LinuxQuestions.org
Did you know LQ has a Linux Hardware Compatibility List?
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 07-25-2009, 10:28 PM   #1
rworkman
Slackware Contributor
 
Registered: Oct 2004
Location: Tuscaloosa, Alabama (USA)
Distribution: Slackware
Posts: 1,913

Rep: Reputation: Disabled
[TESTING REQUEST] Xorg in -current (yes, again)


EDIT!! Thse links are no longer valid, as the -current tree has all of this (or newer) in it now.

HTTP: link removed
RSYNC: link removed

Install glew (it's new, needed by mesa).
Upgrade everything else *EXCEPT* the intel driver.

The 2.8.0 intel driver is perhaps worth a test, but frankly, I don't give a rat's rectum whether it works UNLESS the 2.7.1 driver that's in the stock -current tree doesn't work for you.

Last edited by rworkman; 08-18-2009 at 03:38 PM.
 
Old 07-26-2009, 12:17 AM   #2
vinegaroon
Member
 
Registered: Sep 2008
Posts: 99

Rep: Reputation: 21
Working great for me, using all of those packages except 2.8 driver.
Performance in Extreme Tux Racer is up, compositing is working in KDE again (in -current xorg-server 1.6.2 breaks it for me).
I have an Intel 945GME, using UXA and KMS (custom kernel).
 
Old 07-26-2009, 12:32 AM   #3
rworkman
Slackware Contributor
 
Registered: Oct 2004
Location: Tuscaloosa, Alabama (USA)
Distribution: Slackware
Posts: 1,913

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
To clarify something:
I *really* need testing with the stock kernel and such - not custom configs and kernels.
I'm not saying that other feedback isn't useful -- it IS -- but the primary concern is this:
If we were to ship this stuff in 13.0, would it work "out of the box" on your hardware?
 
Old 07-26-2009, 01:06 AM   #4
slackass
Member
 
Registered: Apr 2006
Location: SE Texas
Distribution: Slack64-C ML
Posts: 883

Rep: Reputation: 78
Works here.
Slack64-C
AMD 7750
GeForce 7300 / x86_64-185.18.14
Stock Kernel

Installed everything @:
http://connie.slackware.com/~rworkma...esting/x86_64/

Thanks for a great distro!!!
 
Old 07-26-2009, 02:04 AM   #5
allend
Senior Member
 
Registered: Oct 2003
Location: Melbourne
Distribution: Slackware-current
Posts: 3,410

Rep: Reputation: 835Reputation: 835Reputation: 835Reputation: 835Reputation: 835Reputation: 835Reputation: 835
Slackware64-current
GeForce 7300 LE with NVIDIA-Linux-x86_64-185.18.14-pkg2.run
2.6.29.6 kernel

I no longer have the desktop cube effects.
All else seems OK at this time.
 
Old 07-26-2009, 02:09 AM   #6
grissiom
Member
 
Registered: Apr 2008
Location: China, Beijing
Distribution: Slackware
Posts: 421

Rep: Reputation: 45
Quote:
Originally Posted by allend View Post
Slackware64-current
GeForce 7300 LE with NVIDIA-Linux-x86_64-185.18.14-pkg2.run
2.6.29.6 kernel

I no longer have the desktop cube effects.
All else seems OK at this time.
Did you reinstalled nv proprietary drivers after upgrading?

New testing branch don't break anything here(ATI Xpress 200M), unless 50 more FPS in glxgears
 
Old 07-26-2009, 02:28 AM   #7
allend
Senior Member
 
Registered: Oct 2003
Location: Melbourne
Distribution: Slackware-current
Posts: 3,410

Rep: Reputation: 835Reputation: 835Reputation: 835Reputation: 835Reputation: 835Reputation: 835Reputation: 835
Quote:
Did you reinstalled nv proprietary drivers after upgrading?
Ah no!
My bludner. All OK now. Thanks grissiom!

glxgears shows ~1600FPS. (Seem to remember ~1520FPS before).
 
Old 07-26-2009, 03:50 AM   #8
dive
Senior Member
 
Registered: Aug 2003
Location: UK
Distribution: Slackware
Posts: 3,211

Rep: Reputation: 292Reputation: 292Reputation: 292
Hmm Savage S3 on a T21 does not report direct rendering at all (not no nor yes) but glxgears seems to work (~320fps).

That's the only thing I've noticed, but this is only on a test box and not in constant use.
 
Old 07-26-2009, 05:03 AM   #9
conraid
Member
 
Registered: Feb 2008
Location: Leghorn, Tuscany, Italy
Distribution: Slackware
Posts: 78

Rep: Reputation: 28
Oh, good
Thanks Robby, very thanks

in notebook (with intel x3100) everything is back to work, with kernel huge and "my" kernel. I used all your packages

With "-current" xorg 1.6.2 not working composite and other problems
http://www.linuxquestions.org/questi...41#post3615041

in desktop (nvidia 6200) all ok, but in desktop everything works even with the -current packages

For me is a good update
 
Old 07-26-2009, 05:45 AM   #10
ppr:kut
Member
 
Registered: Aug 2006
Location: Netherlands
Distribution: Slackware
Posts: 360

Rep: Reputation: 93
everything working fine here on both slackware32 (stock kernel, nvidia) as well as slackware64 (custom kernel 2.6.30.1, nvidia)
 
Old 07-26-2009, 05:46 AM   #11
metrofox
Member
 
Registered: Jan 2009
Location: Palermo, Italy
Distribution: Slackware
Posts: 236

Rep: Reputation: 37
I hope this will solve the composite problems Thank you robby...

EDIT: Yes, it works, thank you robby

Code:
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Mobile 4 Series Chipset Memory Controller Hub (rev 07)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller (rev 07)
00:02.1 Display controller: Intel Corporation Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller (rev 07)
00:1a.0 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #4 (rev 03)
00:1a.1 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #5 (rev 03)
00:1a.7 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB2 EHCI Controller #2 (rev 03)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller (rev 03)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 1 (rev 03)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 2 (rev 03)
00:1c.4 PCI bridge: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 5 (rev 03)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #1 (rev 03)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #2 (rev 03)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #3 (rev 03)
00:1d.3 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #6 (rev 03)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB2 EHCI Controller #1 (rev 03)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev 93)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation ICH9M LPC Interface Controller (rev 03)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation ICH9M/M-E SATA AHCI Controller (rev 03)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) SMBus Controller (rev 03)
02:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller (rev 02)
03:00.0 Ethernet controller: Atheros Communications Inc. AR242x 802.11abg Wireless PCI Express Adapter (rev 01)
That's my PC(Toshiba Satellite L300), well guys, they work perfectly, I even activated some desktop effects, just to see what the result was They work perfectly, I tested them with my custom kernel, and with the huge(2.6.29.6):

Code:
Linux darkstar 2.6.30.1-smp #3 SMP Sat Jul 25 12:10:14 CEST 2009 i686 Intel(R) Pentium(R) Dual  CPU  T3400  @ 2.16GHz GenuineIntel GNU/Linux
Code:
GL_RENDERER: Mesa DRI Mobile Intel® GM45 Express Chipset GEM 20090712 2009Q2 RC3 x86/MMX/SSE2
GL_VENDOR: Tungsten Graphics, Inc
GLU_VERSION: 1.3
GLU_EXTENSIONS: GLU_EXT_nurbs_tessellator GLU_EXT_object_space_tess
GLUT_API_VERSION: 5
GLUT_XLIB_IMPLEMENTATION: 15
Code:
metrofox@darkstar:~$ glxgears
1824 frames in  5.000 seconds = 364.800 FPS
2023 frames in  5.008 seconds = 403.954 FPS
2015 frames in  5.004 seconds = 402.678 FPS
2026 frames in  5.006 seconds = 404.714 FPS
2019 frames in  5.006 seconds = 403.316 FPS
2024 frames in  5.000 seconds = 404.800 FPS
2024 frames in  5.000 seconds = 404.800 FPS

Last edited by metrofox; 07-26-2009 at 04:36 PM.
 
Old 07-26-2009, 07:20 AM   #12
Bruce Hill
HCL Maintainer
 
Registered: Jun 2003
Location: Tupelo, MS
Distribution: Gentoo
Posts: 6,926

Rep: Reputation: 124Reputation: 124
X.Org 1.6.1 still works wonderfully. Latest updates moved RC1
back a few weeks.
 
Old 07-26-2009, 09:29 AM   #13
bonaire
Member
 
Registered: Jun 2008
Location: Bonn/Germany
Distribution: Slackware-13.37
Posts: 94

Rep: Reputation: 19
Works excellent. Tested with stock generic kernel 2.6.29.6-smp, kernel 2.6.30.3-smp (KMS enabled) and Intel-drivers 2.7.1 and 2.8.0 on EeePC901 with 945GME.

Last edited by bonaire; 07-26-2009 at 10:55 AM.
 
Old 07-26-2009, 10:30 AM   #14
forum1793
Member
 
Registered: May 2008
Posts: 312

Rep: Reputation: 34
HW: amd780 integrated (hd3200)

No obvious lock-ups or unexpected error/warning messages in xorg.0.log.

One observation regarding xine in full screen: plays dvd but interactive menu and controls become sluggish or non-responsive. This using either xf86-video-ati (radeon) or radeonhd. I haven't seen this response with the open source or proprietary driver before with this hardware. I'll reboot in a few and try it with this same movie with other drivers.
 
Old 07-26-2009, 10:31 AM   #15
raconteur
Member
 
Registered: Dec 2007
Location: Slightly left of center
Distribution: slackware
Posts: 276
Blog Entries: 2

Rep: Reputation: 44
The linked packages work perfectly for me with a stock -current tree on a MSI Windbox appliance. Well done, and in record time, too. Awesome effort.

[edit] Graphics hardware on the Windbox is Intel 945GME.

Last edited by raconteur; 07-26-2009 at 12:58 PM.
 
  


Reply

Tags
driver, i810, intel, stability, video


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Request For Testing - Intel Graphics Drivers in -current rworkman Slackware 24 07-25-2009 10:30 PM
Request: New shadow in current jong357 Slackware 3 12-10-2008 03:51 PM
Request for Testing: Suspend/Resume (pm-utils backend) rworkman Slackware 16 11-10-2008 11:04 AM
Request for slackware-current jong357 Slackware 6 04-15-2008 09:34 PM
Request for Testing - hal-0.5.11rc1 in -current rworkman Slackware 11 03-18-2008 01:23 PM


All times are GMT -5. The time now is 11:24 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration