LinuxQuestions.org
Visit the LQ Articles and Editorials section
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Red Hat
User Name
Password
Red Hat This forum is for the discussion of Red Hat Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 02-12-2013, 09:42 AM   #1
deathsfriend99
Member
 
Registered: Nov 2007
Distribution: CentOS 6
Posts: 164

Rep: Reputation: 19
Centos 6.3 x86_64 Install hangs Bug: Soft lock up!


I've been running Centos 5 for some time, and I wanted to start migrating to 6, so I tried loading it on a test machine (Dell core2duo optiplex 960). I can't even get to the install. It takes about 20 mins "Greetings anaconda installer" then mounts some filesystems, then i get BUG: soft lockup CPU0 stuck for 67s! [migration/0:5]

I've never encountered such a stubborn install. I've tried downloading iso's from several sites, tried reburning media. I can't for the life of me figure out why this is so angry. Where do I start trying to figure this out?
 
Old 02-12-2013, 11:33 AM   #2
unSpawn
Moderator
 
Registered: May 2001
Posts: 27,310
Blog Entries: 54

Rep: Reputation: 2858Reputation: 2858Reputation: 2858Reputation: 2858Reputation: 2858Reputation: 2858Reputation: 2858Reputation: 2858Reputation: 2858Reputation: 2858Reputation: 2858
Quote:
Originally Posted by deathsfriend99 View Post
I've tried downloading iso's from several sites, tried reburning media.
That makes sense if the media check fails.


Quote:
Originally Posted by deathsfriend99 View Post
I can't for the life of me figure out why this is so angry.
Anger leads to hate and all that.


Quote:
Originally Posted by deathsfriend99 View Post
Where do I start trying to figure this out?
- Start by looking up what LQ or the LKML have to say about the "soft lockup" bug and its fixes?
- Boot the installer DVDROM in rescue mode, save 'dmesg' nfo and compare with with the HCL?
- Disable any BIOS functionality you don't need?
- Boot the installer DVDROM add "acpi=off noapic" to the GRUB kernel config line and use text install mode?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Slackware 13.1 x86_64 install hangs while booting huge.s bitznarf Slackware - Installation 16 08-15-2010 07:36 PM
eth0 hangs GUI Centos 4.4 x86_64 on ASUS A8N-M Chebi Linux - Newbie 0 03-07-2007 12:20 PM
BUG: soft lockup detected on CPU#0 and BUG: spinlock recursion on CPU#0 ... BloodyCat Linux - Hardware 3 11-07-2006 01:14 PM
Install x86_64 hangs jstgtpaid Suse/Novell 6 11-14-2005 06:46 PM
BUG: soft lock detected on CPU#0 nibbler Linux - Newbie 1 08-22-2005 02:14 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:48 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration