LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 01-11-2014, 01:45 PM   #16
aszabo
Member
 
Registered: Mar 2009
Location: Budapest, Hungary
Distribution: Slackware
Posts: 91

Rep: Reputation: 15

Hi Kikinovak,

I have found another issue with MATE. I packaged Networkmanager-OpenVPN from Sbopkg (Slackbuilds.org) and installed it, but either as root or as normal user I can not save the VPN configuration. The "Save" button is gray.

Maybe you can solve my problem.

Thanks in advance.

Last edited by aszabo; 01-12-2014 at 05:55 AM.
 
Old 01-11-2014, 04:09 PM   #17
kikinovak
Senior Member
 
Registered: Jun 2011
Location: Montpezat (South France)
Distribution: ElementaryOS, Ubuntu LTS, Slackware
Posts: 1,549

Original Poster
Rep: Reputation: 721Reputation: 721Reputation: 721Reputation: 721Reputation: 721Reputation: 721Reputation: 721
Hi aszabo,

First, read this thread please: http://www.linuxquestions.org/questi...ed-4175488836/

At first glance, I don't know what's wrong with NetworkManager-OpenVPN, since I never use it.

Cheers,

Niki
 
Old 01-11-2014, 04:21 PM   #18
fsalk
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2014
Location: Split, Croatia
Distribution: slackware
Posts: 13

Rep: Reputation: Disabled
Hi Kiki,

is there any link for download? i can't find it on official site...

edit: sorry, i see that there's installation guide. sorry

Last edited by fsalk; 01-11-2014 at 04:25 PM.
 
Old 01-11-2014, 09:32 PM   #19
chess
Member
 
Registered: Mar 2002
Location: 127.0.0.1
Distribution: Slackware, OpenBSD, FreeBSD
Posts: 728

Rep: Reputation: 168Reputation: 168
Quote:
Originally Posted by aszabo View Post
Hi Kikinovak,

I have found another issue with MATE. I packaged Networkmanager-OpenVPN from Sbopkg (Slackbuilds.org) and installed it, but either as root or as normal user I can not save the VPN configuration. The "Save" button is gray.

Maybe you can solve the my problem.

Thanks in advance.
I use the Networkmanager-OpenVPN gui from SBo on my regular Slackware64-14.1 with MATE from the MSB project and it works fine. The Save button also works ok. I have to use it all the time to connect to my work computer.
 
Old 01-12-2014, 12:30 AM   #20
kikinovak
Senior Member
 
Registered: Jun 2011
Location: Montpezat (South France)
Distribution: ElementaryOS, Ubuntu LTS, Slackware
Posts: 1,549

Original Poster
Rep: Reputation: 721Reputation: 721Reputation: 721Reputation: 721Reputation: 721Reputation: 721Reputation: 721
Quote:
Originally Posted by aszabo View Post
Hi Kikinovak,

I have found another issue with MATE. I packaged Networkmanager-OpenVPN from Sbopkg (Slackbuilds.org) and installed it, but either as root or as normal user I can not save the VPN configuration. The "Save" button is gray.

Maybe you can solve the my problem.

Thanks in advance.
Erm... just a silly question, but did you activate the NetworkManager?
 
Old 01-12-2014, 05:52 AM   #21
aszabo
Member
 
Registered: Mar 2009
Location: Budapest, Hungary
Distribution: Slackware
Posts: 91

Rep: Reputation: 15
Hi Chess,

I also use the the Networkmanager-OpenVPN on my Slackware14.1 with MATE exactly like you and it works fine there, only in MLED not.
 
Old 01-12-2014, 12:20 PM   #22
kikinovak
Senior Member
 
Registered: Jun 2011
Location: Montpezat (South France)
Distribution: ElementaryOS, Ubuntu LTS, Slackware
Posts: 1,549

Original Poster
Rep: Reputation: 721Reputation: 721Reputation: 721Reputation: 721Reputation: 721Reputation: 721Reputation: 721
Quote:
Originally Posted by aszabo View Post
Hi Chess,

I also use the the Networkmanager-OpenVPN on my Slackware14.1 with MATE exactly like you and it works fine there, only in MLED not.
Now I'm genuinely puzzled. I'm only using plain NetworkManager on MLED, but so far, I must have installed it on a good dozen laptops, and so far, I got no complaints. I doubt this is something MLED- or MATE-specific.
 
Old 01-12-2014, 01:34 PM   #23
Bertman123
Member
 
Registered: Jun 2010
Distribution: Slackware
Posts: 207

Rep: Reputation: 28
I have MLED installed on my laptop and network manager works just fine.
 
Old 01-12-2014, 02:35 PM   #24
aszabo
Member
 
Registered: Mar 2009
Location: Budapest, Hungary
Distribution: Slackware
Posts: 91

Rep: Reputation: 15
Quote:
Originally Posted by Bertman123 View Post
I have MLED installed on my laptop and network manager works just fine.
My NetworkManager works too, I have problem with NetworkManager-openVPN, not with NetworkManager self.
 
Old 01-12-2014, 02:41 PM   #25
aszabo
Member
 
Registered: Mar 2009
Location: Budapest, Hungary
Distribution: Slackware
Posts: 91

Rep: Reputation: 15
I have forgotten to mention that this problem occurs under VirtualBox, since I always try a new distro with VirtualBox, but I don't think that this would be the reason.
 
Old 01-12-2014, 02:55 PM   #26
aszabo
Member
 
Registered: Mar 2009
Location: Budapest, Hungary
Distribution: Slackware
Posts: 91

Rep: Reputation: 15
I have found some other issues as regular user in Control Center:

1./ Time and Date, doesn't work, An unknown error occured
2./ Network, too
3./ Services, too
 
Old 01-12-2014, 03:22 PM   #27
Quercus ruber
Member
 
Registered: Mar 2004
Location: Bocholt, Germany
Distribution: Slackware
Posts: 117

Rep: Reputation: 17
Smile

Hi

I installed MLED on my mum's laptop for this very reason:
Quote:
After much experimenting, I admit I have a strong bias for Xfce. It's by far the most robust, stable and "industrial grade" desktop. By this, I mean I can install it on client's desktop PCs and pretty much forget about it. And it's also quite friendly for computer-illiterate users.
my mum being the epitome of a computer illiterate user. Network manager works fine. For my mum, it's just the perfect; one word processor, one internet browser; no choices and everything works. I changed some of the apps at the bottom of the screen - for example, she never uses chat - I don't think she even knows what it is.

I have it set up with xfce because the laptop is relatively old and sluggish, but in comparison with what it was running before, it is now positively racy. Thankyou very much for providing something easy to maintain from a distance, easy to use for the computer illiterate and something that just works.

Ros
 
2 members found this post helpful.
Old 01-12-2014, 04:18 PM   #28
kikinovak
Senior Member
 
Registered: Jun 2011
Location: Montpezat (South France)
Distribution: ElementaryOS, Ubuntu LTS, Slackware
Posts: 1,549

Original Poster
Rep: Reputation: 721Reputation: 721Reputation: 721Reputation: 721Reputation: 721Reputation: 721Reputation: 721
Quote:
Originally Posted by aszabo View Post
I have forgotten to mention that this problem occurs under VirtualBox, since I always try a new distro with VirtualBox, but I don't think that this would be the reason.
I bet NetworkManager-OpenVPN is struggling with VirtualBox' Network Address Translation (default configuration).
 
Old 01-12-2014, 04:20 PM   #29
kikinovak
Senior Member
 
Registered: Jun 2011
Location: Montpezat (South France)
Distribution: ElementaryOS, Ubuntu LTS, Slackware
Posts: 1,549

Original Poster
Rep: Reputation: 721Reputation: 721Reputation: 721Reputation: 721Reputation: 721Reputation: 721Reputation: 721
Quote:
Originally Posted by aszabo View Post
I have found some other issues as regular user in Control Center:

1./ Time and Date, doesn't work, An unknown error occured
2./ Network, too
3./ Services, too
This must be a problem with your VirtualBox configuration.
 
Old 01-12-2014, 04:23 PM   #30
kikinovak
Senior Member
 
Registered: Jun 2011
Location: Montpezat (South France)
Distribution: ElementaryOS, Ubuntu LTS, Slackware
Posts: 1,549

Original Poster
Rep: Reputation: 721Reputation: 721Reputation: 721Reputation: 721Reputation: 721Reputation: 721Reputation: 721
Quote:
Originally Posted by Quercus ruber View Post
I have it set up with xfce because the laptop is relatively old and sluggish, but in comparison with what it was running before, it is now positively racy. Thankyou very much for providing something easy to maintain from a distance, easy to use for the computer illiterate and something that just works.
You're welcome. Years of testing with less computer literate users went into this.
 
2 members found this post helpful.
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[ANN] MLED 14.1 KDE released kikinovak Slackware 5 12-04-2013 07:49 PM
[ANN] New MLED site and repo kikinovak Slackware 15 12-02-2013 08:25 AM
LXer: Linux Mint 15 XFCE and KDE Editions released LXer Syndicated Linux News 0 06-25-2013 12:00 PM
LXer: Linux Mint 15 XFCE and KDE Editions released LXer Syndicated Linux News 0 06-24-2013 07:31 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:50 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration