LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > LinuxQuestions.org > LQ Suggestions & Feedback
User Name
Password
LQ Suggestions & Feedback Do you have a suggestion for this site or an idea that will make the site better? This forum is for you.
PLEASE READ THIS FORUM - Information and status updates will also be posted here.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 09-25-2013, 06:01 PM   #1
phil.d.g
Senior Member
 
Registered: Oct 2004
Posts: 1,192

Rep: Reputation: 101Reputation: 101
https: non-secure content on the homepage


It turns out that, by default a modern browser such as Iceweasel 23.0 no longer downloads non https resources when the original page is served over https. The LQ homepage references some CSS over http when you visit it with https. The result is attached. Note: this was with a newly created profile with no extensions or setting changes.
Attached Images
File Type: png lq-https.png (204.2 KB, 12 views)
 
Old 09-25-2013, 06:23 PM   #2
unSpawn
Moderator
 
Registered: May 2001
Posts: 27,813
Blog Entries: 54

Rep: Reputation: 2988Reputation: 2988Reputation: 2988Reputation: 2988Reputation: 2988Reputation: 2988Reputation: 2988Reputation: 2988Reputation: 2988Reputation: 2988Reputation: 2988
Kind of odd? Maybe I'm blind but I'm only seeing HTTPS:
Code:
<!-- CSS Stylesheet -->
<style type="text/css" id="vbulletin_css">
/**
* vBulletin 3.8.8 Beta 1 CSS
* Style: 'LQ Style - child of default'; Style ID: 7
*/
@import url("https://www.linuxquestions.org/questions/clientscript/vbulletin_css/style-a31b45e8-00007.css");
</style>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="https://www.linuxquestions.org/questions/clientscript/vbulletin_important.css?v=388b1" />


<!-- / CSS Stylesheet -->
and style-a31b45e8-00007.css itself only references HTTPS items too...
 
Old 09-25-2013, 06:27 PM   #3
phil.d.g
Senior Member
 
Registered: Oct 2004
Posts: 1,192

Original Poster
Rep: Reputation: 101Reputation: 101
Huh... That is odd.

Code:
<!-- CSS Stylesheet -->
<style type="text/css" id="vbulletin_css">
/**
* vBulletin 3.8.8 Beta 1 CSS
* Style: 'LQ Style - child of default'; Style ID: 7
*/
@import url("http://www.linuxquestions.org/questions/clientscript/vbulletin_css/style-a31b45e8-00007.css");
</style>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://www.linuxquestions.org/questions/clientscript/vbulletin_important.css?v=388b1" />
Quote:
Originally Posted by unSpawn View Post
...and style-a31b45e8-00007.css itself only references HTTPS items too...
Yes, I can confirm that part, style-a31b45e8-00007.css references https resources for me.

EDIT:

Firefox 24 and IE8 on Windows XP (corporate work machine, don't ask!) display the same behaviour.

Last edited by phil.d.g; 09-25-2013 at 06:36 PM.
 
Old 09-30-2013, 03:41 PM   #4
jeremy
root
 
Registered: Jun 2000
Distribution: Debian, Red Hat, Slackware, Fedora, Ubuntu
Posts: 10,628

Rep: Reputation: 2658Reputation: 2658Reputation: 2658Reputation: 2658Reputation: 2658Reputation: 2658Reputation: 2658Reputation: 2658Reputation: 2658Reputation: 2658Reputation: 2658
Thanks for the bug report. I can confirm that in some cases non-https URL references are being made. We'll attempt to clean this up before the pending code update.

--jeremy
 
Old 10-01-2013, 12:40 PM   #5
jeremy
root
 
Registered: Jun 2000
Distribution: Debian, Red Hat, Slackware, Fedora, Ubuntu
Posts: 10,628

Rep: Reputation: 2658Reputation: 2658Reputation: 2658Reputation: 2658Reputation: 2658Reputation: 2658Reputation: 2658Reputation: 2658Reputation: 2658Reputation: 2658Reputation: 2658
There are likely a few residual issues, but the main page should be rendered correctly via https now.

--jeremy
 
Old 10-03-2013, 05:23 AM   #6
phil.d.g
Senior Member
 
Registered: Oct 2004
Posts: 1,192

Original Poster
Rep: Reputation: 101Reputation: 101
Confirmed as working. Cheers jeremy.

I just noticed that /hcl and /reviews suffer the same problem. You're probably aware anyhow, but just on the off chance...

Phil
 
Old 10-03-2013, 11:21 AM   #7
jeremy
root
 
Registered: Jun 2000
Distribution: Debian, Red Hat, Slackware, Fedora, Ubuntu
Posts: 10,628

Rep: Reputation: 2658Reputation: 2658Reputation: 2658Reputation: 2658Reputation: 2658Reputation: 2658Reputation: 2658Reputation: 2658Reputation: 2658Reputation: 2658Reputation: 2658
It's unlikely the hcl and reviews sections will be fixed before the pending code update.

--jeremy
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need help in running my website using secure connection (HTTPS) newbinlinux Linux - Newbie 14 02-25-2010 01:51 AM
Juggling HTTP and HTTPS content for multiple virtual hosts. vesperto Linux - Server 10 10-12-2009 11:34 AM
Problems Browsing Secure Sites (HTTPS) jlrq74 Linux - Wireless Networking 2 09-30-2008 10:05 AM
Setting up secure access to https helpme0904 Linux - Newbie 2 07-13-2005 05:08 PM
I am having problems connecting to secure sites (https) jflores1974 Linux - Networking 1 02-06-2004 04:22 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:00 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration