LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Red Hat
User Name
Password
Red Hat This forum is for the discussion of Red Hat Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 01-15-2004, 09:49 AM   #1
pirozzi
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: /naples/italy
Distribution: ubuntu 12.04 / Slackware 14
Posts: 150

Rep: Reputation: 15
no audio output


since i've installed rh9.b on my pc i can't hear sound coming out from the cd player. even thoug i can listen to system sound when i insert an audio cd the player starts normally but no sounds come out.
what can i do?
 
Old 01-15-2004, 09:58 AM   #2
carlywarly
Member
 
Registered: Feb 2003
Location: Sunny Southport, again.
Distribution: PCLinuxOS 0.93 and 0.92, Vector sometimes
Posts: 825

Rep: Reputation: 30
1 Check your mixer settings.
2 Make sure you have an audio cable from the back of the CD drive to the soundcard.
 
Old 01-15-2004, 12:10 PM   #3
ftlonger
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2004
Posts: 16

Rep: Reputation: 0
first,you must make sure that all your hardware haven't any problem.
second,you can type "setup" at the command line. I am sure that there is a choice to configure you soundcard in RH8, you can try it.But I don't is there a same choice in RH9?
 
Old 01-16-2004, 12:46 PM   #4
aqoliveira
Member
 
Registered: Dec 2001
Location: Portugal
Distribution: /Red Hat/Fedora/Solaris
Posts: 620

Rep: Reputation: 30
howzit

use this cmd to configure ure card and test the sound redhat-config-sound. Also do a lsmod and lspci to see if ure sound card appears or not. Then try ure mixer settings to see if its muted or not.

chow
 
Old 01-19-2004, 06:39 AM   #5
mwj
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2003
Location: Pakistan. Islamabad
Distribution: Red Hat-9
Posts: 24

Rep: Reputation: 15
I have RedHat-9 , and P- iv mother board,(845 glad) sound card built in. I have same problem .
I installed RH-8 and sucees fully played music and movie on same MBoard,
But Rh-9 , atleast in my case does not give proper out put.
It tests sound card succes fully, gives sounds of system settings. But when u go to play back any song or movie it simply mutes. I have installed three times RH-9 .In all cases it responds in same way.One message I got ,every first time I tried to play music or vidio- is that Audia/Vidio support is not present in this version.
???????????????????????????????????????????????????
If any body got the way out pls let me know tooo.
God bless u
 
Old 01-20-2004, 01:01 PM   #6
Hkrboy27
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2004
Distribution: Mandrake 9.2
Posts: 14

Rep: Reputation: 0
Happened to me several times

This same problem would happen to me several times on my laptop.
Since at the time I was a newbie I simply reinstalled redhat and that would fix it most of the time. It probally has happened to me 4 or 5 times. I still have no idea why though
My sound would come out garbled and my screen would flicker
I had a neomagic 256 soundcard

Last edited by Hkrboy27; 01-20-2004 at 01:15 PM.
 
Old 01-20-2004, 07:14 PM   #7
mimsmall
Member
 
Registered: Dec 2003
Location: FL
Distribution: Fedora
Posts: 79

Rep: Reputation: 15
no sound sometimes

This happens to me; I insert the CD and CD Player opens and CD starts but no sound. So I tried Grip, no sound. So I tried VideoLAN and got sound. Went back to CD Player and sound worked and Grip worked also. I removed the CD and reinserted it; CD player opened and the sound came forth. Rebooted, no change. Turned off and repowered and had to repeat the procedure from the beginning to get sound. Very confusing. Maybe our problems are somehow connected.
 
Old 01-21-2004, 10:23 AM   #8
pradeepmenon777
Member
 
Registered: Jan 2004
Location: India
Distribution: Ubuntu 8.04
Posts: 122

Rep: Reputation: 16
i am having problems with rh 8.0 audio

hello , i am having probs with rh 8.0 audio. mine is an onboard VIA VT8235 soundcard which is detected by rh 8.0 but my audio device cannot be used. Maybe I don't have my drivers installed for AC'97 . I went to www.viarena.com and got the audio drivers , but it contained only the driver file and nothing else, no help , no install rpm , nothing. how do i install the audio drivers. PLease help me out. I wish to play songs on my linux edition. reply soon.
 
Old 01-24-2004, 12:05 AM   #9
mwj
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2003
Location: Pakistan. Islamabad
Distribution: Red Hat-9
Posts: 24

Rep: Reputation: 15
Hellos Sound Effecties
I got the sound but very fake.
I did the same thing as carlywarly sugested. When I checked my cd Rom to MB cable it was not connected.
I connecte the same and then start the Cd player. its working with sound now.
But ,if I want to play songs saved on my HDisk, they are not working??????????
Secondly how can , I play vedio with sound as well
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No sound output from audio CD ZeroIdea Linux - Software 4 09-25-2005 12:50 PM
how to share audio output? rahmed Linux - General 5 02-22-2005 06:16 PM
Dump all audio output on a file cyclop Linux - Software 2 01-21-2005 09:53 AM
RedHat 8 NO CD audio output !! LordChaos Linux - Software 28 06-24-2003 01:41 AM
About audio output equalizer using EsounD? icedust Programming 0 05-18-2003 12:45 AM


All times are GMT -5. The time now is 05:39 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration