Did you know LQ has a Linux Hardware Compatibility List?
Go Back > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Red Hat
User Name
Red Hat This forum is for the discussion of Red Hat Linux.


  Search this Thread
Old 07-15-2005, 11:57 PM   #1
LQ Newbie
Registered: Jul 2005
Posts: 15

Rep: Reputation: 0
rh9:my bell sympatico highspeed internet doesnt work


I have my ehternet cable coming from a hub.

I ethernet is active and then I ran the internet configuration and chose
xdsl, entered the info. and this ppp connection is also set to active

but when i go to browser(mozila), it doesnt load any web pages

please help
Old 07-16-2005, 12:01 PM   #2
Registered: Mar 2004
Location: Kitchener, Ontario, Canada
Posts: 386

Rep: Reputation: 30
As root, run:
a create an ethernet connection making sure that all settings are correct.

I can't be much more help because you need to supply more information about what you have tried.
Old 07-16-2005, 02:38 PM   #3
LQ Newbie
Registered: Jul 2005
Posts: 15

Original Poster
Rep: Reputation: 0
i tried to ping

ping and ping

and it worked

but when i tried to do "ping" it said unrecognized host...

the above ips are my network ones

tahnks in advance
Old 07-16-2005, 07:29 PM   #4
Registered: Mar 2004
Location: Kitchener, Ontario, Canada
Posts: 386

Rep: Reputation: 30
I'm not sure what else to suggest. Check and double check your settings; do you have to statically enter your IP or do you have DHCP? Stuff like that.
Old 07-17-2005, 01:38 AM   #5
Registered: Oct 2003
Location: fargoh eh.
Distribution: slackware
Posts: 94

Rep: Reputation: 15
are you able to ping external ip addresses, i.e. (

if not, is the default gateway set? i.e. run "netstat -r" and see if there is an entry for "default." if it is not set, add with "route add default gw eth0" (where is your gateway and eth0 is whatever device you're trying to configure).

if so, are any dns servers defined? look in /etc/resolv.conf to find out. additional nameservers can be added with "nameserver 123.456.789.123" syntax.

start/restart the network service with "service network restart".


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bell sympatico noob on linuix Inter net sithyoda Linux - Wireless Networking 6 02-14-2006 11:46 AM
Bell Sympatico on Slackware grazak Linux - Networking 2 03-18-2005 03:54 PM
Broadband connection (Bell Sympatico) MMMarc Linux - Newbie 2 01-14-2005 11:21 AM
BELL sympatico sathees Linux - Networking 4 07-11-2003 05:05 PM
Please help! DSL Speedstream Modem - Bell Sympatico Connection ruby Linux - Software 1 01-25-2002 11:32 PM

All times are GMT -5. The time now is 04:00 AM.

Main Menu
Write for LQ is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration