LinuxQuestions.org
Did you know LQ has a Linux Hardware Compatibility List?
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Mandriva
User Name
Password
Mandriva This Forum is for the discussion of Mandriva (Mandrake) Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 02-04-2005, 04:48 PM   #1
browser
Member
 
Registered: Aug 2004
Location: Australia,NSW
Distribution: CalculateLinux,FreeBSD,Makulu,Voyager,Bayanihan Linux
Posts: 261

Rep: Reputation: 30
No Device Icons on Desktop_SOLVED


Hi there normaly with linux I can mark the device Icons in configuration somewhere that allows my devices like "cd Writer" or Floppy ect to show up on desktop , but for some reason I have marked with" x "next to the Device types I want shown on my Desktop in KDE ControlCentre under Behavior-Device Icons, but they wont show up on screen. Does anyone know how to activate these icons to show up on desktop? It just makes life easier sometimes if there on your desktop so you dont have to keep using command line to mount and unmount cdroms & harddrives ect all the time, Normaly if I mark next to device I want shown & then press Apply that its normally all I would have to do to get them to show up on Desktop. (But I could be wrong as a learning linux user) Thanks Jason..

Last edited by browser; 02-07-2005 at 12:15 AM.
 
Old 02-04-2005, 05:45 PM   #2
bulliver
Senior Member
 
Registered: Nov 2002
Location: Edmonton AB, Canada
Distribution: Gentoo x86; Gentoo PPC; Gentoo Sparc64; FreeBSD; OS X; Solaris
Posts: 3,731
Blog Entries: 4

Rep: Reputation: 68
Works for me...

Did you also check "Show device icons:" right above the individual device icons?
 
Old 02-04-2005, 06:05 PM   #3
browser
Member
 
Registered: Aug 2004
Location: Australia,NSW
Distribution: CalculateLinux,FreeBSD,Makulu,Voyager,Bayanihan Linux
Posts: 261

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Yep ,sure have, I checked all the possibilities in that window but no luck. I have had this problem 4 awhile now as I even reinstalled Mandrake10.1 a couple of times as I messed things up abit with updating ect as a learning process and I get the same problem everytime, I dont know if its to do wuth anything in bios as I had to change certain things in bios a couple of times in past like switching off plug'n play ect to get certain tools in windows to open up and problems with dma as well.Im not sure but I dont think I had this problem bewfore I changed certain things in bios, I will try again and see if that helps. Mandrake is 1 of only that I can remember that has given me trouble with plug'n play, and Smart monitoring tools in bios that affects performance with system but its still one of my favourites, Is there anything else anyone can think of that could be causing the device Icons not to show?

Last edited by browser; 02-04-2005 at 06:09 PM.
 
Old 02-04-2005, 06:08 PM   #4
bulliver
Senior Member
 
Registered: Nov 2002
Location: Edmonton AB, Canada
Distribution: Gentoo x86; Gentoo PPC; Gentoo Sparc64; FreeBSD; OS X; Solaris
Posts: 3,731
Blog Entries: 4

Rep: Reputation: 68
Sounds like a Mandrake bug then. Perhaps they have a bugzilla you can search in?
 
Old 02-04-2005, 06:11 PM   #5
browser
Member
 
Registered: Aug 2004
Location: Australia,NSW
Distribution: CalculateLinux,FreeBSD,Makulu,Voyager,Bayanihan Linux
Posts: 261

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Ok I will maybe do some searching then ,Thanks
 
Old 02-05-2005, 03:54 AM   #6
browser
Member
 
Registered: Aug 2004
Location: Australia,NSW
Distribution: CalculateLinux,FreeBSD,Makulu,Voyager,Bayanihan Linux
Posts: 261

Original Poster
Rep: Reputation: 30
SOLVED

Guess what, It turned out After I pulled out USB Key and then rebooted my device icons showed up on screen,I have heard alot about USB Keys causing trouble with Mandrake ,I think there is a patch I can download that may help ,Im just not sure if its going to help this cause but I never Know,Im now preety Happy that I have sorted this out 4 now...
 
Old 02-07-2005, 10:05 PM   #7
mhearne
Member
 
Registered: Nov 2004
Location: Amarillo, TX
Distribution: Mandriva
Posts: 91

Rep: Reputation: 15
This has been happening to me for about a week. Whenever I list my external usb hard drive in fstab, and reboot with it running, my device icons dissapear from the desktop.

It doesn't matter whether I have the device icons set to show or not, once I have clicked the mounted/unmounted hard drive partitions not to show, then they all go - cdrom's, floppy, etc. Like a latched relay that can't be reset.

Camera cards don't seem to be affected by this problem, even though they are also /dev/sdx's. My solution has been to leave the usb drive out of the system except for weekly backups.

Reading through the posts, I have noticed quite a large number of complaints concerning all types of external drives. CDRW's won't burn, HD's can't be formatted, etc. Apparently, harddrake2 just doesn't like external drives.

Michael
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GNOME 2.8 Desktop icons all generic.desktop sygin Debian 0 12-22-2004 11:58 PM
Icons on desktop kaise_sose Linux - Software 4 09-22-2004 07:37 PM
how to remove device icons? l32 Linux - Newbie 2 07-02-2004 11:56 AM
No Icons On Desktop oakley Linux - Software 5 11-12-2003 06:58 PM
Desktop Icons.... LordAcacia Linux - General 4 10-25-2002 10:03 AM


All times are GMT -5. The time now is 12:36 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration