LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > MEPIS
User Name
Password
MEPIS This forum is for the discussion of MEPIS Linux.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 02-14-2006, 02:24 AM   #1
LQer928
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2005
Location: Australia
Distribution: Slackware 10.1
Posts: 17

Rep: Reputation: 0
Received message when trying to boot SimplyMepis 3.4


Hello.
When I tried to boot Mepis3.4 on my NEC Ebook-400, I was greeted with two screens with one message on each of them.
The first reads like this:
" boot CD-ROM Type: Non-Emulation Booting
Loading stage 2 "
Then after a split second came the second one:
" GNU GRUB version 0.95 (639k lower/228228k upper memory

[Minimal BASH-like line editing is supported.
For the first word, TAB lists possible command
completions. Anywhere else TAB lists the possible
completion of a device/filename.]
grub> "



I am pretty sure I correctly burned the disk on a low
speed and it is not corrupted, thus do I stand a chance
of installing th OS? Urgently seeking help!
Thanks!
 
Old 02-15-2006, 07:27 PM   #2
mos
Member
 
Registered: May 2005
Location: Orlando, Fl
Distribution: ArchLinux (Can use any distro though)
Posts: 231

Rep: Reputation: 30
your bios doesnt support grub apparently.

try this
 
Old 02-20-2006, 01:12 AM   #3
LQer928
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2005
Location: Australia
Distribution: Slackware 10.1
Posts: 17

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I think that must be it.I have tried Vector as well and the same situation occured. My laptop worked fine when I was installing Slackware and CentOS, but I never thought it just might be a conflict between GRUB and the BIOS.
Thanks again, mos!
 
Old 03-16-2006, 07:01 AM   #4
martin336
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2006
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
I've got the same problem but Grub has worked before.

I'm new to Linux and have been trying different distro's on my laptop.
Most have used Grub without a problem.
However, I'm getting the same problem as LQer928 with SimplyMepis 3.4.3.

I've just noticed the dates on the previous posts (a year ago), hope that doesn't mean this thread is dead.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Received message too long 1416128883 Underhill Linux - Networking 3 12-14-2010 08:36 AM
Error message received from system Error while reading filter description for true Steel_J Linux - Software 2 03-04-2006 07:10 PM
icmpquery: Unknown ICMP message received (type 13) phsythax Linux - Networking 1 11-17-2005 04:39 PM
error message received while trying to load boot disk bcampbell91 Linux - General 1 08-15-2005 01:28 PM
li error and boot disk gives boot failure message Mr.Scum Linux - General 5 05-20-2003 11:41 AM


All times are GMT -5. The time now is 10:21 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration