LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Mandriva
User Name
Password
Mandriva This Forum is for the discussion of Mandriva (Mandrake) Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 05-09-2005, 07:23 AM   #1
[MDK]NooB
LQ Newbie
 
Registered: May 2005
Location: Venezia [IT]
Distribution: Slackware 11
Posts: 12

Rep: Reputation: 0
Ethernet Card Realtek 8139 not working on MDK 10.1 community


i just installed the 4 disks version of mandrake 10.1 community and tried to configure my ethernet card.

i have a router working like a gateway [192.168.1.1] and some machines linked to it through a switch.

this machine, addressed like 192.168.1.3 worked for some days, until i added some more ram... and then stopped working, so i removed the ram... and it seemed to be losing lots of ping reply... i tried in many ways to make it work again, with no results...

the card works (i'm writing here, as you can see), but not on MDK...

how do i force link speed? would it make the ethernet card work?

any other suggestion?
 
Old 05-09-2005, 07:49 AM   #2
acid_kewpie
Moderator
 
Registered: Jun 2001
Location: UK
Distribution: Gentoo, RHEL, Fedora, Centos
Posts: 43,414

Rep: Reputation: 1967Reputation: 1967Reputation: 1967Reputation: 1967Reputation: 1967Reputation: 1967Reputation: 1967Reputation: 1967Reputation: 1967Reputation: 1967Reputation: 1967
you can use either mii-tool of ethtool to force a link speed if the card is supported, or you can usually pass these as direct options when loading the module. that's only useful if the problem actually IS the link speed. i had a similar problem last week where a NIC wasn't negotiating the speed correctly, and ethtool forced it and it was fine. This was coupled with a torrent of up / down errors visible in dmesg, so check there.
 
Old 05-09-2005, 07:10 PM   #3
SlipAway172
Member
 
Registered: Jun 2004
Location: GA
Distribution: Latest ubuntu
Posts: 172

Rep: Reputation: 30
fyi, 10,1 community is like to be considered a final beta. i would reccomend upgrading to 10.1 official or 2005
 
Old 05-10-2005, 03:54 PM   #4
[MDK]NooB
LQ Newbie
 
Registered: May 2005
Location: Venezia [IT]
Distribution: Slackware 11
Posts: 12

Original Poster
Rep: Reputation: 0
ok... now it works... i just needed to force down 10 mbit FD...

i learned a little thing...
bye
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
RealTek RTL8129/8139 Fast Ethernet tom_from_van Linux - Networking 15 08-16-2005 01:24 PM
Realtek 8139 ethernet and new kernel markjuggles Linux - Newbie 4 12-15-2003 10:04 AM
RedHat Linux8.0 giving problem with RealTek 8139 Ethernet card delipsingh Linux - Networking 10 09-01-2003 03:18 AM
problem with two realtek 8139 ethernet cards w3bbuilder Linux - Newbie 1 08-15-2003 04:46 PM
realtek 8139 ethernet port problem. poortl9109 Linux - Networking 10 01-09-2003 12:07 PM


All times are GMT -5. The time now is 11:04 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration