LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 01-02-2010, 12:45 PM   #1
bonaire
Member
 
Registered: Jun 2008
Location: Bonn/Germany
Distribution: Slackware-13.37
Posts: 94

Rep: Reputation: 19
[slackware-current] Phonon applications silent/muted


Hello,

i have a very strange problem with Phonon. I am running slackware-current with KDE-4.3.4 on an old PC with CS46xx sound chip. The Phonon backend is Xine. The system is newly installed.

Applications which use the Phonon layer are silent or muted. I am not able to hear anything. Affected is for example Amarok, Dragon Player, Minitube or the Kde Notification system (when playing sounds). What makes the situation strange is the fact, that everything looks pretty fine:

Alsa works excellent and is configured correctly.
KMixer affects the alsa system settings as expected.
Mplayer works, Xine works, mpg321 works.
Inside Kde's system settings -> Multimedia, the Test button works and i can hear the Kde start up melody.
Inside Kde's system settings -> Notifications, the play button for sound events works and plays the given sounds.

The problem appears with a newly created user account, too.

What i also tried was to compile http://doc.trolltech.com/4.5/phonon-capabilities.html. The output looks ok to me, too. No errors and ogg and mp3 support is available.

Last but not least i tried the Python coding tutorial at http://techbase.kde.org/Development/...duction/Python. The fact, that this works, unsettles me totally.

Any ideas what causes this?

cu

Last edited by bonaire; 01-02-2010 at 01:04 PM. Reason: fixed kde version string
 
Old 01-02-2010, 06:00 PM   #2
bonaire
Member
 
Registered: Jun 2008
Location: Bonn/Germany
Distribution: Slackware-13.37
Posts: 94

Original Poster
Rep: Reputation: 19
http://forum.kde.org/viewtopic.php?t=83137

From my point of view, this is a bug in phonon/xine/cs46xx driver. I now use the ugly GStreamer backend and video applications still do not work, but Amarok does. \o/
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
slackware x86 -current + radeon: temporary screen corruption with kde4 applications melmothX Slackware 23 09-12-2009 06:26 PM
slackware current question on the current kernels davimint Slackware 3 06-03-2007 08:39 AM
DISCUSSION: Upgrade to Slackware -current without a -current CD truthfatal LinuxAnswers Discussion 0 09-19-2006 02:42 PM
Slackware 10 sound muted DreameR-X Slackware 2 12-05-2004 03:18 AM
status of current applications after kernel upgrade (2.4.x -> 2.6.x) yangkuo Linux - Newbie 6 01-20-2004 03:04 AM


All times are GMT -5. The time now is 09:43 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration