LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > MEPIS
User Name
Password
MEPIS This forum is for the discussion of MEPIS Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 01-19-2007, 11:50 AM   #1
klarsin
Member
 
Registered: Oct 2006
Distribution: Ubuntu / Mepis
Posts: 144

Rep: Reputation: 15
DVDs and Audio CD do'nt play


Audio- Kcd opens and seems to play the audio but there in unknown title and no sound from the speakers. The speakers are working fine with this computer.

Video-DVD Inserted a video DVD and get 'Broken-KDE Daemon'
 
Old 01-19-2007, 02:59 PM   #2
tytower
Member
 
Registered: Jun 2006
Location: Oz
Distribution: Mandriva 10.0,10.1,10.2,2006,Mepis 6.0,Opensuse10.2,Puppy 2.14
Posts: 250

Rep: Reputation: 30
check lead from cd to motherboard sound
 
Old 01-21-2007, 06:37 PM   #3
klarsin
Member
 
Registered: Oct 2006
Distribution: Ubuntu / Mepis
Posts: 144

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Quote:
Originally Posted by tytower
check lead from cd to motherboard sound
I downloaded some codecs from Automatix and got the audio CDs to play, and I have flash working in firefox. So the audio is OK. But I still can't even start a DVD, I get "broken". That's the name of the drive icon on my desktop. I thought it might have to do with regionset so I downloaded it but can't find a way to veiw it to see what the settings are. I did not download the NON-FREE codecs, although I see that in synaptics under "installed (local or obsolete)" I have both "libdvdcss2 and w32codecs".
 
Old 01-22-2007, 01:53 PM   #4
klarsin
Member
 
Registered: Oct 2006
Distribution: Ubuntu / Mepis
Posts: 144

Original Poster
Rep: Reputation: 15
DVD/CD problem fixed via Automatix

Quote:
Originally Posted by klarsin
I downloaded some codecs from Automatix and got the audio CDs to play, and I have flash working in firefox. So the audio is OK. But I still can't even start a DVD, I get "broken". That's the name of the drive icon on my desktop. I thought it might have to do with regionset so I downloaded it but can't find a way to veiw it to see what the settings are. I did not download the NON-FREE codecs, although I see that in synaptics under "installed (local or obsolete)" I have both "libdvdcss2 and w32codecs".
This issue is resolved. The CD plays OK and now the DVD plays in Totem. So I guess the Automatix did the trick clean and easy. The regionset should be OK. Ha-Ha-Ha, I found out what "broken" means. If the system would have given the full name of the video I would have seen "Broken Arrow" which is the video name. It threw me for awhile - bad choice of a test video. Again the resolve for all this was downloading and installing codecs via Automatix worked great in Ubuntu, but not so great in Kubuntu or Mepis.

Last edited by klarsin; 01-22-2007 at 01:55 PM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Play DVDs suavecu Suse/Novell 14 04-08-2006 06:11 PM
how to play DVDs? RodWC Debian 6 03-01-2006 05:19 PM
cant get dvds to play kamowa Linux - Software 1 01-10-2006 11:29 AM
ALL THIS TO PLAY DVDs krissly1 Linux - Newbie 9 11-21-2003 11:18 PM
how do i play dvds? h/w Linux - Hardware 7 10-20-2003 10:25 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:57 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration