LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Mandriva
User Name
Password
Mandriva This Forum is for the discussion of Mandriva (Mandrake) Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 05-23-2004, 09:49 PM   #1
bri_holland
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2003
Location: Perth, Western Australia
Distribution: Mandrake Bamboo
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
Unhappy Mdk 10.0: Konqueror's Settings missing after 9.1=>10.0 upgrade


I upgraded from Mandrake 9.1 (Bamboo) to Mandrake 10.0 Community yesterday; I did not choose a fresh install. My problem is to do with missing Konqueror Settings, however it might be a more general KDE problem.

After installation, I opened a Konqueror window to change some settings but Konqueror seemed to have lost its settings. On the first boot after installation, the Konqueror Settings window only had Performance. After a second reboot, Konqueror had Behaviour, Appearance, Previews & Meta-Data, and Performance. All I used between the first and second boot was menudrake and kmenuedit.

I have created a screenshot that shows the About box for KDE, Konqueror, and Konqueror Settings window (I canít create links here yet so please see members.westnet.com.au/pasiphae). The red shaded box highlights all that is available. Why have nearly all of Konqueror's settings disappeared?

I believe there is a related problem: I cannot bring up other KDE settings. For example, "{right-click} on Desktop" --> Configure Desktop... does nothing at all except make the menu disappear. gkrellmís CPU or Disk monitors do not show any activity and neither does top.

Any ideas?

Thanks,
Brian.
 
Old 05-23-2004, 09:55 PM   #2
quatsch
LQ Addict
 
Registered: Aug 2003
Location: New York, NY
Distribution: gentoo, gentooPPC
Posts: 1,661

Rep: Reputation: 47
I can't really help except recommend a fresh install. The upgrade doesn't seem to work too well (never worked for me). You can keep your /home partition if you have a separate partition for it.
 
Old 05-24-2004, 04:13 AM   #3
bri_holland
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2003
Location: Perth, Western Australia
Distribution: Mandrake Bamboo
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I do have my /home directory on a different partition, so I was thinking a fresh install might be the best thing to do. I didn't realise upgrades weren't too good so thanks for letting me know. I will post what problems or success I have here once I am done.

Regards,
Brian.
 
Old 05-24-2004, 10:51 AM   #4
bri_holland
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2003
Location: Perth, Western Australia
Distribution: Mandrake Bamboo
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Even after a fresh install of Mandrake 10.0, I still didn't have any Konqueror Settings or Desktop Settings! The upgrade install must have broken the file files in ~/.kde.

What did I do to fix it? I did the following:
1) booted Linux into a non-X mode (mode 3 in /etc/inittab)
2) logged in as root
3) mv /home/brian /home/brian_old (renamed my old home directory)
4) userdel brian (deleted my user account)
5) startx
6) added my user account, which created a new /home/brian directory
7) chown -R brian:brian /home/brian_old (made brian owner of all files under old home dir)
8) rebooted Linux into X (mode 5 in /etc/inittab)
9) logged in as brian
10) used Konqueror with View Hidden Files option on to copy all files from /home/brian_old to /homebrian. When a file already existed, I just didn't copy it over to ensure the nice new settings weren't clobbered.

I did find one annoyance, though: my scanned pics were buried in ~/.kde, which was a directory I couldn't copy over. I am sure I will find other KDE apps that stored some of my documents deep down that I have lost. Why couldn't I copy ~/.kde? That's where KDE stores it settings so restoring it would have brought across the same problem I have in the very first place.

Last edited by bri_holland; 05-24-2004 at 10:53 AM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Your wireless settings are not picked up by mdk 10.1? ronaldv Linux - Hardware 0 01-09-2005 02:37 PM
ACPI settings on MDK 10.0 official f3ua Mandriva 0 11-04-2004 08:14 AM
MCC doesn't save NIC settings in MDK 10.0 ysa475 Linux - Software 0 07-01-2004 08:51 PM
installing MDK 9.2 problems with display settings haggis10 Linux - Newbie 1 11-17-2003 12:45 PM
BIOS settings changed by MDK 9.1 hwaage Mandriva 4 09-12-2003 03:24 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:55 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration