Register a domain and help support LQ
Go Back > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > MEPIS
User Name
MEPIS This forum is for the discussion of MEPIS Linux.


  Search this Thread
Old 09-26-2006, 05:00 PM   #1
LQ Newbie
Registered: Sep 2006
Location: n e b r a s k a
Distribution: Ubuntu 6.10
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
Question Can't get resolution above 800x600 (16MB NVidia Riva TNT)

I am running SimplyMEPIS 6.0 (mode: for older computers) on a Dell XPS T450, dualbooting with Windows 98SE. When I go to the desktop configure window and click on display I can't get it to show anything above 800x600. I have tried configuring my monitor properties and drivers, I can't find xconf, and I can't find the xorgconfig. PLEASE HELP!

P.S. I can get above 800x600 in windows.
Old 09-26-2006, 07:30 PM   #2
Gentoo Developer
Registered: Feb 2004
Location: Fort Lauderdale FL.
Distribution: Gentoo
Posts: 3,291
Blog Entries: 5

Rep: Reputation: 56
Look at /etc/X11/xorg.conf
post these 3 sections
Section "Monitor"
	Identifier   "Monitor0"
	VendorName   "Monitor Vendor"
	ModelName    "Monitor Model"
Section "Device"
        ### Available Driver options are:-
        ### Values: <i>: integer, <f>: float, <bool>: "True"/"False",
        ### <string>: "String", <freq>: "<f> Hz/kHz/MHz"
        ### [arg]: arg optional
        #Option     "ShadowFB"           	# [<bool>]
        #Option     "VGAClocks"          	# [<bool>]
        #Option     "KGAUniversal"       	# [<bool>]
	Identifier  "Card0"
	Driver      "nvidia"
	VendorName  "Unknown Vendor"
	BoardName   "Unknown Board"
	BusID       "PCI:1:0:0"

Section "Screen"
	Identifier "Screen0"
	Device     "Card0"
	Monitor    "Monitor0"
	DefaultDepth 24
	SubSection "Display"
		Viewport   0 0
		Depth     24
		Modes "1024x768"
Old 09-26-2006, 07:34 PM   #3
Registered: Nov 2004
Location: Arizona
Distribution: Slackware, RHEL, others
Posts: 470

Rep: Reputation: 40
I'm not familiar with SimplyMEPIS, but xorg.conf is usually found in /etc/X11/xorg.conf or somewhere in that neighborhood. And as I'm typing this, comprookie2000 beats me to the response...
Old 09-27-2006, 08:03 AM   #4
LQ Newbie
Registered: Sep 2006
Location: n e b r a s k a
Distribution: Ubuntu 6.10
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thumbs up Thanks!

Thanks for the help guys! I did find xorg.conf and edited it. And now I'm in 1024x768! Thanks again!


help, mepis, nvidia, resolution, video

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
enabling 3d acceleration on Riva TNT ichrispa Linux - Software 0 04-14-2006 06:05 PM
how to install Riva TNT drivers Fabricate Linux - Newbie 2 09-08-2005 05:57 PM
nvidia RIVA TNT and kernel 2.6.12 Lallo Slackware 3 07-09-2005 07:42 PM
nVidia RIVA TNT 2 Model 64 pls... chakkaradeepcc Fedora 2 05-15-2005 01:56 AM
Redhat 8.0 TNT 2 16mb Graphics Accel. SchwarzeFeen Linux - Hardware 1 02-21-2003 08:11 AM

All times are GMT -5. The time now is 02:39 AM.

Main Menu
Write for LQ is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration