LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Red Hat
User Name
Password
Red Hat This forum is for the discussion of Red Hat Linux.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 02-28-2008, 01:55 PM   #1
Roxja
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2008
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
Kickstart & grub issue


Hi Guys,

I'm deploying RHEL via usb - Now everything works just fine, until the system reboots. It just boots to a grub prompt, I can repair grub by going
root (hd0,0)
setup (hd0,0)
setup (hd0)

And that works. But I want to do this automatically in the post install section of the kickstart file

I've tried grub-install /dev/sda
grub-install --root-directory= /dev/sda
grub-install hd0



Without any luck. Does anyone have any idea here?

I have managed to get it booting correctly by going to virtual terminal and launching grub.

Oh and bootloader is loaded to partition /dev/sda1 if that is off any importance.
 
Old 02-29-2008, 01:58 PM   #2
rayfordj
Member
 
Registered: Feb 2008
Location: Texas
Distribution: Fedora, RHEL, CentOS
Posts: 475

Rep: Reputation: 73
since you are using a usb disk for installation it is likely that it is "sda" during installation and "sdb" is the internal drive. You should be able to confirm this by Alt-F2 to get to a shell and the fdisk -l and seeing which one is which.

if that is the case you may be able to overcome this using:
bootloader --driverorder=sdb,sda

although i've not touched much on it I have seen it in a ks.cfg used at work but i'm not sure of the scenario in which it was used. I'm pretty sure that is what it is suppose to do.


Hope this helps.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Invisible grub & other funny issue in Etch el amigo* Debian 3 08-22-2007 04:22 PM
Kickstart Issue tbone63078 Red Hat 2 07-02-2007 06:13 PM
kickstart issue , pls help me jiawj Red Hat 3 01-09-2005 11:33 AM
Strange issue with kickstart. dehalgren Linux - Enterprise 1 08-23-2004 09:59 AM
Dual boot issue w/ WinXP Pro & Mandrake 10 using GRUB Adam A Flynn Linux - General 6 06-08-2004 10:05 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:38 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration