LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Mandriva
User Name
Password
Mandriva This Forum is for the discussion of Mandriva (Mandrake) Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 05-10-2005, 01:49 AM   #1
Emmanuel_uk
Senior Member
 
Registered: Nov 2004
Distribution: Mandriva mostly, vector 5.1, tried many.Suse gone from HD because bad Novell/Zinblows agreement
Posts: 1,604

Rep: Reputation: 47
eth0 freezes / hangs on boot after upgrade mandrake 10.1 to 10.2 (solved)


Hi,

Since updating from 10.1 to 10.2 (yesterday), the PC is blocked:
"bring up interface eth0" and then the boot sequence stops .

I wonder if anybody had the same problem
caused by the upgrade?

[edit 11/05/05]
Solved the problem (press I, do not start eth0)
then the network icon has some new menus and it is possible
to disable eth0 and eth1 at boot time.

Could not tell from var/messages why eth0 was not starting.

Maybe it is this Howl stuffs that are new services, that I may not
need, that were installed? So I disabled these as well.

Now it boots all right

I only have a 56k modem, eth0 is not connected to anything.
Motherboard A7N8X-E.
I did not have that problem with 10.1.

Regards

Last edited by Emmanuel_uk; 05-11-2005 at 01:03 AM.
 
Old 05-11-2005, 01:10 PM   #2
Micro420
Senior Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Berkeley, CA
Distribution: Mac OS X Leopard 10.6.2, Windows 2003 Server/Vista/7/XP/2000/NT/98, Ubuntux64, CentOS4.8/5.4
Posts: 2,986

Rep: Reputation: 45
WHat if you try to connect the eth0 using the Network connection monitor in the Mandrake control Center? Does it still lock up?

How did you upgrade to 10.2? You just chose the upgrade during the installation? How I upgraded mine was to do a FRESH install and only create the "/" partition and mounted my/home directory. Maybe that may do the trick?
 
Old 05-12-2005, 12:59 AM   #3
Emmanuel_uk
Senior Member
 
Registered: Nov 2004
Distribution: Mandriva mostly, vector 5.1, tried many.Suse gone from HD because bad Novell/Zinblows agreement
Posts: 1,604

Original Poster
Rep: Reputation: 47
Install was an upgrade, not a fresh install.
Will try via the control center and re-enable eth0 and let you know
 
Old 05-24-2005, 07:26 AM   #4
Emmanuel_uk
Senior Member
 
Registered: Nov 2004
Distribution: Mandriva mostly, vector 5.1, tried many.Suse gone from HD because bad Novell/Zinblows agreement
Posts: 1,604

Original Poster
Rep: Reputation: 47
Used the control center (ended at the same menu as right hand click on icon)
and updated eth0 and eth1 so not to be initialised at boot

rebooted
fine

then again updated eth0 and eth1 so *to be* initialised at boot this time
rebooted
fine, no hang

So it is all well
Must have been a quirky upgrade
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Porblems with eth0... Hangs on Boot wardialer Mandriva 13 02-02-2005 01:50 AM
Red Hat 7.1 eth0 hangs during boot Edicius Linux - Newbie 9 07-12-2004 07:28 PM
Upgrade from 9.2 to 10 Mandrake - eth0 and sound vka3 Linux - Software 0 07-11-2004 02:24 PM
Mandrake 9.2 hangs freezes when using KDE during diffrent intervels Bozwayed Mandriva 6 02-29-2004 02:49 PM
eth0 hangs on boot with mandrake 9.2 pls help!!!!! debloxie Mandriva 1 12-03-2003 03:15 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:32 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration