LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Mandriva
User Name
Password
Mandriva This Forum is for the discussion of Mandriva (Mandrake) Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 12-14-2004, 07:48 AM   #1
MadCactus
Member
 
Registered: Jul 2003
Distribution: Slackware 9.1
Posts: 195

Rep: Reputation: 30
Nvidia problem - module loads but fails to initialise the adapter


Im using Drake 9.2 and NV 4363.

The module compiles ok, but x fails to start.

Using dmesg I get: "NVRM" rm_init_adapter - failed to initialise. Or something.

I actually tried the same thing on Fedora, with the same results. Bought a new card, same results. I'm wondering what gives?
 
Old 12-14-2004, 07:52 AM   #2
otish1000c
Member
 
Registered: May 2004
Location: Pennsylvania, USA
Distribution: dual boot.... Mandrake 10.0OE/10.xcooker
Posts: 611

Rep: Reputation: 30
try using newer Nvidia drivers. the latest version is 6629. it could be that the old drivers you're trying to use are buggy/imcompatable with newer kernel versions.

otis
 
Old 12-14-2004, 12:05 PM   #3
MadCactus
Member
 
Registered: Jul 2003
Distribution: Slackware 9.1
Posts: 195

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Sure... Its mysterious though as I used that version successfully with redhat...
 
Old 12-14-2004, 03:48 PM   #4
opjose
Senior Member
 
Registered: Sep 2004
Location: Outlying D.C.
Distribution: Mandriva
Posts: 2,090

Rep: Reputation: 46
There might already be a competing modules in memory from the bootup...

As root

service dm stop

Then

lsmod | more

and pay attention to any NV & AGP modules.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ipw2200 module no longer loads maenho Linux - Networking 1 08-20-2005 12:01 PM
nvidia installer fails to create nvidia module rooman Linux - Software 3 10-04-2004 04:39 AM
Voyager 100 - firmware loads succesfully, but eci load2 fails FireFlaai Linux - Hardware 2 09-28-2004 05:58 AM
samba "Can't initialise locking module - exiting" yoyoguy2 Fedora 3 03-18-2004 10:25 PM
nvidia kernel fails to initialise rooman Linux - Software 3 03-10-2003 11:20 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:37 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration