LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 01-10-2010, 05:25 PM   #1
ollebanan
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2010
Posts: 10

Rep: Reputation: 1
[SOVLED] Problem with Slackware 13 x86_64 ATI driver on 2.6.32.3 using "multilib"


Hi all,

i just upgraded to the latest kernel due some faulty modules in 2.6.29.6, everything went smoothly, i created an initrd.gz file and rebooted, worked just fine, so far.

However, when trying to re-install the official ati-drivers (ati-driver-installer-9-12-x86.x86_64.run) i got a message saying:

Code:
AMD kernel module generator version 2.1
doing Makefile based build for kernel 2.6.x and higher
rm-rf *. c *. h *. o *. ko *. GCC *.? * *. symvers
make-C / lib/modules/2.6.32.3/build SUBDIRS = / lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x modules
make [1]: Entering directory `/ usr/src/linux-2.6.32.3 '
  CC [M] / lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/firegl_public.o
/ lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/firegl_public.c: 1: error: kodmodellen "kernel" is not supported on 32-bit mode
make [2]: *** [/ lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/firegl_public.o] Error 1
make [1]: *** [_module_/lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x] Error 2
make [1]: Leaving directory `/ usr/src/linux-2.6.32.3 '
make: *** [kmod_build] Error 2
build failed with return value 2
And trying to run simply "make bzImage" gives me.
Code:
CHK include / linux / version.h
  CHK include / linux / utsrelease.h
  Symlink include / asm -> include/asm-x86
  CC kernel / bounds.s
kernel / bounds.c: 1: error: kodmodellen "kernel" is not supported on 32-bit mode
make [1]: *** [kernel / bounds.s] Error 1
make: *** [prepare0] Error 2
Anyone got an idea to what the error might be?

Thanks in advance,

Olle

Last edited by ollebanan; 01-11-2010 at 05:55 PM.
 
Old 01-11-2010, 09:08 AM   #2
ollebanan
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2010
Posts: 10

Original Poster
Rep: Reputation: 1
Mmm not a single suggestion to what might be causing this?
 
Old 01-11-2010, 10:30 AM   #3
samac
Senior Member
 
Registered: Mar 2004
Location: Westray, Orkney
Distribution: Slackware64-14.1 (multi-lib) KDE 4.11.4
Posts: 1,422

Rep: Reputation: 137Reputation: 137
Perhaps the title is too generic you don't actually have a problem with Slackware64-current (multi-lib), or the current kernel, you have a problem installing the ATI driver on your system.

Unfortunately I am an Nvidia devotee and am unable to help with this.

I know this doesn't actually help, but a rephrased title might.

samac
 
Old 01-11-2010, 05:51 PM   #4
ollebanan
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2010
Posts: 10

Original Poster
Rep: Reputation: 1
Solved,

Extract the ATI-driver using "--extract", navigate to ${EXTRACTION_DIR}/common/lib/modules/fglrx/build_mod/kcl_io.c Add this line with the rest of the # include statements.

# include <linux/signal.h>

Back to ${EXTRACTION_DIR}, run ./ati-installer 8.5912 --install, do and and load the module.
 
1 members found this post helpful.
Old 01-14-2010, 07:21 PM   #5
erickFis
Member
 
Registered: Jun 2003
Location: Brasil
Distribution: Slackware 13.1_64 Gold Edition
Posts: 205

Rep: Reputation: 32
Thank you ollebanan!!!

It worked for me too =D
 
Old 01-24-2010, 01:02 PM   #6
vdemuth
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: West Midlands, UK
Distribution: Slackware 14 (Server),Suse 13.1 (Desktop),, Mepis on the wifes lappy
Posts: 768

Rep: Reputation: 92
Worked for me too, and on a none multilib slack64. How do you even go about finding this sort of thing?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Slack64 multilib: Xfe "configure error: libFOX-1.6 not found" Compile this Slackware 6 09-16-2009 06:06 PM
KDE problem using Slackware "12.1" -->current version phodopus Slackware 1 02-07-2008 03:25 AM
firefox 2.0 "save as box" problem on Slackware Current davimint Slackware 5 05-25-2007 06:28 PM
Problem with X consoles - "shell-init: error retrieving current directory" lowpro2k3 Slackware 4 03-26-2007 06:36 PM
"make config" with current kernel arimus25 Linux - Software 1 03-08-2004 06:26 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:44 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration