may be the case? (I haven't looked.) I've used my current naming for a long time...

EDIT - P.S. There are no log messages indicating this might be a problem, and I didn't really know that this way you show is the "official" way; rather I thought that's just the "simple, concise" way as shown in all the documentation.

Sasha

Last edited by GrapefruiTgirl; 03-14-2010 at 06:34 PM.
 
Old 03-14-2010, 06:35 PM   #60
Drakeo
Senior Member
 
Registered: Jan 2008
Location: Urbana IL
Distribution: Slackware, Slacko,
Posts: 2,658
Blog Entries: 3

Rep: Reputation: 222Reputation: 222Reputation: 222
no I looked at the pci id run nvidia-settings -q all
and you will see the errors I have some on this xorg also
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[TESTING REQUEST] Xorg in -current (yes, again) rworkman Slackware 171 10-31-2009 05:49 PM
Xorg config, X not allowing new resolution, works without Xorg config file? bapigoo9 Slackware 5 12-05-2008 01:52 AM
request for old ATI propietary driver for xorg 6.8 (8.12.10) bobbens Linux - Hardware 1 09-04-2005 05:46 AM
I have an XF86 config file for video, how do I turn it into XORG config lowpingnoob Linux - Newbie 18 06-12-2005 01:07 PM
replace 'xfree86' by 'xorg' in your xorg config file dindoung Linux - Newbie 2 02-26-2005 05:43 AM


All times are GMT -5. The time now is 06:46 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration