LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Mandriva
User Name
Password
Mandriva This Forum is for the discussion of Mandriva (Mandrake) Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 10-11-2004, 11:51 AM   #1
hexstar
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2004
Location: Internet
Distribution: MacOS X
Posts: 26

Rep: Reputation: 15
Unhappy Mandrake 9.1 PPC Refuses to Work


Hi, I'm trying to install Mandrake PPC 9.1 on my iBook G3 800MHz which has a ATI Rage M7 card according to the MacOS X system profiler, however when I run the gui setup it looks garbled, I've tried running the text mode installer but then KDE wouldn't work because it said the display wasn't configured even though I configured it in the text mode install, I've tried putting in video=atyfb:vmode:16,cmode:32 (correct for my video card) both in the boot text field when booting off the cd and via install-gui and install-gui gui-old however the gui still looks garbled...I read somewhere that I have to pass that to the kernel for it to work...how would I do that as the install's on a CD-R cd that can't be written to again and was made from a iso? If you could tell me how to solve that I'd greatly appreciate it (it looks all staticy, the text is garbled as well)...however I decided to try running the gui out of desperation so all goes well except for when I have to select the video card, there is no option for a ATI Rage M7 card but I heard that it's the same thing as the Mobile card so I select the ATI Rage Mobile for the card driver and finish the install, however when I restart my mac and it tries to load KDE nothing appears, the screen just flashes a couple times and then stops and remains a black screen . What do I need to do to get this to work? Any help is really greatly appreciated.

Thanks!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
su command refuses to work lithiumfx Slackware 16 04-16-2005 06:20 PM
yum refuses to work arjun_sh Linux - Newbie 4 03-19-2005 07:52 AM
Audio refuses to work :( DaBlade Linux - Hardware 47 10-10-2004 06:31 PM
XV refuses to work snooo Linux - Software 14 08-12-2004 07:27 AM
Installed Mandrake Linux 9.1... Gnome seems to work, but KDE refuses to load. swamiji Mandriva 4 11-28-2003 11:54 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:07 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration