LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Mandriva
User Name
Password
Mandriva This Forum is for the discussion of Mandriva (Mandrake) Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 02-17-2005, 12:48 PM   #1
mooreted
Member
 
Registered: May 2003
Posts: 598

Rep: Reputation: 30
DVD disappears after USB drive connect


I am running MDK 10.1. I just connected a USB drive an now konqueror will not start. Also the icon for my DVD drive has dissapeared. I thought it might be a mount problem so I created /mnt/usb and edited my fstab to look like this:

/dev/hdb1 / ext3 defaults 1 1
/dev/hdb6 /home ext3 defaults 1 2
/dev/hdc /mnt/cdrom auto umask=0,user,iocharset=iso8859-1,codepage=850,noauto,ro,exec,users 0 0
none /mnt/floppy supermount dev=/dev/fd0,fs=ext2:vfat,--,umask=0,iocharset=iso8859-1,sync,codepage=850 0 0
/dev/hda1 /mnt/windows ntfs umask=0,user,nls=iso8859-1,noauto,ro 0 0
none /proc proc defaults 0 0
/dev/hdb5 swap swap defaults 0 0
/dev/sda1 /mnt/usb auto umask=0,noauto,user 0 0

After reboot, I still have the same problem.

dmesg only shows this related message:

"cdrom: This disc doesn't have any tracks I recognize!"

It's like it's interpreting /dev/sda1 as /dev/cdrom.

I can browse the USB drive from the command line.

What the heck is going on?
 
Old 02-17-2005, 02:21 PM   #2
Matir
Moderator
 
Registered: Nov 2004
Location: San Jose, CA
Distribution: Ubuntu
Posts: 8,507

Rep: Reputation: 118Reputation: 118
dmesg likely shows it detecting the usb device... anything there?
 
Old 02-17-2005, 05:40 PM   #3
mooreted
Member
 
Registered: May 2003
Posts: 598

Original Poster
Rep: Reputation: 30
dmesg shows:

hiddev0: USB HID v1.10 Device [American Power Conversion Back-UPS BR 800 FW:9.o2 .D USB FW2] on usb-0000:00:03.1-1
usbcore: registered new driver usbhid
drivers/usb/input/hid-core.c: v2.0:USB HID core driver
hdc: ATAPI 48X DVD-ROM DVD-R CD-R/RW drive, 2048kB Cache, UDMA(33)
Uniform CD-ROM driver Revision: 3.20
sis900.c: v1.08.07 11/02/2003
eth0: Realtek RTL8201 PHY transceiver found at address 1.
eth0: Using transceiver found at address 1 as default
eth0: SiS 900 PCI Fast Ethernet at 0xe400, IRQ 10, 00:0d:87:ff:96:db.

If I turn off the USB drive and restart X I can get back into the DVD drive and konqueror works again. I can't get konqueror to throw an error messege to I don't know what it's looking for.
 
Old 02-18-2005, 01:19 PM   #4
mooreted
Member
 
Registered: May 2003
Posts: 598

Original Poster
Rep: Reputation: 30
So, nobody knows what's going on? I can't have an external hard drive and a DVD drive?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gateway disappears, can't connect to internet eli_pack Linux - Wireless Networking 4 03-27-2006 09:06 AM
USB 2.0 DVD Drive running at usb 1.1 speed.. redsmoke Linux - Hardware 1 01-17-2005 04:19 AM
read encrypted dvd - usb dvd drive wastingtime Linux - Hardware 8 12-26-2004 01:28 PM
USB drive mount disappears randomly, cannot remount (Red Hat 9) Bigglesworth Linux - General 11 01-02-2004 11:50 AM
USB drive mount disappears randomly, cannot remount (redhat 9) Bigglesworth Linux - Hardware 0 12-21-2003 12:44 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:26 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration