LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Debian
User Name
Password
Debian This forum is for the discussion of Debian Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-12-2017, 11:59 PM   #1
rng
Senior Member
 
Registered: Aug 2011
Posts: 1,054

Rep: Reputation: 41
MTP device not getting connected


I am using jmtpfs and libmtp to connect to my android mobile. Following code (run as root) worked well earlier in Debian before recent upgrade to the new version:

Code:
#jmtpfs -o allow_other /home/iuser/mtp_device
Earlier there used to be following message but the device used to get connected:
Code:
Device 0 (VID=1ebf and PID=707d) is UNKNOWN in libmtp v1.1.13.
Please report this VID/PID and the device model to the libmtp development team
However, in current Debian version, it gives following additional messages and the device is not getting connected:
Code:
ignoring libusb_claim_interface() = -6PTP_ERROR_IO: failed to open session, trying again after resetting USB interface
LIBMTP libusb: Attempt to reset device
ignoring libusb_claim_interface() = -6LIBMTP PANIC: failed to open session on second attempt
terminate called after throwing an instance of 'MtpErrorCantOpenDevice'
  what():  Can't open device
Aborted
Where is the problem and how can this be solved? Thanks.

------------
Edit: The device was not getting connected due to screen lock on it being active. It has got connected after disabling the screen lock!

Last edited by rng; 08-13-2017 at 06:47 AM.
 
Old 08-14-2017, 07:25 AM   #2
bathory
LQ Guru
 
Registered: Jun 2004
Location: Piraeus
Distribution: Slackware
Posts: 11,791

Rep: Reputation: 1590Reputation: 1590Reputation: 1590Reputation: 1590Reputation: 1590Reputation: 1590Reputation: 1590Reputation: 1590Reputation: 1590Reputation: 1590Reputation: 1590
Quote:
Edit: The device was not getting connected due to screen lock on it being active. It has got connected after disabling the screen lock!
Thanks for posting the solution.

Cheers
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MTP device on Slackware 14.1 + Xfce kikinovak Slackware 15 10-06-2015 01:05 PM
[SOLVED] USB is not a MTP device the_bigbalu Linux - Desktop 1 05-28-2013 02:55 AM
Automounting an mtp device amishtechie Linux - Hardware 0 04-09-2009 05:49 PM
Connecting an mtp device to amarok2 amishtechie Linux - Software 2 09-24-2008 08:35 PM
MTP device driver for ARM... minhla Linux - Hardware 2 06-25-2008 11:34 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Debian

All times are GMT -5. The time now is 07:14 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration