LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Mandriva
User Name
Password
Mandriva This Forum is for the discussion of Mandriva (Mandrake) Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 06-08-2006, 01:11 PM   #1
legacyboy
Member
 
Registered: Nov 2004
Location: Winnipeg
Distribution: Gentoo, Ubuntu, Suse
Posts: 42

Rep: Reputation: 15
Networking issue


I have imaged my box and restored it to a virtual machine using VM-ware server, everything is going ok, it came up and detected all of the new hardware, and it see's the "generic" AMD card that vmware uses.

screen shot here http://img235.imageshack.us/img235/9610/screen16wk.jpg

It askes me if I want to run the config tool and I answer yes, go through all of the settings and at the end it says it wants to restart the networking services to apply the changes and I say yes, then I get an error bringing up eth0.

When I log in and check ifconfig, it shows eth0 there (also there should be a eth0:1) but with no ip information attached to it,

If I assign a ip to it with ifconfig and restart it losses it.

But if I do a dhcp request from eth0 it works????
reboot then nothing?

if I do lspci, I can see it
Code:
00:11.0 Ethernet controller: Advanced Micro Devices [AMD] 79c970 [PCnet32 LANCE]
(rev 10)
       Subsystem: Advanced Micro Devices [AMD] 79c970 [PCnet32 LANCE]
       Flags : bus master, medium devsel, latency 64, IRQ 18
       I/O ports at 1080 [size=128]
       Expansion ROM at <unassigned. [disabled] [size=64k]
I have checked all of my networking information in /etc/sysconfig/network-scripts/ and eth0 and eth0:1 are there and listed with the right static IP settings,

I am not a Madriva expert, so I hope someone can tell me what I am missing.
Thanks!

Last edited by legacyboy; 06-08-2006 at 02:04 PM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Really, REALLY wierd networking issue... bengoodger Ubuntu 8 06-06-2005 06:41 PM
Networking issue antare Linux - Networking 1 03-12-2005 08:11 AM
JDS - Networking issue varmadsv Linux - Networking 0 02-13-2005 01:16 PM
Newbie 10.1 networking issue, help! CrooningTard Mandriva 5 12-11-2004 12:20 PM
networking issue illkunundrum Linux - Newbie 1 09-27-2003 11:14 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:43 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration