LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-19-2017, 05:16 PM   #16
PROBLEMCHYLD
Member
 
Registered: Apr 2015
Posts: 327

Rep: Reputation: 44

Quote:
Originally Posted by kjhambrick View Post
Cellar_Dweller --

This line:
Code:
0c:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4311 802.11b/g WLAN (rev 01)
Means that PROBLEMCHYLD nailed it ... you'll want to install the two SlackBuilds he referenced:



-- kjh

P.S. yes, sometimes getting text off a Box without a network can be quite a task
Yes, I'm trying to save'em time from butchering the system. Once I started blacklisting stuff, it made matters worse. I learned a lot from clean installs.
Code:
00:00.0 RAM memory: NVIDIA Corporation C51 Host Bridge (rev a2)
00:00.1 RAM memory: NVIDIA Corporation C51 Memory Controller 0 (rev a2)
00:00.2 RAM memory: NVIDIA Corporation C51 Memory Controller 1 (rev a2)
00:00.3 RAM memory: NVIDIA Corporation C51 Memory Controller 5 (rev a2)
00:00.4 RAM memory: NVIDIA Corporation C51 Memory Controller 4 (rev a2)
00:00.5 RAM memory: NVIDIA Corporation C51 Host Bridge (rev a2)
00:00.6 RAM memory: NVIDIA Corporation C51 Memory Controller 3 (rev a2)
00:00.7 RAM memory: NVIDIA Corporation C51 Memory Controller 2 (rev a2)
00:02.0 PCI bridge: NVIDIA Corporation C51 PCI Express Bridge (rev a1)
00:03.0 PCI bridge: NVIDIA Corporation C51 PCI Express Bridge (rev a1)
00:05.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation C51 [GeForce Go 6150] (rev a2)
00:09.0 RAM memory: NVIDIA Corporation MCP51 Host Bridge (rev a2)
00:0a.0 ISA bridge: NVIDIA Corporation MCP51 LPC Bridge (rev a3)
00:0a.1 SMBus: NVIDIA Corporation MCP51 SMBus (rev a3)
00:0a.3 Co-processor: NVIDIA Corporation MCP51 PMU (rev a3)
00:0b.0 USB controller: NVIDIA Corporation MCP51 USB Controller (rev a3)
00:0b.1 USB controller: NVIDIA Corporation MCP51 USB Controller (rev a3)
00:0d.0 IDE interface: NVIDIA Corporation MCP51 IDE (rev f1)
00:0e.0 IDE interface: NVIDIA Corporation MCP51 Serial ATA Controller (rev f1)
00:10.0 PCI bridge: NVIDIA Corporation MCP51 PCI Bridge (rev a2)
00:10.1 Audio device: NVIDIA Corporation MCP51 High Definition Audio (rev a2)
00:14.0 Bridge: NVIDIA Corporation MCP51 Ethernet Controller (rev a3)
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] HyperTransport Technology Configuration
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address Map
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM Controller
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control
01:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4311 802.11b/g WLAN (rev 01)
05:09.0 FireWire (IEEE 1394): Ricoh Co Ltd R5C832 IEEE 1394 Controller
05:09.1 SD Host controller: Ricoh Co Ltd R5C822 SD/SDIO/MMC/MS/MSPro Host Adapter (rev 19)
05:09.2 System peripheral: Ricoh Co Ltd R5C592 Memory Stick Bus Host Adapter (rev 0a)
05:09.3 System peripheral: Ricoh Co Ltd xD-Picture Card Controller (rev 05)
 
Old 06-19-2017, 06:40 PM   #17
Cellar_Dweller
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2017
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Unhappy Still a no-go on the Wi-Fi

Quote:
Originally Posted by kjhambrick View Post
Cellar_Dweller --

This line:
Code:
0c:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4311 802.11b/g WLAN (rev 01)
Means that PROBLEMCHYLD nailed it ... you'll want to install the two SlackBuilds he referenced:



-- kjh

P.S. yes, sometimes getting text off a Box without a network can be quite a task
Thank you for your reply.
I had a feeling that PROBLEMCHYLD may have been right.
I installed both of these SlackBuilds, to no avail.
Could it be that module b43 is blacklisted somewhere?
I have no idea where to look for such blacklist. I deleted the blacklist
that I was aware of, as PROBLEMCHYLD said.

I'm still thumbing around and hoping for the best.
 
Old 06-19-2017, 07:45 PM   #18
PROBLEMCHYLD
Member
 
Registered: Apr 2015
Posts: 327

Rep: Reputation: 44
I suggest this,

1. Build and install both packages from the links above.

2. Run these commands
Code:
chmod +x /etc/rc.d/rc.networkmanager
/etc/rc.d/rc.networkmanager start
nano /etc/NetworkManager/conf.d/00-dhcp-client.conf
3. Edit 00-dhcp-client.conf to look like this. Reboot and you should have wifi.
Code:
[main]
# Choose a DHCP client below.  Upstream recommends dhclient, but results may vary.
# dhcpcd is the DHCP client usually used by Slackware:
# dhcp=dhcpcd
# dhclient is the ISC reference DHCP client, part of the dhcp package:
dhcp=dhclient
# This is a simple DHCP client that is built into NetworkManager:
# dhcp=internal
I don't know what have been blacklisted you could have a corrupt driver etc... I follow the same protocol every installation. It never fails on my end.

Last edited by PROBLEMCHYLD; 06-19-2017 at 08:27 PM.
 
2 members found this post helpful.
Old 06-20-2017, 05:56 PM   #19
Cellar_Dweller
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2017
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Post UPDATE: modprobe b43?

Quote:
Originally Posted by PROBLEMCHYLD View Post
I suggest this,

1. Build and install both packages from the links above.

2. Run these commands
Code:
chmod +x /etc/rc.d/rc.networkmanager
/etc/rc.d/rc.networkmanager start
nano /etc/NetworkManager/conf.d/00-dhcp-client.conf
3. Edit 00-dhcp-client.conf to look like this. Reboot and you should have wifi.
Code:
[main]
# Choose a DHCP client below.  Upstream recommends dhclient, but results may vary.
# dhcpcd is the DHCP client usually used by Slackware:
# dhcp=dhcpcd
# dhclient is the ISC reference DHCP client, part of the dhcp package:
dhcp=dhclient
# This is a simple DHCP client that is built into NetworkManager:
# dhcp=internal
I don't know what have been blacklisted you could have a corrupt driver etc... I follow the same protocol every installation. It never fails on my end.
Thanks for the instructions. After installing the SlackBuilds that were recommended, I used lsmod | grep b43 to find out if the b43 module was active. It was not! Whenever I start up my computer, it suppresses the b43 module. Now each time I enter my computer, I sign in as root and modprobe b43. That action turns my WiFi on. Now I am just trying to figure out how to configure the network properly. I want to be absolutely sure that I have a secure connection. Whenever I try to use mirrors.slackware.com to obtain a new gpg key it rejects my access saying something like:
Code:
wget: Could not resolve host. Connection refused.
I'm hoping once I figure this portion out I will be able to secure my connections and safely browse the internet using Konqueror.

-CD
 
Old 06-20-2017, 08:38 PM   #20
Richard Cranium
Senior Member
 
Registered: Apr 2009
Location: Carrollton, Texas
Distribution: Slackware64 14.2
Posts: 2,596

Rep: Reputation: 1028Reputation: 1028Reputation: 1028Reputation: 1028Reputation: 1028Reputation: 1028Reputation: 1028Reputation: 1028
If your access point doesn't provide a DNS resolver, you'll have to configure one.
 
1 members found this post helpful.
Old 06-20-2017, 09:43 PM   #21
ReaperX7
LQ Guru
 
Registered: Jul 2011
Location: California
Distribution: Slackware64-Current
Posts: 6,392
Blog Entries: 15

Rep: Reputation: 1966Reputation: 1966Reputation: 1966Reputation: 1966Reputation: 1966Reputation: 1966Reputation: 1966Reputation: 1966Reputation: 1966Reputation: 1966Reputation: 1966
If b43-firmware and b43-fwcutter won't load the appropriate b43 driver, there is an alternative as sometimes the b43 and brcm80211 often will not work for a number of reasons.

SlackBuilds.org also contains a buildscript to create a package for the broadcom-sta driver, which often is a little more comprehensive in device coverage and is known to work with wifi+bluetooth cards.

The Broadcom-sta driver is the official OEM driver from Broadcom. SlackBuilds.org has the installation instruction and buildscripts here:

http://slackbuilds.org/repository/14.../broadcom-sta/

Usually you can get b43 or brcm80211 to work, but if they fail, this is the best approach. Best of luck with Slackware and your system.

As far as setting up the IP and DNS addressing, I opt usually for NetworkManager. It just simply works.

Last edited by ReaperX7; 06-20-2017 at 09:44 PM.
 
1 members found this post helpful.
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] Broadcom BCM43142 802.11b/g/n Wireless on Slackware 14.1 Parameter Linux - Networking 5 08-28-2015 04:21 PM
[SOLVED] Broadcom BCM43142 802.11b/g/n Wireless on Slackware 14.1 gusgorman Linux - Networking 4 11-20-2013 05:26 AM
Trying to connect to wireless LAN with a Broadcom 4313 802.11b/g/n on Slackware 13.37 prestoned Slackware 4 04-04-2012 10:06 AM
Broadcom Corporation BCM4313 802.11b/g LP-PHY (rev 01) f14 on dell laptop navets Fedora 5 05-16-2011 04:17 AM
Configure BroadCom 802.11b/g wireless for Slackware 12.1 ? TheAlmighty Linux - Laptop and Netbook 5 05-09-2009 05:41 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:39 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration