LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Mandriva
User Name
Password
Mandriva This Forum is for the discussion of Mandriva (Mandrake) Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 12-17-2004, 08:21 PM   #1
jjorloff1
Member
 
Registered: Nov 2003
Distribution: Gentoo (I've tried everything twice+)
Posts: 48

Rep: Reputation: 15
network issues


I just installed mandrake 10.1 and for some reason i cant get my ethernet up again. I had it working somehow with the last installation of mandrake 10.1 i had,but i reformatted, and now i no longer know how to make it work. I dont know if its my driver or what. I am connecting to the net through a hub, and my other computers are working fine on it, but mandrake is being odd.

Selebus947
 
Old 12-18-2004, 05:34 AM   #2
/bin/bash
Senior Member
 
Registered: Jul 2003
Location: Indiana
Distribution: Mandrake Slackware-current QNX4.25
Posts: 1,802

Rep: Reputation: 46
To start with you need to know what type of ethernet card you have. Make sure the module is loaded. Once you get there you can use drakconf to configure the IP default GW, hostname DNS etc...

Restart the network with this:

/etc/rc.d/init.d/network restart
or
/sbin/service network restart

Last edited by /bin/bash; 12-18-2004 at 05:35 AM.
 
Old 12-18-2004, 07:26 AM   #3
Dommy
Member
 
Registered: Jul 2004
Location: Canberra
Distribution: Mint 7
Posts: 204

Rep: Reputation: 30
Also look in /var/log/messages to see if your ether card is recognised and if there are any error messages
 
Old 12-18-2004, 07:57 PM   #4
carl0ski
Member
 
Registered: Sep 2004
Location: Melbourne, Victoria Australia
Distribution: Support those that support you :)
Posts: 872
Blog Entries: 12

Rep: Reputation: 30
KDE>SYSTEM>Configure your computer>Network and Internet>monitor connections.

Click connect
what does it say?? (connected or disconnected)

mine was always disconnected at boot dispite being started on Mandrake 10.1 install when reinstalling fresh.

Have you checked the /etc/rc.d/rc5.d directory for the sysinit startup script labelled "S10network"? That should be a symlink to /etc/rc.d/init.d/network

link /etc/rc.d/init.d/network /etc/rc.d/rc5.d/S10network

http://www.linuxquestions.org/questi...hreadid=267232
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Network Issues djljjm Linux - Networking 16 12-06-2004 02:49 PM
ip/network issues - newbie help z_pcjr Linux - Networking 0 10-01-2004 06:38 AM
Network issues kingkrill Linux - Newbie 14 05-29-2004 08:57 AM
Network issues jfranks214 Linux - Laptop and Netbook 0 02-12-2004 01:06 PM
Network issues...No DHCP Brother Michael Slackware 19 01-16-2004 01:04 AM


All times are GMT -5. The time now is 02:52 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration