LinuxQuestions.org
Did you know LQ has a Linux Hardware Compatibility List?
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Mandriva
User Name
Password
Mandriva This Forum is for the discussion of Mandriva (Mandrake) Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 01-25-2004, 07:26 AM   #1
Maqueo
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2004
Location: the Netherlands
Distribution: Mandrake 9.2
Posts: 8

Rep: Reputation: 0
Question Lost Newbie


Hi guys,

I just installed Mandrake 9.2

When I select "linux" at the boot start, it starts loading and then it goes into this REALLY long procedure of linsting al kinds of stuff (sorry, wish I had a more technical description for you ) and reboots at the end...

Then it goe and does the same thing again, so I never get to run the OS

Anyone?

Tnx,
Maqueo
 
Old 01-25-2004, 08:18 AM   #2
acid_kewpie
Moderator
 
Registered: Jun 2001
Location: UK
Distribution: Gentoo, RHEL, Fedora, Centos
Posts: 43,414

Rep: Reputation: 1966Reputation: 1966Reputation: 1966Reputation: 1966Reputation: 1966Reputation: 1966Reputation: 1966Reputation: 1966Reputation: 1966Reputation: 1966Reputation: 1966
please tell us what the "end" actually is. if somethign is triggering it to reboot we need to know what it is... do you get as far as the graphical login? if so try editing your boot options and add "3" to the line, this will then not load the graphical login.
 
Old 01-25-2004, 08:40 AM   #3
Maqueo
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2004
Location: the Netherlands
Distribution: Mandrake 9.2
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Hi Chris,

No, I never get to the log-in screen - it looks like it's scanning all resources, and maybe memory (sorry, total here). Then when it's done it reboots.

First time I thought it was configuring the whole thing, but it always does the same thing.

I am able to start the text mode through "safemode"

Tnx, Maqueo
 
Old 01-25-2004, 11:26 AM   #4
Maqueo
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2004
Location: the Netherlands
Distribution: Mandrake 9.2
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
New try...

OK, so I re-installed the whole thing...

The system reboots after the installing-procedure, and hung up on me during the first time (halfway the progress bar)

The second time it displays the progress bar for a moment, and then goes into this really long list of checking everything, ending up in a really long list that lasts like 10 minutes and looks something like this:

[abc00000] bla bla bla [kernel]

It scrolls by really fast, so can't really read anything...

After the 10 min (I assume it has checked everything or whatever it did) it reboots, and goes into the same thing...

As mentiones earlier I never get to the log in or anything. I am able to start up text mode, but get to a text prompt, and don't really know what to do there

Any ideas on what to do next?
 
Old 01-25-2004, 12:04 PM   #5
acid_kewpie
Moderator
 
Registered: Jun 2001
Location: UK
Distribution: Gentoo, RHEL, Fedora, Centos
Posts: 43,414

Rep: Reputation: 1966Reputation: 1966Reputation: 1966Reputation: 1966Reputation: 1966Reputation: 1966Reputation: 1966Reputation: 1966Reputation: 1966Reputation: 1966Reputation: 1966
well unless there is a process starting on runlevel 5 (graphical login) that isn't on 3 (console login) then it would be the login manager itself. login on a console and then run "startx" to load into X.
 
Old 01-25-2004, 01:16 PM   #6
Maqueo
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2004
Location: the Netherlands
Distribution: Mandrake 9.2
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Well, I can't type anything in at the text prompt either (getting there through failmode)... the cursor blinks (so it's not totally hung up), but it doesn't seem to go any further

Should I perphaps try to install another distribution?

I'm trying to break free from MS
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Newbie and I'm lost... tweakerxp Linux - Newbie 52 12-22-2005 06:15 PM
Help Lost New Newbie compguy13 Linux - Newbie 8 03-06-2005 06:00 PM
9.1 SMP Newbie X hangs I'm Lost TakeIT2 Suse/Novell 2 11-15-2004 03:45 PM
Newbie Lost LinuxProg101 Programming 3 02-16-2004 07:39 AM
Stoopid newbie who's lost his workspace switcher KiLLaWaBBiT Linux - Software 2 04-02-2003 01:52 PM


All times are GMT -5. The time now is 11:57 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration