LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Red Hat
User Name
Password
Red Hat This forum is for the discussion of Red Hat Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 09-14-2003, 01:58 AM   #1
jamespf
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2003
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
RH 9 install hang at boot: possible raid driver issue


I'm installing redhat 9 from the shrike-i386 isos from ftp.redhat.com/pub/redhat/linux/9/en/iso/i386/ on an Athlon 1Ghz machine. I have tried the graphical and text modes, and for both, the computer hangs shortly after you start the install. These are the last two lines.

TTYS0 at 0x02f8 (IRQ=4) is a 16550A \\serial port 1 in bios
TTYS1 at 0x02f8 (IRQ =3) is a 16550A \\serial port 2 in bios

It just hangs there, until you power down. I let it sit for about an hour before turning off the machine once.

It also hangs at the same spot with a linux noprobe

Anyone know what's going on?

This is on an ASUS a7v133 (Promise ata100/raid) Motherboard.

Win2k installs fine with this setup. But when I'm installing I have to install the 3rd party ata100 drivers that came from the mobo cd. The cd also has RH 6.1 and 6.2 ".pat " files.

Anyone know how to tell RH installer to use one of those? and can I use the old ".pat" files with RH 9?
 
Old 09-15-2003, 07:58 AM   #2
TheRealDeal
Member
 
Registered: Jun 2003
Location: Central Coast, NSW, Australia
Distribution: Gentoo
Posts: 438

Rep: Reputation: 30
Hello.

I've installed RH9.0 on a machine using a Promise ATA RAID card with no probs.

It's a weird error you are getting, have you tried disabling your serial ports in the BIOS? Just to test if it is that, cuz that's what the TTYSx is.

If you do have the IDE RAID setup, you'll need to install the drivers during your linux install. I downloaded the latest ones from www.promise.com

To install the drivers at install time, when you boot of RH CD1, type in linux dd at the first prompt you get after booting off the cd.

You'll need to extract the drivers onto a floppy and stick it in your machine.

Good luck
>Craig
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FC4 Install Issues / First Boot Hang gillius Fedora 3 07-11-2005 07:21 PM
hang at boot up after sucessfully install fglrx zhyjanet Debian 5 04-04-2005 12:56 AM
Slackware 10.0 & RAID install issue lordjaggy Slackware - Installation 1 01-31-2005 09:27 AM
DAC960 issue on boot with raid.s trepur Slackware 2 12-07-2004 04:00 PM
boot kernel issue with raid controller and scsi cdrom mrtwice Slackware 3 08-31-2003 10:43 PM


All times are GMT -5. The time now is 11:07 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration