LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Mandriva
User Name
Password
Mandriva This Forum is for the discussion of Mandriva (Mandrake) Linux.

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 11-10-2004, 07:30 AM   #1
donhare
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2004
Location: Oktoberfest City, Bavaria, Germany
Distribution: Mandrake 10.0 Official, Ubuntu 5.04 on Acer Travelmate
Posts: 12

Rep: Reputation: 0
Login fails - being taken back to login screen


Hi there,

problem is:

my Mdk 9.2 (kernel 2.6.3-7) boots into graphical login (init 5), lets me enter userid & passwd, does something with the hdd, obviously restarts XServer and takes me back to the login screen.

Independent of the user (3 different users) i try, it's always the same.

Choosing Gnome instead of KDE also doesn't change anything.

Strg+Alt+F1-ing into console and checking some logs first told me, that loads of modules seem not to be found. Given the fact that I'm not really a noob but quite unexperienced, i draw my Mdk 10.0 Cds and did a system update to 10.0.

Straight after the first boot i was abled to login, though some KDE (3.2) apps looked a bit odd.

Logging out and in again sets me back to my problem before the update. Only significant difference: all the error msgs concerning the modules have gone and where replaced by ... nothing meaningful.

Maybe somebody could give me a hint where to check for useful logs or has had a similar problem. In a few hours I'll try it again and in case post some errors found.

Aggravating to that adds the fact, that i can't say what could*'ve caused this wierd behaviour. I experimentally did a "urpmi --auto --auto-select" but as far as i remember, it didn't do anything except listing lots of failed dependencies (did a "history" in console to see what i did last summer ... oh, the night before i meant ).

Thanx in advance,
donhare
 
Old 11-10-2004, 10:04 AM   #2
Mystified
Member
 
Registered: Mar 2002
Distribution: Gentoo & Mandrake 10.1 OE
Posts: 96

Rep: Reputation: 15
Have you checked your XFree log for errors? Look for anything that says EE.
 
Old 11-11-2004, 05:01 AM   #3
donhare
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2004
Location: Oktoberfest City, Bavaria, Germany
Distribution: Mandrake 10.0 Official, Ubuntu 5.04 on Acer Travelmate
Posts: 12

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Fixed ... in a way, at least.

Hi,

i checked the XFree log again (thanks Mystified) and discovered a memory problem. after logging in and X trying to come up the fglrx module seems to overlap a reserved memory range in RAM, so therefore X crahes.

in single user mode i rmmod-ed fglrx (original ATI module) and urpme-ed the package. Reinstalling failed due to two package conflicts. So i booted once more with the Mdk 10 cds and configured the system to load the "onboard" fglrx module, which did perfectly and even identified the graphics card (Radeon 9800 Pro) correctly.

in short, the system boots into init 5 and X comes up smoothly again. Despite some other annoyances like e.g. a broken mysql-server, everything works fine.

donhare
 
Old 11-11-2004, 04:53 PM   #4
courtrrb
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Iowa, US
Distribution: MDK Since V6.5
Posts: 568

Rep: Reputation: 30
Did you check to make sure that the user logging in is the owner of all files in their accounts?
This happen to me every time when I install a new system and forget to add the already existing users and then add the users afterwords.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
fails to load up X, then the login screen keeps flashing? csvke Red Hat 14 04-03-2006 10:59 PM
Login returns back to login leemac Linux - Software 1 02-12-2005 11:02 PM
Change Fedora Login Screen to KDE login screen ada601 Linux - Software 2 08-15-2004 05:07 PM
Logout process - can't get back the login screen DarkChief Linux - General 4 04-21-2004 05:45 AM
Graphical login screen has disappeared...(redhat 7.3 kde) really need it back... snif crazyswede Linux - Newbie 9 02-04-2004 07:21 AM


All times are GMT -5. The time now is 08:54 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration