LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Puppy
User Name
Password
Puppy This forum is for the discussion of Puppy Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 08-14-2010, 09:22 PM   #1
Teasdale
Member
 
Registered: Dec 2007
Location: USA
Distribution: Ubuntu 8.04
Posts: 35

Rep: Reputation: 15
Resetting Video card, typed xwin, screen went black


I was trying Puppy Linux and playing with the video card settings. I followed some directions, couldn't exit the settings box, followed more directions, typed xwin -- and my monitor went black - and stayed black. I tried typing more keys, pressing buttons, pressing the enter key. I took the disk out, rebooted without the disk, (it says it's missing a NLDIR file, or something like that during the boot process), so I put the disk back in and Linux Puppy started just fine, but when it got to the desktop, the screen went black again.

I even tried installing an Ubuntu disk to do a clean install, and the installation barely started, but when it got to a certain point (I guess where it reads the video card?) the monitor went black again during the Ubuntu installation.

It was easy to get the screen black, it just took typing four little letters; surely it must be simple to fix?
 
Old 08-14-2010, 11:26 PM   #2
Teasdale
Member
 
Registered: Dec 2007
Location: USA
Distribution: Ubuntu 8.04
Posts: 35

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I re-installed an old WinXP disk and everything is fine. I'm running Puppy off the disk again, and this time I won't touch any video card settings. :/
 
Old 10-28-2010, 10:23 PM   #3
TedOb1
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2010
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
it might be because your using the wrong command. it should be 'startx'
 
  


Reply

Tags
monitor, video


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
black screen when installing, video drivers? kholdstayr Ubuntu 2 05-04-2009 01:03 PM
Playing video, screen become black bhanthenzzz07 Linux - Newbie 4 07-11-2008 09:30 AM
black screen during boot after new video card everal Slackware 5 12-24-2007 11:26 AM
Black screen when starting X with NVidia video card mesperidiao Linux - Hardware 1 01-11-2004 10:26 AM
Resetting video card Adam555 Red Hat 2 11-23-2003 04:38 AM


All times are GMT -5. The time now is 01:01 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration