LinuxQuestions.org
LinuxAnswers - the LQ Linux tutorial section.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Mandriva
User Name
Password
Mandriva This Forum is for the discussion of Mandriva (Mandrake) Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 01-23-2005, 07:19 AM   #1
mouth
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2004
Posts: 15

Rep: Reputation: 0
Xine won't start properly


When starting Xine, I just get the splash screen and nothing further. I have MDK 10.1 (x86_64) Here's the output from the xine-check binary....

[jason@phantom jason]$ xine-check
Please be patient, this script may take a while to run...
[ good ] you're using Linux, doing specific tests
[ good ] looks like you have a /proc filesystem mounted.
[ good ] You seem to have a reasonable kernel version (2.6.8.1-12.5mdk)
[ hint ] Architecture is x86_64 (not intel), assuming there is no MTRR.
MTRR (Memory Type Range Registers) are used on intel CPUs to
control caching mechanisms for special memory ranges. There is
probably nothing like this on x86_64 CPUs...
press <enter> to continue...

[ good ] found the player at /usr/bin/xine
[ good ] /usr/bin/xine is in your PATH
[ good ] found /usr/bin/xine-config in your PATH
[ good ] plugin directory /usr/lib64/xine/plugins/1.0.0 exists.
[ good ] found input plugins
[ good ] found demux plugins
[ good ] found decoder plugins
[ good ] found video_out plugins
[ good ] found audio_out plugins
[ good ] skin directory /usr/share/xine/skins exists.
[ good ] found logo in /usr/share/xine/skins
[ good ] I even found some skins.
[ good ] /dev/cdrom points to /dev/hda
[ good ] /dev/dvd points to /dev/hda
[ good ] DMA is enabled for your DVD drive
[ good ] found xvinfo: X-Video Extension version 2.2
[ good ] your Xv extension supports YV12 overlays (improves MPEG performance)
[ good ] your Xv extension supports YUY2 overlays
[ good ] Xv ports: YUY2 UYVY YV12 I420
[jason@phantom jason]$ xine
This is xine (X11 gui) - a free video player v0.99.2.
(c) 2000-2004 The xine Team.

[jason@phantom jason]$


Does anyone have any thoughts or advice?
 
Old 01-24-2005, 01:38 AM   #2
sgrayban
Member
 
Registered: Nov 2004
Location: Spokane, WA
Distribution: Debian 6.0
Posts: 369

Rep: Reputation: 30
codec's installed ?
 
Old 01-24-2005, 02:25 AM   #3
reddazz
Guru
 
Registered: Nov 2003
Location: N. E. England
Distribution: Fedora, CentOS, Debian
Posts: 16,298

Rep: Reputation: 73
what version of xine-lib do you have installed?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
xine not working properly achal Linux - Newbie 4 04-20-2005 02:26 PM
Firefox won't start properly. zwyrbla Linux - Software 1 08-24-2004 06:34 PM
XINE not working properly with .mov files, and how to put subtitles? Electronkz Linux - Software 1 07-21-2004 01:27 AM
Getting OS to start properly... onevirginian Linux - Newbie 1 11-08-2003 05:59 PM
How to start properly MySQL in SuSE 8.1? wvelasquez Linux - Software 1 01-07-2003 05:34 PM


All times are GMT -5. The time now is 05:33 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration