LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Slackware (http://www.linuxquestions.org/questions/slackware-14/)
-   -   [TESTING REQUEST] Xorg in -current (yes, again) (http://www.linuxquestions.org/questions/slackware-14/%5Btesting-request%5D-xorg-in-current-yes-again-742820/)

rworkman 07-25-2009 11:28 PM

[TESTING REQUEST] Xorg in -current (yes, again)
 
EDIT!! Thse links are no longer valid, as the -current tree has all of this (or newer) in it now.

HTTP: link removed
RSYNC: link removed

Install glew (it's new, needed by mesa).
Upgrade everything else *EXCEPT* the intel driver.

The 2.8.0 intel driver is perhaps worth a test, but frankly, I don't give a rat's rectum whether it works UNLESS the 2.7.1 driver that's in the stock -current tree doesn't work for you.

vinegaroon 07-26-2009 01:17 AM

Working great for me, using all of those packages except 2.8 driver.
Performance in Extreme Tux Racer is up, compositing is working in KDE again (in -current xorg-server 1.6.2 breaks it for me).
I have an Intel 945GME, using UXA and KMS (custom kernel).

rworkman 07-26-2009 01:32 AM

To clarify something:
I *really* need testing with the stock kernel and such - not custom configs and kernels.
I'm not saying that other feedback isn't useful -- it IS -- but the primary concern is this:
If we were to ship this stuff in 13.0, would it work "out of the box" on your hardware?

slackass 07-26-2009 02:06 AM

Works here.
Slack64-C
AMD 7750
GeForce 7300 / x86_64-185.18.14
Stock Kernel

Installed everything @:
http://connie.slackware.com/~rworkma...esting/x86_64/

Thanks for a great distro!!!

allend 07-26-2009 03:04 AM

Slackware64-current
GeForce 7300 LE with NVIDIA-Linux-x86_64-185.18.14-pkg2.run
2.6.29.6 kernel

I no longer have the desktop cube effects.
All else seems OK at this time.

grissiom 07-26-2009 03:09 AM

Quote:

Originally Posted by allend (Post 3620476)
Slackware64-current
GeForce 7300 LE with NVIDIA-Linux-x86_64-185.18.14-pkg2.run
2.6.29.6 kernel

I no longer have the desktop cube effects.
All else seems OK at this time.

Did you reinstalled nv proprietary drivers after upgrading?

New testing branch don't break anything here(ATI Xpress 200M), unless 50 more FPS in glxgears ;)

allend 07-26-2009 03:28 AM

Quote:

Did you reinstalled nv proprietary drivers after upgrading?
Ah no!
My bludner. All OK now. Thanks grissiom!

glxgears shows ~1600FPS. (Seem to remember ~1520FPS before).

dive 07-26-2009 04:50 AM

Hmm Savage S3 on a T21 does not report direct rendering at all (not no nor yes) but glxgears seems to work (~320fps).

That's the only thing I've noticed, but this is only on a test box and not in constant use.

conraid 07-26-2009 06:03 AM

Oh, good
Thanks Robby, very thanks

in notebook (with intel x3100) everything is back to work, with kernel huge and "my" kernel. I used all your packages

With "-current" xorg 1.6.2 not working composite and other problems
http://www.linuxquestions.org/questi...41#post3615041

in desktop (nvidia 6200) all ok, but in desktop everything works even with the -current packages

For me is a good update

ppr:kut 07-26-2009 06:45 AM

everything working fine here on both slackware32 (stock kernel, nvidia) as well as slackware64 (custom kernel 2.6.30.1, nvidia)

metrofox 07-26-2009 06:46 AM

I hope this will solve the composite problems :) Thank you robby...

EDIT: Yes, it works, thank you robby ;)

Code:

00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Mobile 4 Series Chipset Memory Controller Hub (rev 07)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller (rev 07)
00:02.1 Display controller: Intel Corporation Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller (rev 07)
00:1a.0 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #4 (rev 03)
00:1a.1 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #5 (rev 03)
00:1a.7 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB2 EHCI Controller #2 (rev 03)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller (rev 03)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 1 (rev 03)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 2 (rev 03)
00:1c.4 PCI bridge: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 5 (rev 03)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #1 (rev 03)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #2 (rev 03)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #3 (rev 03)
00:1d.3 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #6 (rev 03)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB2 EHCI Controller #1 (rev 03)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev 93)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation ICH9M LPC Interface Controller (rev 03)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation ICH9M/M-E SATA AHCI Controller (rev 03)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) SMBus Controller (rev 03)
02:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller (rev 02)
03:00.0 Ethernet controller: Atheros Communications Inc. AR242x 802.11abg Wireless PCI Express Adapter (rev 01)

That's my PC(Toshiba Satellite L300), well guys, they work perfectly, I even activated some desktop effects, just to see what the result was ;) They work perfectly, I tested them with my custom kernel, and with the huge(2.6.29.6):

Code:

Linux darkstar 2.6.30.1-smp #3 SMP Sat Jul 25 12:10:14 CEST 2009 i686 Intel(R) Pentium(R) Dual  CPU  T3400  @ 2.16GHz GenuineIntel GNU/Linux
Code:

GL_RENDERER: Mesa DRI Mobile Intel® GM45 Express Chipset GEM 20090712 2009Q2 RC3 x86/MMX/SSE2
GL_VENDOR: Tungsten Graphics, Inc
GLU_VERSION: 1.3
GLU_EXTENSIONS: GLU_EXT_nurbs_tessellator GLU_EXT_object_space_tess
GLUT_API_VERSION: 5
GLUT_XLIB_IMPLEMENTATION: 15

Code:

metrofox@darkstar:~$ glxgears
1824 frames in  5.000 seconds = 364.800 FPS
2023 frames in  5.008 seconds = 403.954 FPS
2015 frames in  5.004 seconds = 402.678 FPS
2026 frames in  5.006 seconds = 404.714 FPS
2019 frames in  5.006 seconds = 403.316 FPS
2024 frames in  5.000 seconds = 404.800 FPS
2024 frames in  5.000 seconds = 404.800 FPS


Bruce Hill 07-26-2009 08:20 AM

X.Org 1.6.1 still works wonderfully. Latest updates moved RC1
back a few weeks. ;)

bonaire 07-26-2009 10:29 AM

Works excellent. Tested with stock generic kernel 2.6.29.6-smp, kernel 2.6.30.3-smp (KMS enabled) and Intel-drivers 2.7.1 and 2.8.0 on EeePC901 with 945GME.

forum1793 07-26-2009 11:30 AM

HW: amd780 integrated (hd3200)

No obvious lock-ups or unexpected error/warning messages in xorg.0.log.

One observation regarding xine in full screen: plays dvd but interactive menu and controls become sluggish or non-responsive. This using either xf86-video-ati (radeon) or radeonhd. I haven't seen this response with the open source or proprietary driver before with this hardware. I'll reboot in a few and try it with this same movie with other drivers.

raconteur 07-26-2009 11:31 AM

The linked packages work perfectly for me with a stock -current tree on a MSI Windbox appliance. Well done, and in record time, too. Awesome effort.

[edit] Graphics hardware on the Windbox is Intel 945GME.


All times are GMT -5. The time now is 10:12 AM.