LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > MEPIS
User Name
Password
MEPIS This forum is for the discussion of MEPIS Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 10-10-2005, 09:33 PM   #1
xaphalanx
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2005
Distribution: Mepis/Linspire
Posts: 10

Rep: Reputation: 0
Synaptic Not Starting


Hey all Synaptic won't start for a particular user account. It'll start for root. Everything works fine there. But it won't start up in the user account I use routinely. Annoying situation. I'm wondering if anyone here has seen this before. Click on synaptic and all you get is a spinning icon in the system tray. It never prompts for root password. Does anybody here have any idea how to correct this issue...

Thanks in advance
 
Old 10-11-2005, 01:10 AM   #2
BittaBrotha
Member
 
Registered: Jan 2002
Location: Third Stone from the Sun
Distribution: Debian Sid, SourceMage 0.9.5, & To be Continued on a TP
Posts: 800

Rep: Reputation: 31
How are you starting it, clicking the icon or from cli?

If it happens when you click the icon, try starting it from cli, it may show some messages to give a clue as to what is going on with it.
 
Old 10-11-2005, 03:52 AM   #3
heema
Senior Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Egypt
Distribution: Arch
Posts: 1,528

Rep: Reputation: 46
you could check the icon to see if it runs for which user

or you could just add kdesu before the command in the icon properties

kdesu '/usr/sbin/synaptic'
 
Old 10-11-2005, 06:58 AM   #4
xaphalanx
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2005
Distribution: Mepis/Linspire
Posts: 10

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I got synaptic to start yesterday by clicking on the icon in the KMenu. I got a root prompt. However, the old prompt used to grey the screen. This one is a kde type prompt. Like what comes up for Mepis Tools, File Manager in rooter user Mode and so forth. I replaced the small button for it in the system tray with a new one. I'm also getting a message about the applications being unauthenticated. Which I don't remember seeing at all before.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Trouble starting Synaptic after KDM install dhatcher Debian 8 06-03-2005 09:21 PM
starting xprogram without starting X server. bruse Linux - Newbie 9 04-26-2005 07:05 PM
Won't Boot - Starting Printer Service - Starting CUPS jeansond Linux - Newbie 0 10-11-2004 06:39 PM
Starting apps after starting xfce?? gtgoku Slackware 2 08-21-2004 01:49 PM
synaptic help ... JMK Linux - Newbie 4 05-22-2004 12:17 AM


All times are GMT -5. The time now is 01:16 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration