LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Red Hat
User Name
Password
Red Hat This forum is for the discussion of Red Hat Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 06-03-2004, 09:54 AM   #1
askjha
Newbie
 
Registered: Jun 2004
Location: INDIA
Distribution: RedHat 9.2,Mandrake 10.2
Posts: 21

Rep: Reputation: 15
Thumbs down xinit fails just after Xserver start up, scsi-ide problem while mounting cdrw


Hi all ,
I have installed RedHat 9 on my machine.
I have certain problem related to
1) startx fails
When i type startx on runlevel 3 my machine tries to staart X windows system but fails to do that. i checked out in startx script and found that during xinit it fails just after startting
X . because i see a mouse pointer just before failure as soon as window manger tries to start
.Though I can log in Xwindow after running GDM as root and then can work.

2) GDM startx takes time (3-4min).
When i run GDM it takes 3-4 min time. same is th estory with running redhat-config-xfree86.
it give output during ddcprobe(I dont khow about this command)
returned bogus value for horizontal and vertical frequeny.
After some time it though i gets Xwindow an dcan work succesfully
my graphics card has S3TrioV2/Dx
and monitor SVGA Extended super VGA 800x600 @60 hz 640x480 @ 72Hz

Though There is no problem with these setting in Mandrake 8.2 and Xwindow is fast over there .
It takes no time to load.

3) KPPP always asks roots password .
When ever i dial up the KPPP asks root password. I have created file /etc/kppp.allow as told by help file. But its no use.

4) problem mounting cdrom
I have one CDROM and a CDWRITER . I can mount only cdrom and not write.
While mounting CDwriter /dev/hdc It says
mount : wrong fs type , bad option , bad superblock on /dev/hdc
or two many mounted file systems
( Could this be IDE device where you in fact use ide-scsi so that sr0 or sda or so is needed.)
Here is the entry in /etc/sysconfig/hwconf
class : CDROM
bus : SCSI
detached :0
device :scd0
desc :"Samsung CD-R/W SW-252F"
host :0
id :0
channel :0
lun :0
generic :0
Please if anybody can explain about this enties and what does this signifies i'll be gratefull to him/her. Thanx in advance

Though in /etc/fstab the entry is
/dev/hdc /mnt/cdrom udf,iso9660 noauto,owner.kudzu ,ro 0 0

what is this usf,iso9660 ?
what do i need to change to make it user mountable
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
problem mounting CD-RW with ide-scsi. elgatofilo Slackware 21 07-30-2005 05:23 PM
ide-scsi emulation problem/ cdrw not accesible RestInPieces Linux - General 2 08-12-2004 12:18 PM
xinit fails just after Xserver start up, scsi-ide problem while mounting cdrw askjha Red Hat 0 06-03-2004 11:25 AM
dvd-cdrw on a laptop : is it a scsi or ide? h/w Linux - Hardware 5 09-10-2003 07:32 PM
ide CDRW problems under ide-scsi jwbrownuk Linux - Hardware 3 04-30-2003 12:08 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:06 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration