LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Zenwalk
User Name
Password
Zenwalk This forum is for the discussion of Zenwalk Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-25-2016, 02:25 AM   #1
H1p8r10n
Member
 
Registered: Feb 2016
Location: on the border of milky way
Distribution: Slackware (Zenwalk edition)
Posts: 79

Rep: Reputation: Disabled
lags and freezes on ATI RS880 [Radeon HD 4290] with new xf86-video-ati 7.8.0


Hi,

Since the last Xorg update, I've been experiencing lags and fatal freezes in several apps (ie : MPV, Chromium).

After some troubleshooting, it happens that the problem comes from the move from xf86-video-ati 7.7.0 to xf86-video-ati 7.8.0 on cards like [AMD/ATI] RS880 [Radeon HD 4290].

If you encounter a similar issue, the following config may be needed to fix it :

Code:
Section "Device"
	Identifier  "Radeon"
	Driver "radeon"
	#Option "AccelMethod" "glamor"
	Option "AccelMethod" "exa"
	Option "DRI" "3"
	#Option "TearFree" "on"
	Option "ColorTiling" "on"
	Option "ColorTiling2D" "on"
EndSection
Hope it will be helpful to some

Cheers
JP

Last edited by H1p8r10n; 11-25-2016 at 05:44 AM.
 
Old 12-03-2016, 11:39 AM   #2
mazzarino
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2016
Location: RF
Distribution: Slackware
Posts: 3

Rep: Reputation: Disabled
Thank you very much! I is very useful for me.
 
Old 12-03-2016, 06:54 PM   #3
H1p8r10n
Member
 
Registered: Feb 2016
Location: on the border of milky way
Distribution: Slackware (Zenwalk edition)
Posts: 79

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
you're very welcome
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
lags and freezes on ATI RS880 [Radeon HD 4290] with new xf86-video-ati 7.8.0 H1p8r10n Slackware 7 11-28-2016 03:35 AM
[SOLVED] No sound on debian live usb using pavucontrol and ATI RS880 [Radeon HD 4200] audio Higgsboson Linux - Newbie 7 01-09-2015 03:37 AM
Which ati video driver for ati radeon xpress 200 5954 (pcie) ? sirius57 SUSE / openSUSE 2 07-03-2009 07:03 PM
ATI Radeon 9700 - Supertuxcart lags? deadeyes Linux - Hardware 0 02-24-2007 08:19 AM
Radeon 9500 w/ATI's drivers for XF86 4.3.0 JingYen Linux - Hardware 3 09-21-2003 02:59 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:01 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration