LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Red Hat
User Name
Password
Red Hat This forum is for the discussion of Red Hat Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 03-06-2004, 03:50 AM   #1
trutnev
Member
 
Registered: Sep 2003
Distribution: RedHat 9.0, Mandrake 9.1
Posts: 68

Rep: Reputation: 15
swapon : /dev/hdc6 : invalid argument


Hello,

while booting in RH9.0, I get this message:

Activating swap partition : swapon : /dev/hdc6 : invalid argument


What does it mean ?

Thank you.
 
Old 03-06-2004, 07:26 AM   #2
meldar
Member
 
Registered: Feb 2004
Location: Denmark
Distribution: Gentoo
Posts: 136

Rep: Reputation: 15
It means that it cant activate any virtual memory (the so-called swap). Do you have any swap-partitions? If not, and if you haven't too much memory, you could increase the overall performance by adding a swap-partition. Don't know how to set the right partition on boot in Red Hat, but try to dig a little in the init-files.
 
Old 06-08-2004, 08:29 PM   #3
twescott
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2004
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
I had the same problem after upgrading a dead motherboard/processor. Somehow the system "forgot" that /dev/hda8 was a swap partition, even though it showed up as swap when I ran fdisk.

The solution is to manually tag the partition as a swap:

/sbin/mkswap /dev/hdxx # note mkswap may be somewhere else, I have RH 8

You can then check to see if it worked by manually mounting the swap partion:

/sbin/swapon /dev/hdxx

Hope this helps.

Thom
 
Old 06-08-2004, 09:57 PM   #4
aeolus
Member
 
Registered: Feb 2004
Posts: 66

Rep: Reputation: 15
I also give you some advice.You can check /etc/fstab file and whether it is right or not.Example as:
/dev/hda* swap swap defaults 0 0
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
no sound in transfusion - /dev/dsp invalid argument LavaDevil94 Linux - Games 5 11-28-2004 09:02 PM
KDSKBENT: Invalid Argument tommytomato Linux - Newbie 6 08-27-2004 10:23 PM
swapon hda6 - invalid argument ??? thepasty Mandriva 1 07-09-2004 09:37 AM
Raid Weirdness -- /dev/md0: Invalid argument spiritwing Linux - Software 3 04-02-2004 09:52 PM
Raid Weirdness -- /dev/md0: Invalid argument spiritwing Linux - Hardware 0 04-02-2004 01:11 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:39 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration