LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Red Hat
User Name
Password
Red Hat This forum is for the discussion of Red Hat Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 04-18-2013, 09:31 PM   #1
astanton
Member
 
Registered: Nov 2010
Distribution: Slackware64 -current
Posts: 82

Rep: Reputation: 5
No console login in centos. How to fix?


I'm getting this exact problem and wondering where I can start looking to troubleshoot and fix the problem so I can login via console:

http://www.experts-exchange.com/OS/L..._28078749.html

I can ssh, access all of the web interfaces, etc. - I just don't get a login prompt at the console.

Thanks!
 
Old 04-19-2013, 02:31 AM   #2
chrism01
Guru
 
Registered: Aug 2004
Location: Sydney
Distribution: Centos 6.5, Centos 5.10
Posts: 16,261

Rep: Reputation: 2028Reputation: 2028Reputation: 2028Reputation: 2028Reputation: 2028Reputation: 2028Reputation: 2028Reputation: 2028Reputation: 2028Reputation: 2028Reputation: 2028
I'd start by checking the content of /etc/securetty; maybe console isn't in there?
 
Old 04-19-2013, 03:19 AM   #3
astanton
Member
 
Registered: Nov 2010
Distribution: Slackware64 -current
Posts: 82

Original Poster
Rep: Reputation: 5
console is the first line in the file.

Code:
console
vc/1
vc/2
vc/3
etc....
Where might I look next?
 
Old 04-19-2013, 05:50 AM   #4
chrism01
Guru
 
Registered: Aug 2004
Location: Sydney
Distribution: Centos 6.5, Centos 5.10
Posts: 16,261

Rep: Reputation: 2028Reputation: 2028Reputation: 2028Reputation: 2028Reputation: 2028Reputation: 2028Reputation: 2028Reputation: 2028Reputation: 2028Reputation: 2028Reputation: 2028
Have you tried all the alternate consoles; ctrl-alt-fN where N= 1,2,3,4,5,6
 
Old 04-19-2013, 07:28 AM   #5
bradvan
Member
 
Registered: Mar 2009
Posts: 167

Rep: Reputation: 28
I'm having similar issues. Systems that have been running fine up to now, don't. I have a few different setups, but all involve RHEL 6. A have a few Sun X4100/X4200 systems. I can ssh to them and work with them fine. An attached mouse/keyboard/monitor works fine until I get into a graphical interface. I have several HP proliant systems. If the OS is running a graphical interface, neither a directly attached monitor or the iLO console interface will work. If I bring it to run level 2, then the consoles work. I haven't figured out a cause yet.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
unable to login any user through the console but users can login in GUI p kumar Linux - Server 1 04-19-2012 06:09 AM
[SOLVED] Centos& and serial console login dgonzalezh Linux - Networking 1 07-29-2011 01:15 PM
[SOLVED] unable to login from console f1 to f6. But able to login into GUI in f7. ashwin_cse Red Hat 4 04-22-2010 09:26 AM
Not able to login to server thru console but able to login via network using putty maxy7710 Linux - Newbie 4 01-12-2010 10:27 AM
console font garbed easy fix? rcorkum Slackware 3 12-03-2006 08:41 AM


All times are GMT -5. The time now is 09:33 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration