LinuxQuestions.org
Visit the LQ Articles and Editorials section
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Mandriva
User Name
Password
Mandriva This Forum is for the discussion of Mandriva (Mandrake) Linux.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 04-21-2004, 09:46 PM   #1
stonehurstX11
Member
 
Registered: Dec 2003
Location: New Jersey, USA
Distribution: Ubuntu 10.04
Posts: 120

Rep: Reputation: 15
Konqueror and Java problem in KDE 3.2


Hi, I am running Mandrake 10.0 CE.
I am trying to get Java to work in the Konqueror browser on KDE 3.2. I already configured Konqueror to use Java correctly. However, when I try to start a Java applet on any website, the applet loads, and then complains that it has not been given the required privilege. This is how the error goes on any applet:

----
Applet X has not been given the required privilege:

java.security.AccessControlExemption
---

Any ideas?
Thanks in advance!

Last edited by stonehurstX11; 04-21-2004 at 09:48 PM.
 
Old 04-22-2004, 10:50 AM   #2
MunterMan
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: The North of England
Distribution: Suse 10.3
Posts: 172

Rep: Reputation: 30
Quote from the sunsite.
This exception is thrown by the AccessController to indicate that a requested access (to a critical system resource such as the file system or the network) is denied.

Check your permissions on your java dire and applet dire.
 
Old 04-22-2004, 08:27 PM   #3
stonehurstX11
Member
 
Registered: Dec 2003
Location: New Jersey, USA
Distribution: Ubuntu 10.04
Posts: 120

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I checked and modified the java and applet directories to have the appropriate permissions, but I still get the same error. Also, I tried java using Netscape 7.1, and the applets worked just fine without any error.

Any ideas?
 
Old 04-23-2004, 09:36 AM   #4
MunterMan
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: The North of England
Distribution: Suse 10.3
Posts: 172

Rep: Reputation: 30
I assume that netscrape is using it's own jre, check the preferences to be sure.

QUOTE I already configured Konqueror to use Java correctly. However... ENDQUOTE
If it isn't working, how do you know it is configured correctly?

Which jre are you trying to use?
9.2 came with blackdown and just typing 'java' into the konqueror settings should have worked, but didn't. I develop in java and have the j2sdk from sun, so I pointed it at that instead.
 
Old 04-24-2004, 10:28 AM   #5
stonehurstX11
Member
 
Registered: Dec 2003
Location: New Jersey, USA
Distribution: Ubuntu 10.04
Posts: 120

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Quote:
QUOTE I already configured Konqueror to use Java correctly. However... ENDQUOTE
If it isn't working, how do you know it is configured correctly?
I think I phrased that incorrectly. What I meant to say was that I put the correct location of the 'java' executable in the Konqueror settings. Like I said, that applets load, but I just get that error.

.I'm using j2re1.4.2_04 downloaded off the Sun website as an .rpm.
 
Old 04-25-2004, 07:03 AM   #6
MunterMan
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: The North of England
Distribution: Suse 10.3
Posts: 172

Rep: Reputation: 30
If you used the rpm then you only need to enter the word java into the settings path.
If that doesn't work, make sure the path to the binary is correct. You want it to point at a binary file called java in the bin directory. eg.

/java/j2sdk/bin/java
 
Old 04-27-2004, 08:22 PM   #7
stonehurstX11
Member
 
Registered: Dec 2003
Location: New Jersey, USA
Distribution: Ubuntu 10.04
Posts: 120

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Thanks, it finally works! Typing in just 'java' seemed to do the trick.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Java and konqueror GrayFox0512 Slackware 1 10-07-2005 04:25 PM
Weird KDE problem - Konqueror will not start on Mandrake 10.1 ppk007 Linux - General 4 03-07-2005 02:20 PM
Weird KDE problem - Konqueror will not start on Mandrake 10.1 ppk007 Mandriva 3 03-07-2005 06:27 AM
KDE Security Advisory: Konqueror Java Vulnerability C0NIk Linux - Security 0 12-21-2004 03:39 PM
Java/KDE Application Framework Problem in KDevelop 3.0 corpus_delicti Linux - Software 1 08-29-2004 01:53 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:59 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration