LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Mandriva
User Name
Password
Mandriva This Forum is for the discussion of Mandriva (Mandrake) Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 11-28-2003, 12:46 AM   #1
swamiji
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2003
Location: Arizona
Distribution: Mandrake Linux 9.1
Posts: 19

Rep: Reputation: 0
Unhappy Installed Mandrake Linux 9.1... Gnome seems to work, but KDE refuses to load.


Installed Mandrake Linux 9.1 : Gnome and Ice seem to work. All attempts to load KDE cause some music to play and then the screen locks up with a flashing cursor and the regular blue background.
I read NSCD was supposed to help and installed it with no change.
The computer here is a 2 GHz PC with 256Mb Ram, plenty of space on the IDE HDD and multiboots Win98se using XSOL boot manager.

The internet connection is DSL continuously on line.

Is the KDE the problem? Should I try and install 9.2? I have heard it is very buggy and prefer to wait and fix the 9.1 problem. Is it caused by the DSL connection or KDE? When it happens, control+Alt+Delete has no effect and I have to switch the computer off and restart.

All ideas and suggestions welcome. I am knowledgeable in windows etc but am new to Linux. Thanks muchly. Anthony.

I may be reached directly at swameejeeXX@XXnetzero.net after you have removed the capital X's.
 
Old 11-28-2003, 04:48 PM   #2
Flak Pyro
Member
 
Registered: Jul 2003
Distribution: Fedora Core 5
Posts: 126

Rep: Reputation: 15
i had the same problem, i ordered 9.2 but i havnt gotten it yet. I assumed it was a video card driver error. Ill let you know how 9.2 goes. I had the same problem
 
Old 11-28-2003, 05:12 PM   #3
swamiji
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2003
Location: Arizona
Distribution: Mandrake Linux 9.1
Posts: 19

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Hi Flak Pyro,
Thanks for your input. I have thought of 9.2 too. Why would it be the video card driver, since Gnome and ICe seem to work fine? I can alos, using Gnome, go on line to the internet using Mozilla, although Konqueror doesn't want to load either. It is weird when some browsers work and others don't!
Swamiji. (Anthony).
 
Old 11-28-2003, 07:58 PM   #4
Nukem
Member
 
Registered: May 2003
Location: Canada, TO.
Distribution: Slackware: in progress, Mandrake 9.2, Libranet, Vector
Posts: 373

Rep: Reputation: 30
Why people say 9.2 is buggy??? I updated from 8.2 to 9.2 and everything is cool.... It's been about a week and never bugged me for anything...lol
 
Old 11-28-2003, 11:54 PM   #5
Flak Pyro
Member
 
Registered: Jul 2003
Distribution: Fedora Core 5
Posts: 126

Rep: Reputation: 15
i had the same problem, all kde releated items would not work. Kppp or konquor. Gnome worked fine.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
10.1 Refuses to Load KDE/Gnome/etc. jdecock Mandriva 5 01-28-2006 05:15 PM
having both gnome and kde installed on mandrake 10.1 official guy24x Mandriva 2 06-21-2005 06:15 AM
Mandrake 9.1 PPC Refuses to Work hexstar Mandriva 0 10-11-2004 11:51 AM
kde won't load after installed mandrake JCDenton513 Mandriva 1 09-14-2004 11:46 AM
Slackware 9.1 refuses to install KDE / GNOME brotulix Slackware - Installation 4 03-18-2004 05:16 AM


All times are GMT -5. The time now is 09:28 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration