LinuxQuestions.org
Visit the LQ Articles and Editorials section
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Mandriva
User Name
Password
Mandriva This Forum is for the discussion of Mandriva (Mandrake) Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 08-29-2003, 12:16 PM   #1
jcksrobbins
Member
 
Registered: Oct 2002
Location: Idaho
Posts: 55

Rep: Reputation: 15
Mandrake 9.1 taking forever to boot


Recently, my system has been taking forever to boot. Everything seems to boot fast until it gets to the point where I should get the login screen. At that point I have to wait almost five minutes for the box with the users to appear so that I can login.

As I stated, this is a recent problem. I have been running mdk 9.1 on this system for about 3 months and just started having this problem a couple of days ago. And I am not running this on a slow either (AMD XP 2500, 512MB PC3500, GeForce FX 5600).

Anyone ever experienced this problem or have an idea of how to fix it?
 
Old 08-29-2003, 12:55 PM   #2
david_ross
Moderator
 
Registered: Mar 2003
Location: Scotland
Distribution: Slackware, RedHat, Debian
Posts: 12,047

Rep: Reputation: 64
Keep looking at the XFree86 and /var/log/messages while the system is in that state log to see if there are any clues.
 
Old 08-29-2003, 04:21 PM   #3
jcksrobbins
Member
 
Registered: Oct 2002
Location: Idaho
Posts: 55

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I'll take a look when I get home tonight and see if there is anything obvious in the log.
 
Old 08-30-2003, 09:32 PM   #4
iggy_mon
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: PA, USA
Distribution: Mandriva Ubuntu
Posts: 98

Rep: Reputation: 15
actually, i saw this before... turned out to be a misconfigured network service.... racking my brain to remember... dns maybe? look around. good luck

--cheers
 
Old 08-30-2003, 10:29 PM   #5
jcksrobbins
Member
 
Registered: Oct 2002
Location: Idaho
Posts: 55

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Actually, it seemed to stop doing it yesterday. I rebooted several times and the login screen came up quickly.

Of course, I screwed up when editing my X86config file earlier today and had to reinstall, so I will be on the look out for the problem to appear again.

But if you happen to remember I would definitely be interested in hearing what the problem was.
 
Old 08-30-2003, 11:20 PM   #6
subzero0
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: NY
Distribution: Mandrake
Posts: 36

Rep: Reputation: 15
This sounds like a problem that happened to me when i set a new hostname with linuxconf. My system slowed down when starting programs. So misconfigured networking seems to do it. Putting the host name back the way i found it fixed everything.

This belongs in a bug report somwhere methinks!
 
Old 08-31-2003, 12:19 PM   #7
mmodem
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2003
Location: Portugal
Distribution: Mandriva
Posts: 21

Rep: Reputation: 15
YES, this already happened to me!

Take me a while to figure out what was the problem...
The prob is in the floppy drive
this begins happening after i install Crossover Office, i cant figure why this happens after CXoffice install but reallu happens this way.

So you have to go to the Mandrake Control Center , then go to the Hardware tab and mount points, then u have to disable the supermount option for the floppy drive.

Then starts booting ok, after a while i puted again the supermount option for the floppy drive and the boot continued ok, but dont ask me why, cause i dont know how to explain, im not an expert
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GNOME Taking forever to load up. waelaltaqi Linux - Software 2 11-28-2005 01:49 PM
PHP image-creation while loop taking forever benrose111488 Programming 9 07-09-2005 07:04 PM
Its taking forever to load web pages in Mandrake 10 Stevetgn Linux - Newbie 3 06-22-2004 02:58 PM
MDK10 Taking forever to boot up... Ideas? bromack Mandriva 13 04-24-2004 08:50 PM
applications in Gnome taking forever (minutes) to launch SYS49152 Linux - Newbie 7 05-27-2003 12:22 AM


All times are GMT -5. The time now is 09:31 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration