LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > MEPIS
User Name
Password
MEPIS This forum is for the discussion of MEPIS Linux.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 06-10-2005, 12:48 AM   #1
sudeendra
LQ Newbie
 
Registered: May 2005
Posts: 6

Rep: Reputation: 0
smb:/// because no host " (null)


hi all
I installed Red Hat 9.0 to my system.when i tried to access the network server icon in the startup iam getting this error "smb:/// because no host " (null) " pls give the solution

with regards
sudeendra
 
Old 06-10-2005, 12:55 AM   #2
paul_mat
Member
 
Registered: Nov 2004
Location: Townsville, Australia
Distribution: Fedora Core 5, CentOS 4, RHEL 4
Posts: 855

Rep: Reputation: 30
first make sure samba is running, i'm not sure how to start the proccess in MEPIS, but i'm sure it will be something like ./etc/rc.d/rc.samba or ./etc/init.d/smb start. then type in smb://the-ip-address-of-the-computer-you-want-to-access.

this isn't the best way to use samba, look into mounting

mount -t smbfs -o username=****,password=**** //server/share /mnt/samba
 
Old 06-10-2005, 02:34 AM   #3
sudeendra
LQ Newbie
 
Registered: May 2005
Posts: 6

Original Poster
Rep: Reputation: 0
smb:/// because no host " (null)

hi paul_mat

yes samba service is running.but it is giving same error after restarted the /etc/init/smb service

pls give the solution

with regards

sudeendra
 
Old 06-10-2005, 06:56 AM   #4
paul_mat
Member
 
Registered: Nov 2004
Location: Townsville, Australia
Distribution: Fedora Core 5, CentOS 4, RHEL 4
Posts: 855

Rep: Reputation: 30
well thats puzzeling ... i'm far from an expert on this myself, how about your samba confiuration file? copy and past it up here, can you mount a samba drive using the command i gave you before?

i've done a bit of searching and there dosn't really seam to be much of a answer to your problem ...


http://www.linuxquestions.org/questi...ecause+no+host


Last edited by paul_mat; 06-10-2005 at 07:38 AM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Couldn't display "SMB:///" , No host "(Null)" could been Found?????? munkey Linux - Newbie 3 05-03-2004 05:30 PM
Couldn't display "SMB:///" , No host "(Null)" could been Found?????? help munkey Fedora 6 04-30-2004 07:04 PM
"X-MS" cant open because "x-Multimedia System" cant access files at "smb&qu ponchy5 Linux - Networking 0 03-30-2004 12:18 AM
smb server, no host (null) found Gallienus Linux - Networking 6 08-29-2003 05:57 PM
RH "null" beta system freezes right after printing "INIT" markus1982 Linux - Hardware 0 09-09-2002 04:31 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:12 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration