LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware > Slackware - Installation
User Name
Password
Slackware - Installation This forum is for the discussion of installation issues with Slackware.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 08-23-2014, 09:14 AM   #16
Didier Spaier
Senior Member
 
Registered: Nov 2008
Location: Paris, France
Distribution: Slackware{,64}-{14.1,current} on a Lenovo Thinkpad T61 6457-4XG
Posts: 4,527

Rep: Reputation: 1187Reputation: 1187Reputation: 1187Reputation: 1187Reputation: 1187Reputation: 1187Reputation: 1187Reputation: 1187Reputation: 1187

Quote:
Originally Posted by ThomasLMcLean View Post
lsblk, just returned to the prompt.
weird, that means that your SSD is not seen at all in the sysfs file system.

I'd check that at least the BIOS can see it, else it could be a hardware issue.

Also, "dmesg|less" or "less /var/log/messages" could give some clues.

Last edited by Didier Spaier; 08-23-2014 at 09:16 AM.
 
Old 08-23-2014, 10:55 AM   #17
keefaz
Senior Member
 
Registered: Mar 2004
Distribution: Slackware
Posts: 4,617

Rep: Reputation: 136Reputation: 136
Looking at the motherborad specs
http://www.asus.com/Motherboards/P8H77V/

You did connect SSD drive to a grey SATA port, right? Did you try to connect the drive in other SATA port?
 
Old 08-24-2014, 12:59 AM   #18
EDDY1
LQ Addict
 
Registered: Mar 2010
Location: Oakland,Ca
Distribution: wins7, Debian wheezy
Posts: 5,996

Rep: Reputation: 545Reputation: 545Reputation: 545Reputation: 545Reputation: 545Reputation: 545
With asus boards you can disable drives on the first page in bios, have you checked to see if it's enabled?
 
Old 08-24-2014, 11:31 AM   #19
ThomasLMcLean
Member
 
Registered: Apr 2011
Location: Metro Portland, OR
Distribution: Linux Mint
Posts: 61

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thank you for all of the replies:

Didier, the BIOS sees the SSD I disconnect it and it is not on the BIOS list. I reconnect it and the SSD is detected and correctly identified. I run the command (df), which asks for the available disk space, and it finds a 40 GB drive with very little space used at /dev/devtmpfs. Also, I can get the BIOS to boot from the SSD, but (fdisk -l) simply returns to the prompt, and (setup) complains that the disk is not partitioned.

Keefar, I have connected the SSD to both a blue and a gray socket, and there seems to be no difference. My SSD has a 3 GB SATA interface.

EDDY1, Yes you can disable a drive in the BIOS with on a Asus mobo. I did that for all of them and it took 2 hrs to figure out how to undo it.

I believe that I have corrupted the BIOS slightly and may have unmounted the SSD. At the moment, I can not get the BIOS to boot up from the SSD on reboot. It tries the DVD and quites. I can get into the BIOS and do it manually.

However, I have fixed the box by loading Mint 15. It works fine except for the reboot problem. In the process, the mint loader could see the Slackware on the SSD. I had the Mint loader remove Slackware, and will use Mint for a while. I am retired and 79 years old, it may be that I am just too old to Slack.

My thanks to everyone for their help, you are a great bunch of people.

Tom
 
Old 09-07-2014, 01:45 PM   #20
ThomasLMcLean
Member
 
Registered: Apr 2011
Location: Metro Portland, OR
Distribution: Linux Mint
Posts: 61

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I just finished reading the motherboard manual for the Asus board and discovered that the board has a reset which clears all of the mistakes I made and returns the settings to default values. Everything now boots correctly and quickly.

Would you believe it; reading the manual can help.

Thanks to all the responded to my questions.

Tom
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SSD on Jaunty (no show in fdisk or partitioner) terp4life2001 Linux - Hardware 2 10-16-2009 10:51 PM
fdisk cannot find my sda alf_frommars Slackware 13 04-11-2006 06:42 AM
sure, fdisk -l to find devices ... stabu Slackware 7 10-02-2005 02:10 AM
Can't find fdisk Add1Sun Linux - Newbie 5 04-22-2004 02:38 PM
can't find fdisk? nigham Linux - Newbie 4 02-06-2004 02:57 AM


All times are GMT -5. The time now is 08:59 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration